Weibull

Transaksjoner

Norgesdekk kjøper Røwdehjul AS

Norgesdekk har gjort avtale om kjøp av 100% av aksjene i Røwdehjul AS. Kjøpet innebærer at Norgesdekk styrker sin posisjon som leverandør i markedet for spesialdekk i hele Norge, samt Les mer

NorgesdekkRøwdehjul
Det var nødvendig for oss å ha profesjonelle rådgivere på vår side under prosessen med ÅF. Weibull opptrådte på en veldig ryddig og strukturert måte og innfridde våre forventninger. Solid Engineering AS/Solid Consult AS er godt fornøyd med både innsats og gjennomføringsevne, som førte til et vellykket salg til ÅF.
Geir Inge Havnes, representant for selgerne og daglig leder Solid Consult AS

Vetlesen Stillas blir Bouvet Industries

Vetlesen Stillas har nå skiftet navn til Bouvet Industries. Endringen kommer som en følge av at selskapet har fått nye eiere, som vil styrke driften ytterligere. Samtidig videreføres det som Les mer

Bouvet IndustriesVetlesen Stillas AS

Norgesdekk kjøper Røwdehjul AS

NorgesdekkRøwdehjul
Norgesdekk kjøper Røwdehjul AS

Norgesdekk har gjort avtale om kjøp av 100% av aksjene i Røwdehjul AS. Kjøpet innebærer at Norgesdekk styrker sin posisjon som leverandør i markedet for spesialdekk i hele Norge, samt at det gir en del andre ønskede synergier.

Røwdehjul er landets største leverandør av slanger, dekk, komplette hjul og hjulkomponenter til landbruk, industri og fritidsbruk, og er agenter for bl.a. Trelleborg, Duro og Maxxis. Med dette oppkjøpet økes varetilbudet og servicegraden betraktelig, spesielt for Røwdehjul sine eksisterende kunder som vil få et enda større varetilbud tilgjengelig.
Røwdehjul har mer enn 60 års erfaring i hjulbransjen og har bygget opp en unik innsikt og kompetanse i markedet for spesialdekk i Norge. Ansatte ved både ordrekontor og lager blir med videre, og det gamle telefonnummeret beholdes slik at det for kundene vil oppleves veldig likt.

Oppkjøpet vil også bety et økt varetilbud fra en og samme leverandør og hele Røwdehjul sitt sortiment blir overflyttet til Norgesdekk og vil bli tilgjengelighet via vår nye nettbutikk fortløpende.
Det er planlagt å samlokalisere ordre, administrasjon og varelager til vårt nye bygg i Ytre Enebakk i juni 2018.

Weibull har bistått eierene av Røwdehjul AS i prosessen med salg av selskapet til Norgesdekk AS.

Vetlesen Stillas blir Bouvet Industries

Bouvet IndustriesVetlesen Stillas AS
Vetlesen Stillas blir Bouvet Industries

Vetlesen Stillas har nå skiftet navn til Bouvet Industries. Endringen kommer som en følge av at selskapet har fått nye eiere, som vil styrke driften ytterligere. Samtidig videreføres det som har bidratt til at Vetlesen Stillas, særlig de siste 20 årene, har vokst til å bli en betydelig stillasbedrift med aktiviteter og oppdrag over hele Sør Norge.

Pål Gunleksen trer inn som plassjef, mens Kjetil Stöckel-Kvamme er ny daglig leder i Bouvet Industries.

Selskapet ble etablert som Vetlesen Stillas i 1970 og har i dag rundt 70 ansatte. De siste 20 årene har selskapet vokst til å bli en betydelig stillasbedrift med aktiviteter og oppdrag over hele Sør-Norge. De største oppdragene er på industrianleggene i Grenlandsområdet og selskapets viktigste kunder er Yara, Norcem, Skanska og Veidekke.

Frøy-gruppen kjøper dykkerselskapet Seadive AS

Frøy-gruppen kjøper dykkerselskapet Seadive AS

Med siste oppkjøp dekker Frøy-gruppen snart hele norskekysten

 

Seadive AS har sitt hovedkontor i Toftøy Næringspark i Øygarden utenfor Bergen og sitter på betydelig dykkerkompetanse.


Landsdekkende

Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester. Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane. Med oppkjøpet av Seadive er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Hordaland, og etter hvert i Rogaland, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.

Dykkerkompetanse

Seadive er godt etablert i havbruksnæringen, har 15 ansatte og omsatte for i overkant av 30 millioner kroner i 2017. Selskapet ble etablert i 1997 og tilbyr profesjonelle dykkertjenester og andre tilhørende servicetjenester primært til havbruksnæringen. Seadive har i dag fem fartøy som alle er spesialutrustet for dykkertjenester, og har i tillegg faste dykkerstasjoner integrert i lastebiler og spesialbygde tilhengere. I tillegg har selskapet nylig etablert en base i Espevik (Tysnes kommune) ytterst i Hardangerfjorden.

De ansatte i Seadive har en betydelig dykker- og servicekompetanse, og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøy-gruppen, sier Gjerde.

Rådgiver

Weibull AS var rådgiver for Frøy-gruppen i forbindelse med oppkjøpet. Weibull var også rådgiver da Frøy ervervet West Dykkerservice i Måløy for en tid tilbake. Det samme var tilfelle da presenning produsenten Rantex AS nylig ble overtatt av Botngaard AS. Weibull har således opparbeidet seg betydelig erfaring innenfor oppdrett service bransjen.

Bildet på toppen av omtalen viser Åge Kismul til venstre. Han er daglig leder i Seadive AS, og Joar Gjerde (til høyre) i Frøy Vest AS

For mer informasjon: www.froygruppen.no eller www.seadive.no

Link til pressemeldingen.

Way Nor solgt til Pegasus Industrier

Way Nor solgt til Pegasus Industrier

Weibull har bistått eieren av Way Nor i prosessen med salg av selskapet til Pegasus Industrier.

WAY NOR AS er en ledende leverandør av souvenir, troll, klær og gaveartikler i Norge. Selskapet har hatt en god vekst de siste årene.

Pegasus Industrier er et nyetablert norsk investeringsselskap med fokus på små og mellomstore bedrifter. Vi representerer et kompetansemiljø bestående av syv personer med lang og variert erfaring fra ulike bransjer og anerkjente virksomheter.

 

ECIT kjøper Office Center Hønefoss AS og Office Center ADB AS

ECIT kjøper Office Center Hønefoss AS og Office Center ADB AS

ECIT styrker sin posisjon på Østlandet gjennom oppkjøpet av Office Center Hønefoss AS og Office Center ADB AS.

Office Center er det ledende IT-selskap på Ringerike og tilbyr IT-utstyr og programvare til forretningsdrift og økonomisystemer. Selskapet ble etablert i 1992 og har opparbeidet en solid plattform innen IT og ERP løsninger.

ECIT Group har vokst til å bli en vesentlig aktør innenfor leveranse av tjenester og produkter knyttet mot forretningsstøtte. I dag er ECIT ca. 900 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Danmark, og leverer tjenester knyttet til IT, økonomi og inkasso.

For mer informasjon se hjemmesidene www.ecit.no og www.office-center.no.

Weibull var rådgiver for eierne i Office Center.

ECIT har kjøpt opp AS Profina

ECIT har kjøpt opp AS Profina

ECIT styrker sin posisjon i Oslo gjennom oppkjøpet av AS Profina. AS Profina er et autorisert regnskapsfører- og konsulentselskap som ble etablert i 1987 med kunder hovedsakelig i Oslo-regionen.

ECIT Group har vokst til å bli en vesentlig aktør innenfor leveranse av tjenester og produkter knyttet mot forretningsstøtte. I dag er ECIT ca. 900 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Danmark, og leverer tjenester knyttet til IT, økonomi og inkasso.

For mer informasjon se hjemmesidene www.ecit.no og www.profina.no

Weibull var rådgiver for eierne i Profina.

Bookkeeper har kjøpt opp Økonomiforum Bergen AS

Bookkeeper har kjøpt opp Økonomiforum Bergen AS

Bookkeeper styrker sin posisjon i Bergen gjennom oppkjøpet av Økonomiforum Bergen AS. Økonomiforum er en autorisert regnskapsførerselskap og økonomihus med 3 kontorer i Bergensområdet.

Bookkeeper er et landsdekkende byrå som per i dag teller 150 motiverte medarbeidere på 13 lokasjoner i 8 fylker og heleid av ECIT AS. Bookkeeper leverer regnskap, lønn og HR, og rådgivning til mer enn 2000 kunder.

For mer informasjon se hjemmesidene www.bookkeeper.no og www.okonomiforum.no

Weibull var rådgiver for ECIT og Bookkeeper i prosessen med oppkjøpet av Økonomiforum.

Botngaard AS kjøper 100% av aksjene i Rantex AS, en nestor innenfor PVC-industri i Norge

Botngaard AS kjøper 100% av aksjene i Rantex AS, en nestor innenfor PVC-industri i Norge

Weibull har bistått eierne av Rantex med salget til Botngaard AS.

Botngaard AS har som mål å være den ledende aktøren i Norge for utvikling, produksjon og bruk av presenning innen oppdrettsnæringen i samarbeide med FoU miljøet i Midt-Norge. Botngaard AS skal utnytte det faktum at selskapet holder til i en av verdens ledende oppdrettsregioner og i nærhet til Skandinavias største FoU miljø. For å styrke posisjonen og sikre videre utvikling har Botngaard AS kjøpt Rantex AS.

– Vi er svært glade og stolt over å ha fått gjennomført dette oppkjøpet, sier daglig leder Torstein Rønning i Botngaard AS. – Nå får vi samlet og styrket kompetansen på store fleksible presenningsprodukter til oppdrettsnæringen. Blant annet vil Svein Tveiten umiddelbart gå inn som CTO i Botngaard. Dette vil gi økt satsing på utvikling av nye løsninger og produkter for effektivt bærekraftig havbruk.

– Botngaard AS, som leverandør til oppdrettsnæringen, vil dra stor nytte av dette. Med på kjøpet får vi medarbeidere med stor kunnskap og bred erfaring, spesielt innenfor PVC-sveising. I tillegg vil oppkjøpet komplettere vår maskinpark og teknologi på en utmerket måte, sier daglig leder Torstein Rønning.

– Botngaard har historisk sett hatt fullt fokus på Havbruksnæringen, men oppkjøpet åpner adgang til markeder vi tidligere ikke har vært inne på. Spesielt transport- og bygg- og anleggsbransjen er spennende satsningsområder, sier Rønning videre.

– Oppkjøpet av Rantex AS passer perfekt i forhold til de ambisjonene vi har for de kommende årene. Botngaard AS står nå bedre rustet til å være en god leverandør, vi har større og bedre fasiliteter slik at vi kan drive nyutvikling av produkter, og fortsatt være en solid bidragsyter innen FOU, avslutter Rønning.

Om Botngaard AS:
Selskapet utvikler, produserer og distribuerer produkter innen industritekstiler, presenning, til oppdrettsnæringen i Norge og internasjonalt. Botngaard AS har satt seg som mål at selskapet skal bli den ledende leverandøren av produkter av presenning til oppdrettsnæringen. I den forbindelse har selskapet etablert gode kontakter med næringen, utstyrsleverandører og det sterke FoU miljøet i Midt-Norge

Om Rantex AS:
I over 140 år har Rantex AS vært en solid leverandør av skreddersydde industritekstiler og lærvarer. Med en moderne maskinpark og målsetting om å være en ledende leverandør på tekniske- og belagte tekstiler til industri, bygg og anlegg, oppdrett og maritimt miljø, har Rantex AS tilbydd tilpassede løsninger til nesten alle behov som krever innkledning og tildekning.

For ytterligere informasjon kontakt:
Daglig leder Torstein Rønning. Mobil: 99 59 00 19 – Mail: torstein@botngaard.no

TheBplan AS solgt til Transtema AB

TheBplan AS solgt til Transtema AB

Transtema Group AB förvärvar 100 % av aktierna i TheBplan AS.

TheBplan AS etablerat 2009, är ett av Norges ledande företag inom datasäkring, backup och recovery. TheBplan har 6 anställda med kontor i Oslo. Bolaget förväntas under 2017 omsätta ca 50 MNOK med ett rörelseresultat på ca 5 MNOK.

”TheBplan är ett viktigt förvärv för koncernen. Vi växer koncernens totala teknikerbjudande och ser direkta synergier mellan TheBplan och WinCore som varit en del av koncernen sedan maj 2016. TheBplan är vårt första förvärv utanför Sverige, vilket är viktigt steg för oss. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Tom och hans kollegor framöver”, säger Magnus Johansson, VD i Transtema Group.

 

«Allerede etter første møte med Transtema Group og WinCore så vi direkte fordeler med et tettere samarbeid. Vi ser at vi etter Transtema Groups overtakelse får en økt synlighet og en større tyngde i markedet som gir oss mulighet til å kunne gjøre enda større forretninger i fremtiden. I tillegg er det veldig spennende for oss å være Transtemas første kjøp utenlands», säger Tom Stensholt, VD i TheBplan.

Weibull har bistått eierne i TheBplan.

For mer informasjon kontakt Partner Hans Henrik Westberg (+47 47901020 / hh@weibull.no) eller se www.transetema.com / www.thebplan.no

Snap Drive kjøper Lørenskog Bil og Caravan Service

Snap Drive Bertel O Steen BOS oppkjøp verksted -Weibull
Snap Drive kjøper Lørenskog Bil og Caravan Service

Snap Drive forsterkes med oppkjøpet av Lørenskog Bil og Caravan Service.

Bertel O. Steen har klare ambisjoner om å øke antall lokasjoner i verkstedskjeden Snap Drive AS. Som et ledd i denne satsningen kjøper Snap Drive AS alle aksjene til Lørenskog Bil og Caravan Service AS som i dag er et profilert Meca-verksted.

Skal vokse

Til tross for tilspisset konkurranse i servicemarkedet, økte Snap Drive omsetningen fra 233 MNOK i 2015 til 246 MNOK i 2016. Verkstedkjeden har planer om å ekspandere fremover, både gjennom oppkjøp og organisk vekst. Nå kjøper de Lørenskog Bil og Caravan Service AS som et ledd i satsingen.

Vi vurderer Lørenskog Bil og Caravan Service som en riktig lokasjon for videre vekst, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen AS. Nærmeste Snap Drive-verksted til Lørenskog Bil og Caravan Service, er Kjeller og Helsfyr. Lørenskog Bil og Caravan Service blir dermed ingen konkurrent til eksisternde verksteder, men et supplement i et område der vi ser et potensial, sier Maarud.

Lørenskog Bil og Caravan er et godt drevet verksted med en omsetning på 11,6 MNOK (2016) og et driftsresultat på 678.000 NOK (2016). Daglig leder Edgar Bakken og hans team har drevet verkstedet med gode rutiner og ser klare fordeler ved å bli en del av verkstedskjeden Snap Drive.

Med de store endringene vi ser i bilbransjen fremover, har det vært et mål for oss å finne nye eiere som ligger i front av utviklingen. Jeg ønsker at nye eiere skal videreutvikle selskapet og samtidig sikre medarbeiderne en god arbeidsplass, sier nåværende eier Edgar Bakken som ønsker å pensjonere seg.

Snap Drive kan tilføre Lørenskog Bil og Caravan Service synergier gjennom felles utvikling av produkter og tjenester, markedsføring og – ikke minst – ved stordriftsfordeler gjennom felles driftsplattform, kundesenter og administrative funksjoner. Snap Drive har også gode systemer for Online-booking, sier sier Morten Harsem, adm. direktør i Snap Drive AS.

God beliggenhet

For Snap Drive er en rekke kriterier viktige når vi vurderer kjøp av verksteder. God beliggenhet trumfer alt, sier Harsem. Men god omsetnings- og resultatutvikling, nærhet til offentlig kommunikasjon, gode parkeringsmuligheter for kundene og godt omdømme lokalt er også viktig. Alt dette oppnår vi hos Lørenskog Bil og Caravan Service, og i tillegg sikrer vi oss en leieavtale med opsjonsmuligheter med utleier, sier Harsem.

Weibull var rådgiver for Snap Drive i oppkjøpsprosessen.

For ytterligere informasjon se pressemelding fra Bertel O. Steen og omtale i MotorBransjen.no

Wagner Group GmbH kjøper 65% av Hypoxic Technologies AS

Wagner Group GmbH kjøper 65% av Hypoxic Technologies AS

Wagner Group GmbH ekspanderer i Skandinavia. Fra 15. mai 2017 har selskapet tilegnet seg aksjemajoritet i det norske selskapet Hypoxic Technologies AS med hovedkontor i Verdal. I likhet med Wagner Group har dette selskapet spesialisert seg på aktiv brannforebygging ved hjelp av inertluft, dvs brannsikring basert på oksygenreduksjon. I fremtiden vil Hypoxic Technologies selge Wagners OxyReduct-teknologi på det skandinaviske markedet.

«I Hypoxic Technologies har vi funnet en profesjonell og strategisk samarbeidspartner som kjenner de norske markedsforholdene utmerket, og som gjennom mange år har bygd opp et nettverk», sier Andreas Schober, ny styreleder for Hypoxic Technologies og områdeansvarlig for Continental i Wagner Group. «Vi har med oss en 360°-hjelpetjeneste som inkluderer vår ledende teknologikunnskap samt vår internasjonale kompetanse innen planlegging, prosjektering, idriftsettelse og vedlikehold av brannforebyggingsanlegg.» Hypoxic Technologies AS vil fortsette LowOx-salget, og sammen med Wagner suksessivt utvide den lokale porteføljen med hele varespekteret systemmerket har å by på innen brannforebygging. Den videre utbyggingen vil også omfatte en utvidelse av tilbudet med systemer for branndeteksjon og brannslukking. Dermed tilpasses produkttilbudet trinnvis til Wagners produktspekter på området forebyggende, anleggsteknisk brannvern – slik at man kan tilby skreddersydde komplette løsninger for det skandinaviske markedet. «Wagner Group vil, sammen med sine to medaksjonærer Eivind Elnan og Jon Olav Vikan, drive frem videre ekspansjon og bygge ut porteføljen av anleggstekniske brannvernløsninger suksessivt», sier Andreas Schober.

«For å kunne tilby kundene våre behovstilpassede og fremtidsrettede brannvernløsninger har vi valgt Wagner som ny hovedaksjonær» – slik begrunner Eivind Elnan, som sammen med Jon Olav Vikan er en av grunnleggerne og innehaverne av Hypoxic Technologies, salget av 65 prosent av selskapets aksjer til Wagner. «Det internasjonale fokuset, årtier med erfaring innen anleggskonstruksjon og selskapets egen forsknings- og utviklingsavdeling gir Wagners ingeniører en ekspertkunnskap som vi nyttiggjør oss og profiterer på i vår videre ekspansjon.» Lokalt får Hypoxic omfattende og intensiv støtte av Wagners hovedkontor og av ingeniørene ved avdelingen Internasjonal anleggskonstruksjon. De første felles brannforebyggingsanleggene til Wagner og Hypoxic Technologies er allerede satt i drift, f.eks. ved Universitetet i Oslo. Et annet prosjekt for å beskytte Nasjonalmuseet i Oslo er under utføring.

Helt siden 1998 har Wagner utviklet, planlagt og realisert anlegg for oksygenreduksjon, og fortløpende videreutviklet og bygget ut tilbudsporteføljen sin. OxyReduct-serien omfatter kompakte membrananlegg med lav ytelse for EDV-rom eller arkiver, skalerbare PSA-anlegg for store romvolumer samt de energisparende VPSA-systemene. British Library, Preferred Freezer, noris network, 1&1, Deutsches Naturkundemuseum, LaLorraine er bare noen av de kjente kundene som bruker OxyReduct fra Wagner. Prinsippet med en oksygenredusert atmosfære for aktiv brannforebygging blir stadig mer etterspurt internasjonalt i store logistikkbedrifter, ved datasentre med høyeste sikkerhetstrinn og ved biblioteker og museer som har verdifulle kulturgjenstander. På grunn av den brannhemmende, beskyttende atmosfæren reduserer OxyReduct ikke bare brannrisikoen på forhånd, men forhindrer også skader forårsaket av slukkemidler, røykutvikling og senere driftsstans.

Weibull har bistått Hypoxic Technologies i denne prosessen.

Big Bite Holding kjøper Matmegleren AS

Big Bite Holding kjøper Matmegleren AS

Big Bite Holding har kjøpt 100 % av Matmegleren AS.

Matmegleren AS er en uavhengig grossist innen næringsmidler lokalisert på Søberg næringspark på Melhus. Selskapet kan bistå med lagring, håndtering, plukk, ekspedering og distribusjon i hele Norge. Matmegleren har 5000 m² fordelt på fryselager, kjølelager og tørrlager. Full digital håndtering av hele prosessen fra skanning ved mottak til lagring og utskipning gir 100% kontroll på beholdning, holdbarhetsdatoer, parti, rullering og sporing.

Big Bite Holding investerer i Matmegleren for å effektivisere distribusjon til egne butikker og fordi man ser et vekstpotensial for Matmegleren fremover.
– Vi er veldig fornøyd med muligheten til å investere i Matmegleren, sier styreleder Bjørn M. Wiggen i Big Bite Holding AS. – Matmegleren er en velfungerende og moderne distributør, med et potensiale for videre vekst. Med vår kompetanse ønsker vi å bidra til videre utvikling av selskapet.
Med Big Bite inne på eiersiden vil vi kunne øke veksttakten for Matmegleren, sier daglig leder Kjell Åberg.

Det vil ikke være endringer i ledelse eller organisasjon i Matmegleren som følge av transaksjonen. Big Bite Holding vil i etterkant av transaksjonen fusjonere sitt distribusjonsselskap inn i Matmegleren.

For ytterligere kommentarer, kontakt Bjørn M. Wiggen (tlf 47820937) eller Kjell Åberg (tlf 41646000).

Fakta:
Big Bite Holding AS er et holdingselskap som eier hurtigmatkjeden Big Bite, som er basert i Trondheim. Bitbite Holding er eid av Salvesen & Thams Invest AS, et regionalt investeringsselskap lokalisert på Orkanger, sammen med selskapets grundere Trond Stavne og Roar Stjern.

Weibull bisto eierne av Matmegleren AS i prosessen.

 

ChartCo Ltd kjøper Docmap AS

Docmap salg oppkjøp acquisition -Weibull
ChartCo Ltd kjøper Docmap AS

ChartCo Ltd, med Equistone Partners på eiersiden, er globale ekspert innen maritim digitalisering og compliance. Docmap AS, etablert I 2005, utvikler programvare innenfor helse, sikkerhet, miljø og kvalitet (HSEQ) for maritime operasjoner og landbasert virksomhet.

Weibull var rådgiver for eierne av Docmap AS.

MARKET LEADERS JOIN FORCES – CHARTCO AQUIRES DOCMAP

ChartCo, global experts in maritime digital data and compliance services, has today acquired Docmap, a global leader in digital document management at sea.

Docmap AS, based in Oslo, was founded in 2005 and provides world class solutions within the Health, Safety, Environmental and Quality (HSEQ) operations on vessels and ashore. Their recently launched Docmap 8 software operates both shoreside and on board through standard web browsers and incorporates modules for audit control and risk assessment, and works alongside customers’ continuous improvement programmes.
ChartCo’s core range of digital services date back to 1998, created in anticipation of the move from paper to digital charts and publications. Today, it provides digital data for navigational and compliance management to around 12,000 vessels within the maritime community.

Martin Taylor, CEO of ChartCo commented:
“Docmap is the recognised leader in their sector and it is with great excitement that I announce this acquisition which will strengthen further the already well-respected ChartCo brand. The Docmap team of experts have just launched their latest market offering, Docmap 8, which will sit neatly alongside ChartCo’s range of solutions including PassageManager, Regs4Ships, EnviroManager and FleetManager. We are already building a Docmap solution for replicating Safety Management Systems (SMS), complete with integrated regulations using the Regs4ships brand, capability and knowledge which we acquired a couple of years ago.
Many of our own customers, and those of Docmaps, have already requested such a solution and this will massively simplify the management of their SMS, ensuring continuous compliance with the ever changing and growing regulatory environment they operate within. The market need became evident also through our training and consultancy arm, which regularly audits and updates customers’ SMS; this work identified the need for better connection between the SMS and the complex regulatory requirements which are unique for each individual vessel.”

Oyvind Orbak, Docmap’s Managing Director added:
“ChartCo is a great partner for us. Their market-leading position gives Docmap the ideal expertise and footprint for expansion. Our recently launched Docmap 8 platform provides a truly off the shelf, cloud based solution for document management within the marine environment. Most exciting is that the market has been calling for a solution combining regulations with a document management system for quite some time; this deal allows us to fully deliver this much longed-for customer requirement.”

Docmap is the first acquisition for ChartCo since the investment made by Equistone European Partners in June 2016 and continues to build on their market leading digital platform by expanding its range of integrated marine solutions.

 

ABOUT CHARTCO

 • ChartCo Limited, formerly part of the Kelvin Hughes Group, is the world’s longest-established distributor of navigational data worldwide, with more than 12,500 vessels purchasing its products and services each year.
 • PassageManager is ChartCo’s flagship software and allows access to ChartCo’s full range of services through an intuitive graphical interface providing ‘at a glance’ monitoring of all update statuses.
 • Regs4ships is ChartCo’s unique, searchable database which combines Flag State compliance documentation with IMO, ILO and EU legislation to provide an overall regulatory solution.
 • For more information visit chartco.com

 

ABOUT DOCMAP

 • Docmap AS is the vendor of the world-leading Safety and Quality Management System Docmap® Marine Suite.
 • Docmap® provides the next generation platform for HSEQ compliance.
 • Modules include Documents, Incidents, Audits, Risk Assessments. Bi-directional satellite based ship-shore synchronisation gives instant compliance with the complete fleet at all times.
 • The system supports all modern screens, tablets and smartphones.
 • Docmap’s success stems from being able to satisfy the needs of demanding customers. More than 120,000 users and 1,300 vessels use the system.
 • Docmap® head office is in Oslo, with subsidiaries in Stavanger and Kuala Lumpur.
 • For more information visit docmap.com

For further in se pressemelding fra Chartco, pressemelding fra Equistone, omtale i Digital Ship, MarineLink, BankerBay, RealDeals, Maritime Logistics, Maritime Executive

Techstep ASA kjøper Apro Tele og Data AS

Apro Techstep acquisition oppkjøp salg av bedrift -Weibull
Techstep ASA kjøper Apro Tele og Data AS

Techstep ASA har kjøpt 100% av aksjene i Apro Tele og Data AS

Weibull har bistått eierne av Apro Tele og Data AS med salget av selskapet til Techstep ASA.

Gaute Engbakk, CEO i Techstep: “The acquisition of Apro strengthens our core customer base and a team particularly skilled in serving the public sector. Together with our newly acquired InfraAdvice, which also have many municipalities on their customer list, we now have a significant combined reach towards the public sector in Norway and Sweden. Within the Techstep umbrella we will actively engage with these customers to ensure that we can offer leading mobility as a service to assist with digital transformations. We believe Apro will be an efficient partner and distribution channel for services delivered by other Techstep companies such as Smartworks and Mytos.”

Ronny Røsand, Styreleder i Apro, says: “We are very excited about joining Techstep and believe this will be a major step in our continued efforts to offer leading services to our customers. I believe we this is the start of a new journey both for our customers and employees. We have long standing relationships with our customers and will, together with Techstep, be able to strengthen our offering of ‘as-a-service’ solutions.”

Om Apro

APRO har eksistert i over 40 år, og har levert kommunikasjonsløsninger siden telemonopolet ble oppløst. APRO er en av landets største leverandører av fastnett-, IP- og mobilløsninger. Vår fartstid, og med de ansattes nesten 300 års bransjeerfaring, står vi klare til å bistå din bedrift med dagens og fremtidens kommunikasjonsutfordringer. Vi jobber langsiktig sammen med våre kunder, samt at våre bedriftsrådgivere tenker helhetlig slik at oppetid, tilgjengelighet og beredskap ivaretas på best mulig måte.
Vi er opptatt av at dere som bedrift skal kunne bruke egen tid på egen kjernevirksomhet!

APRO har kvalifisert kompetanse og kan forvalte deres totale abonnementsportefølje, inkluderer vedlikehold og optimalisering av abonnementsporteføljen, standardisering av mobilt utstyr, hjelp til å utarbeide brukerpolicy, sikre innhold på mobile enheter samt at vi tilbyr flere gode løsninger for miljøretur. Vi kan bistå i arbeidet eller ta hånd om det meste, du velger det som passer deg best! På dine vegne er vi opptatt av kostnader, bedre tilgjengelighet for egne kunder og utvikling av bedriftens evne til å ta i bruk nye og moderne kommunikasjonsløsninger.
Telering Bedrift betjener bedriftsmarkedet på nasjonalt nivå.

Om Techstep ASA

Techstep has embarked upon a journey and established itself as a leading B2B provider of mobility and communications services in Norway. The digitization of society and business is changing the mentality of the telecom industry, as well as the organizations and people it serves. Focus is moving from infrastructure and devices to value adding services. This opens up new market opportunities and Techstep with its subsidiaries are building and expanding their market offerings to become the preferred digital workplace vendor. The strategy for building the solutions platform is through organic innovation, acquisitions and partnerships. The aim is to become a fully integrated digital solutions provider.

For ytterligere informasjon se hjemmesiden til Apro og Techstep, samt pressemelding.

dormakaba kjøper Seca Solutions AS

seca solutions salg av bedrift oppkjøp -weibulldormakaba oppkjøp -weibull
dormakaba kjøper Seca Solutions AS

dormakaba kjøper Seca Solutions AS og utvider tilbudet av komplette adgangsløsninger for flyplasser i Skandinavia og Baltikum (Scanbalt)

Med oppkjøpet av Seca, en ekspert på fysisk adgangskontroll og flyplassløsninger i Norge, styrker dormakaba tilstedeværelsen og ekspertisen sin på det norske markedet og i Scanbalt-regionen.

“Oppkjøpet av Seca er et naturlig skritt i implementeringen av strategien vår for dormakaba Scanbalt generelt og Norge spesielt“, sier regionssjef Peter Larsson. “Vi øker tilbudet vårt som leverandør av komplette dør- og adgangsløsninger samt for flyplasstjenester i Scanbalt-regionen, inkludert modernisering.”

Seca Solutions ble etablert i 2004 og er basert i Stavanger (Norge). De tilbyr totalløsninger for fysisk sikkerhet, adgangssystemer og kundestøtte for dørmiljøer. Seca har 9 ansatte og en omsetning på NOK 45 millioner i 2016.

Med dormakabas produktportefølje og Secas ekspertise på installasjon og kundestøtte, kan dormakaba tilby kundene i Norge mer effektiv hjelp og en bredere produktportefølje.

Weibull var rådgiver for eierne av Seca Solutions AS

For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Seca Solutions og dormakaba

Om dormakaba
dormakaba-gruppen er en av de tre største selskapene i det globale markedet for adgangs- og sikkerhetsløsninger. Med sterke merker som Dorma og Kaba i porteføljen, er dormakaba en felles kilde til produkter, løsninger og tjenester knyttet til dører og sikker adgang til bygninger og rom. Vi har ca. 16 000 ansatte og mange forretningspartnere, og vi er aktive i over 130 land. dormakaba-gruppen har hovedkontor i Rümlang (Zürich/Sveits) og har en årlig omsetning på 2,3 milliarder sveitsiske franc i regnskapsåret 2015/2016.

Om Seca Solutions
Siden oppstart i 2004 har Seca Solutions opparbeidet seg status som en av landets ledende aktører innen fysisk sikkerhet.

Seca Solutions er totalleverandør av sikkerhets- og adgangsløsninger. Med et bredt produktspekter og modulbaserte løsninger, har Seca Solutions en optimal tilnærming til bruker- og behovtilpasning. Med landsdekkende driftssikringsavtaler sørger Seca Solutions for at levert utstyr fungerer tilfredsstillende til enhver tid.

ECIT Group kjøper Empir Norge AS

ECIT Group Oppkjøp -WeibullOppkjøp Empir -Weibull
ECIT Group kjøper Empir Norge AS

ECIT Group styrker sin posisjon i Oslo-området innen «Managed IT» etter å ha kjøpt majoritet av aksjene i Empir Norge AS.

Empir Solutions AS (tidligere Office Team AS) er et ledende IT-selskap med spesialisering innenfor hybride skytjenester, hardware og software. Selskapet har vært en del av det svenske Empir-konsernet med omfattende erfaring fra bygging av innovative og solide IT-løsninger. Selskapet ser frem til å skape synergier med andre IT-selskaper i ECIT Group.

Som en del af ECITs strategi rundt IT tjenester, endrer Empir Solutions AS navn til ECIT Solutions AS

ECIT Group består av mellomstore regnskaps- og IT selskaper som tilbyr tjenester innen regnskap, lønn, hosting og IT-services. ECIT Group har vokst til et konsern etter nærmere 50 oppkjøp, flere enn 400 ansatte og en omsetning større enn 500 millioner i løpet av de siste tre år. Selskapet har fortsatt ambisiøse vekstambisjoner.

For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Empir Norge og ECIT Group.

Weibull var rådgiver for eieren av ECIT Group i prosessen med oppkjøpet av Empir Norge.

Aller Media kjøper Uniform

Aller Media kjøper Uniform

Aller styrker byrånettverket Ahead – kjøper seg inn i designbyrået Uniform

Byrånettverket Ahead Group er et av Nordens største byrånettverk med en omsetning på rundt 900 mill NOK og 500 medarbeidere. I nettverket i Norge inngår Redink, Hyper, OMG og NVFT. Felles for byråene i Ahead Group er at de alle er blant de ledende innen sine fagfelt, som bl.a. omfatter innholdsmarksføring, digital forretnings- og tjenesteutvikling, CRM, performance marketing, field marketing og events.

Uniform ble etablert for 20 år siden og har de siste årene vokst til nærmere 20 ansatte med en årsomsetning på i overkant av 20 mill. kroner. I 2016 vil omsetningen ende på nærmere 26 mill. kroner.

Bygger helhetlige oppleverser og løsninger
Byrået har befestet sin posisjon som et kompetansemiljø hvor design som strategisk virkemiddel skaper relevante løsninger i skjæringspunktet tjenester og merkevarer. Tilnærmingen til prosjektene er basert på tjenestedesign med vekt på brukerens behov og kundereisen. På kundelisten står store og ambisiøse oppdragsgivere som Jernbanedirektoratet, Bane NOR, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Stortinget, Stiftelsen Norsk Luftambulanse, NSB, Veidekke og Sjømatrådet.

Uniform har ambisiøse mål for utviklingen videre og har sett fordelen av å bli en del av en større konstellasjon.

Skal legge enda mer ambisiøse planer
”Vi er stolte over hvor vi har kommet med en tydelig strategi og retning for byrået, høy kvalitet på alle leveranser, bevisst tenkning rundt forretningskritisk kompetanse kombinert med kontinuerlig fokus på å skape løsninger som begeistrer brukerne.

Nå ser vi frem til å bli en del av et større nettverk med supplerende kompetanse, gleder oss til å starte samarbeidet og legge enda mer ambisiøse planer for fremtiden”, sier daglig leder Helle Thorkildsen.

”Tjenestedesign er et fremtidig vekstområde som vil styrke det strategiske tjenestetilbudet fra Ahead Group, og ikke minst nyttiggjøre seg ressurser fra de eksisterende byråene i nettverket. Uniform er et spennende byrå med riktig kompetanse og attraktive kunder, som vil stå i sentrum for denne satsingen”, sier Rolf Hanche-Olsen, konserndirektør for strategi og nye forretningsområder i Aller Media.

Weibull var rådgiver for Aller Media

For ytterligere informasjon se hjemmesiden til Aller Media, samt pressedekning i Kampanje, dn.no, DN, Fagpressenytt

HB og HBB solgt til SE Gruppen AS

HB og HBB solgt til SE Gruppen AS

SE Gruppen etablerer det største lokaleide entreprenørsystemet i midtre Hålogaland

Målsettingen er å bli en slagkraftig entreprenørkonstellasjon, som skal være i stand til å gjennomføre de største prosjektene i regionen. Alle selskapene vil bli opprettholdt og videreutviklet, under de opprinnelige merkenavnene og i de markedene som en i dag jobber i.

«Vi har tidligere samarbeidet med Harstadbygg AS og Harstadbygg bolig AS, og vi arbeider jo i stor grad med det samme. Alle de tre selskapene er sterke virksomheter, og når vi blir større kan vi utnytte kompetansen bedre» forteller Oddbjørn Toften, adm.dir. i SE Gruppen AS.

Om Harstadbygg AS
Harstadbygg AS er en ledende lokale betongentreprenør med tjenester innen oppføring og rehabilitering av næringsbygg og offentlige bygg. Selskapet har en egen entreprenøravdeling med fokus på utvikling av totalprosjekt for næringsliv og offentlig sektor.  Dette innebærer at selskapet er involvert i hele prosessen – kjøp av tomt, prosjektering, oppføring, ferdigstilling og utleie. Harstadbygg AS konkurrerer også innenfor vanlige entrepriseformer, der tomteutvikling og prosjektering er utført av andre.  Selskapet har lang erfaring med oppføring og ferdigstilling av ulike typer offentlige og private bygg. Selskapets hovedmarked er Sør-Troms, Ofoten, og Vesterålen. Selskapet har 30 egne ansatte hvorav 8 er prosjektledere og formenn.

Om Harstadbygg Bolig AS
Harstadbygg Bolig AS er Byggmester og Mesterhus forhandler som selger og bygger eneboliger, rekkehus og leiligheter. Virksomheten har 4 egne ansatte og 4 fast innleide ansatte i tillegg til andre håndverkere ved behov.

Om SE Gruppen
SE-gruppen AS er morselskape i konsernet SE-gruppen. Konsernet SE-gruppen består foruten morselskapet av 9 datterselskaper – fordelt på fire forretningsområder. SE-konsernet har 100 fast ansatte medarbeidere. SE-gruppen omsatte i 2015 for 208 millioner kroner. SE-gruppen er regionens største totalleverandør av byggevarer og entreprenørtjenester for bygg- og anlegg. I tillegg leverer selskapet tannhelsetjenester og er engasjert i eiendomsforvaltning. Virksomheten har sitt hovedkontor i Vestmarka på Sortland, med avdelinger på Borkenes, Harstad, Finnsnes og Leknes.

Weibull var rådgiver for eierne av Harstadbygg AS og Harstadbygg Bolig AS

For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Harstadbygg og SE Gruppen i tillegg til presseomtale i Bladet Vesterålen, vol.no og neso.no

Syv selskaper danner OSN Gruppen AS

Syv selskaper danner OSN Gruppen AS

Syv selskaper innen anlegg- og områdesikring slår seg sammen og danner OSN Gruppen AS.

osn-gruppen

De syv selskapene som inngår i OSN Gruppen AS er Systemsikring AS, Lauritsen Gjerdefabrikk AS, Røa Gjerdefabrikk AS, OSN Anleggsikring AS, Solheim Gjerdenett AS, Eiker Gjerdesenter AS og Håland & Karlson AS. Alle selskapene, utenom OSN Anleggsikring, vil bli eid 100% av OSN Gruppen AS. Selskapene vil videreføres i sine lokale markeder under dagens selskapsnavn.

OSN Gruppen blir den ledende aktøren i det norske markedet for anlegg- og områdesikring og vil kunne levere til kunder i hele Norge. Gruppen vil tilby alt av installasjon og produkter innen områdesikring for industri, bygg- og anlegg, forsvarsanlegg, flyplasser, havner, idrettsanlegg, barnehager og villaer. Selskapet er også Norges største produsent av flettverk til gjerder.

OSN Gruppen har en pro-forma omsetning i 2015 på NOK 263 millioner og har de siste 5 årene vokst med mer enn 10% årlig. Selskapet har 156 ansatte og kontorer i Stavanger, Stokke, Oslo, Bergen, Nedre Eiker og Haugesund.

«Selskapene som vil inngå i gruppen har alle utviklet seg positivt på egne ben, men vi ser et ytterligere potensiale i å slå oss sammen og skape en nasjonal aktør innen områdesikring. Sammenslåingen er derfor et naturlig neste steg for alle selskapene i gruppen» sier Erik Lauritzen, daglig leder i Lauritsen Gjerdefabrikk.

Dagens eiere har invitert Longship, et norsk aktivt eierfond, inn som partner for å utvikle selskapet videre og for å kunne realisere de potensialene som ligger i en samlet gruppe.

«Longship har den riktige kompetansen og en sammenfallende visjon med dagens eiere om hvordan selskapet skal utvikle seg og er derfor den riktige partneren for OSN Gruppen på den videre reisen» sier Kjell Andersen, daglig leder i Systemsikring.

«Vi er veldig glade for å bli invitert inn i en unik situasjon hvor vi sammen med dagens eiere kan etablere en tydelig markedsleder og en plattform for videre vekst. Vi er imponert over utviklingen i de enkelte OSN-selskapene. Fremover vil vi bygge videre på det som er skapt til nå, samtidig som etableringen av en større aktør skaper nye muligheter for vekst og utvikling» sier Espen Stenumgård, Partner i Longship.

Dagens hovedaksjonærer har stor tro på OSN Gruppens framtidsutsikter og blir med videre som deleiere. Longship vil ha en eierandel på 70% etter at transaksjonen er gjennomført.

Weibull var rådgiver for de syv selskapene som har gått sammen i OSN Gruppen AS og bistod eierne i prosessen mot Longship.

For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Longship, OSN Gruppen, Systemsikring, Lauritsen Gerdefabrikk, Røa Gjerdefabrikk, OSN AnleggsikringSolheim Gjerdenett og Håland og Karlson AS,

 

VT Gruppen kjøper Øst Kran & Transport As

VT Gruppen kjøper Øst Kran & Transport As

VT Gruppen har kjøpt en majoritetsandel i Øst-Kran AS, og slår sammen sitt kranbilselskap Veikran AS med Øst Kran AS. Det nye kranselskapet vil bli en ledende aktør i det sentrale østlandsområdet innen kranbiltjenester og tilhørende oppgaver.
Eier av Øst Kran, Thomas Fredriksen, vil ha en eierandel i det nye selskapet på 20 prosent, mens VT Gruppen, som kontrolleres av Jonny Enger, vil eie de resterende 80 prosent. Samlet omsetning for de to selskapene vil være nærmere 80 millioner kroner i 2016 og vil ha en flåte på ca. 40 biler og 50 ansatte. Selskapet ser for seg en betydelig vekst i årene som kommer.

– Med dette kjøpet får vi en meget god partner for å sikre videre vekst, sier Jonny Enger i en kommentar. Han legger til at han tror det nye selskapet vil stå godt rustet i kampen om større oppdrag, og at han er veldig fornøyd med å få med seg den kompetansen Øst Kran har bygget opp innen bransjen.

– Sammen med Veikran og Jonny Enger har vi nå skapt en svært god plattform for fremtiden, sier Thomas Fredriksen i Øst Kran. – Dette sikrer både eksisterende og nye kunder en fleksibel og pålitelig samarbeidspartner, fortsetter Fredriksen.
De to selskapene vil formelt slås sammen på nyåret, og vil hete Veikran.

Om VT Gruppen
VT Gruppen er samlebetegnelsen og morselskapet til selskapene Veitransport, Veireno og Veikran. Selskapenes fellestrekk er at de utfører transporttjenester, men innen hvert sitt spesialfelt. Alle selskapene bygger på følgende visjon; «Kvalitet hele veien». Totalt har gruppen ca. 230 ansatte og 160 biler i drift hver dag.

Veikran AS leverer flere typer transporttjenester innenfor krantransport til byggebransjen. Arbeidsområder er innenfor levering av byggevarer og krantjenester på Østlandsområdet.

Om Øst Kran & Transport
Øst Kran & Transport har 20 års erfaring i bransjen og tilbyr kranbiltjenester og spesialtransport. De utfører alle typer heise-, løfteoppdrag og transport av alle typer gods med topp moderne utstyr. Øst Kran og Transport etterlever sitt mål om høy sikkerhet og topp servicenivå, stor fleksibilitet og god kvalitet på sine tjenester.

Solid Engineering AS solgt til ÅF

Solid Engineering AS solgt til ÅF

ÅF kjøper Solid Engineering AS

ÅF styrker sin posisjon i Norge gjennom oppkjøpet av Solid Engineering AS og datterselskapet Solid Counsulting AS.

Weibull var rådgivere for eierne av Solid Engineering AS i prosessen må ÅF.

Se også pressemelding.

Om Solid Engineering

Solid Consult AS og Solid Engineering AS leverer rådgivende, tekniske og administrative ingeniørtjenester. Vi tilbyr erfarne og dyktige konsulenter innenfor en rekke fagområder og tjenester, og bidrar til at våre kunder kommer trygt i mål med sine prosjekt.

SOLID har hovedfokus på kvalitet og sikkerhet og skal være et naturlig førstevalg for våre kunder. Vi kan vise til store referanseprosjekter innen ulike bransjer der vi får brukt vår faglige sterke side, kombinert med god samhandling og en sterk løsningsvilje.

SOLID er Sellihca-, Achilles- og TransQ-sertifiserte, og vårt kvalitetssystem er bygd opp i henhold til NS-EN ISO 9001.

Solid Engineering AS
Solid Engineering AS er energibransjens førstevalg. Våre medarbeidere har spisskompetanse innenfor kjerneoppgavene ved utbygging og forvaltning av overføringsanlegg for ren energi. Fleksible og løsningsorienterte fagfolk bidrar til at du får gjennomført ditt prosjekt.

Solid Consult AS
Solid Consult AS skal være en ledende rådgiver for bygg- og anleggsbransjen. Selskapets medarbeidere har en erfaring og kompetanse som gjør at vi kan løse enhver utfordring innenfor våre fagområder. Vår kompetanse gjør at kundene får rask og profesjonell hjelp.

For ytterligere informasjon om Solid Engineering, se selskapets hjemmeside.

Om ÅF

ÅF er et engineering og consulting selskap innen energi, infrastruktur og industrisektoren.  ÅF har i dag ca 8.500 ansatte, en omsetning på ca SEK 10 milliarder, og kontorer i mer en 30 land. I 2015 gjennomførte ÅF prosjekter i mer enn 100 land.

For mer informasjon om ÅF, se selskapets hjemmeside.

Se også presseomtale på byggeindustrien.no

Abaci AS solgt til ECIT Group

ECIT Group Oppkjøp -Weibull
Abaci AS solgt til ECIT Group

Abaci AS slutter seg til ECIT Group

ECIT Group styrker sin posisjon i Oslo-området etter å ha kjøpt en majoritet av aksjene i Abaci AS.

ECIT Group består av mellomstore regnskaps- og IT selskaper som tilbyr tjenester innen regnskap, lønn, hosting og IT-services. ECIT Group har vokst fra 1 til 400 ansatte og en omsetning på over NOK 445 millioner i løpet av tre år og har fortsatt ambisiøse vekstambisjoner.

Abaci AS ble etablert i 1997. Abaci har 10 ansatte og leverer et bredt tjenestespekter innen regnskap og økonomi. Selskapets ansatte har lang erfaring og god kompetanse innen bedriftsøkonomiske utfordringer.

Weibull var rådgiver for eieren av Abaci i prosessen med ECIT Group.

For ytterligere informasjon om selskapene se hjemmesiden til Abaci og ECIT Group.

Rørteft AS solgt til Instalco AB

Rørteft solgt til InstalcoInstalco kjøper Rørteft
Rørteft AS solgt til Instalco AB

Rørteft AS går sammen med installasjonskonsernet Intstalco.

Weibull var rådgiver for Sigmund Muri, dagens eier av Rørteft AS, i prosessen som ledet til at Rørteft blir en del av Instalco.

Rørteft AS er en rørleggerbedrift på Kjeller.
Rørteft AS ble etablert i 2000, og har siden starten utviklet høy kompetanse på levering av totalentreprise av rørarbeider til store og middels prosjekter til anleggsbransjen på Romerike og i Oslo. F.eks leilighetsprosjekter, skoler, lagerbygg, idrettshaller og Butikker med både utbygging og serviceavtaler. Selskapet har i dag 30 ansatte. Daglig leder er Sigmund Muri.

Daglig leder i Rørteft AS kommenterer inntredelsen i Instalco slik
«Rørteft AS har vokst jevnt siden starten for 16 år siden og lagt «stein på stein». Vi er i dag en solid bedrift med 30 ansatte og god økonomi. Inntredelsen i Instalco-konsernet matcher våre strategiske ambisjoner om å videreutvikle og profesjonalisere en allerede robust selvstendig organisasjon, slik at vi sikrer fortsatt kontrollert vekst og forblir en attraktiv leverandør for både eksisterende og nye kunder i anleggsbransjen og privatmarkedet på Romerike og i Oslo. Vi gleder oss til fortsettelsen!.»
Sigmund Muri blir nå deleier i Instalco og kommer til å fortsette i sin nåværende rolle, samt delta aktivt i oppbyggingen av Instalcos virksomhet i Norge.
Virksomheten i Rørteft kommer til å bli drevet som tidligere, og ingen endringer vil skje, verken på personalsiden, i organisasjonen eller i pågående prosjekter.

Konsernsjef for Instalco – Per Sjöstrand, sier følgende
«Det er med stolthet vi kan informere om at vi nå forsterker vår norske satsning og at Instalco også skaffer seg kompetanse innen VVS i Norge.
Vi kommer i løpet av året til å kjøpe opp ytterligere selskaper i Norge. Innretningen vil forbli den samme som i Sverige; med selskaper fra flere lag, nært samvirke mellom selskapene, samt et modent eierskap.»

Om Instalco
Instalcos visjon er å etablere seg som den ledende aktøren i bransjen mtp. høy teknisk kompetanse, effektive leveranser til rett tid, og med kapasitet til å utføre totaltekniske løsninger som gir høy merverdi for kundene.
Instalco er en relativt ny aktør i installasjonsbransjen og ble etablert i 2014. Konsernet omsetter i dag for over 2,2 milliarder svenske kroner.

For ytterligere innformasjon, se hjemmesidene til Rørteft og Instalco

Se også pressemelding fra Rørteft, omtale på hjemmesiden til Instalco og artikkel på www.vvsforum.se

 

Kolonihagen solgt til REMA 1000

Kolonihagen
Kolonihagen solgt til REMA 1000

REMA 1000 skal bli best på økologi

REMA 1000 satser stort på økologi og skal nå tilby økologiske kvalitetsprodukter fra Kolonihagen i alle sine butikker over hele landet gjennom oppkjøpet av anerkjente Kolonihagen.

– Vi kan påvirke miljøet mye gjennom verdikjeden, men til syvende og sist er det produktene vi selger som påvirker miljøet mest. Det beste «verktøyet» for salg av bærekraftige produkter er i dag økologi. Økologi er godt kjent, men få kjenner egentlig til hva det står for. Det skal vi gjøre noe med, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

Kolonihagen driver salg og distribusjon av kortreist økologisk mat gjennom Kolonihagen Bakeri, restauranten Kolonihagen Frogner, nettbutikk og abonnementsordning med levering av mat på døra.

– Vi er svært glade for at REMA 1000 ønsker å satse på økologi. Kolonihagen er drevet at et ekte ønske om å endre verden og det kan REMA 1000 virkelig gjøre med sin kunnskap, kraft og kompetanse, og ikke minst muligheten til å nå utrolig mange kunder. Ved å kombinere Kolonihagens kompetanse med REMA 1000 sin gjennomføringskraft, kan vi sammen tilby økologiske høykvalitetsprodukter – bedre enn noen andre i verden, sier daglig leder i Kolonihagen, Jon-Frede Engdahl.
REMA 1000 har som mål å øke volumet på økologiske varer betydelig som gjør at prisene på økologi blir lavere – og som igjen gjør at flere vil kjøpe produktene.

– Det blir økologi for alle. Økologi skal være tilgjengelig for alle som har lyst til å spise sunn og bærekraftig mat, sier Reitan.

REMA 1000 ønsker at Kolonihagen skal være Norges beste kompetansemiljø for å fremme utvikling av økologiske produkter. Dette skal gjøres gjennom produktutvikling, produksjon og salg av høykvalitetsprodukter i ulike kanaler; bakerier, restauranter, butikker, osv.

Kolonihagen skal også være Norges klart beste kompetansemiljø for å hjelpe bønder til å konvertere over til økologisk produksjon.

– Det tar tid å omlegge til økologisk drift, og den største frykten for den lokale bonden er om varene blir solgt i tiden under omlegging – og om det er lønnsomt i fremtiden, sier Engdahl.

Derfor etablerer REMA 1000 nå Øko-fondet som med hjelp av Kolonihagen og deres eksperter skal bidra til å få flere norske bønder til å omlegge til økologisk drift. Gjennom å selge varene i omleggingen skal REMA 1000 sørge for at den lokale bonden kan fokusere på å produsere best mulig kvalitet mest mulig ansvarsfullt.

– Vi kaller det «Veien frem mot 100% økologisk», sier Ole Robert Reitan

Weibull var rådgiver for eierne av Kolonihagen i prosessen med REMA 1000.

Les også om transaksjonen her. For ytterligere informasjon, se hjemmesiden til Kolonihagen og REMA 1000, video med Jon-Frede Engdahl og Ole Robert Reitanpressemelding, video fra Kolonihagen, samt pressedekning i Dagens Næringsliv, AftenpostenAdresseavisa, E24, DN.no

Visma kjøper bWise

Visma kjøper bWise
Visma kjøper bWise

Visma styrker sin satsing på Business Intelligence.

Visma kjøper bWise AS, Norges ledende kompetansesenter innenfor Business Intelligence, datavarehus og virksomhetsstyring. Oppkjøpet styrker satsningen på Business Intelligence i Visma Consulting, som med dette blir en av de ledende leverandørene av skreddersydde Business Intelligence-løsninger i det norske markedet.

– I et samfunn hvor datamengde og kompleksitet vokser, og kravene til tidsbruk er strenge øker behovet for automatisering og selvbetjening innen analyse og rapportering. bWise er landets mest erfarne Business Intelligence-spesialist og Norges eneste Qlik Elitepartner. Med over 350 gjennomførte prosjekter tilfører bWise en betydelig kompetanse og erfaring innenfor et strategisk viktig forretningsområde for oss, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

– Kompetansemessig utfyller vi hverandre veldig godt, og med det tjenestespekteret vi kan tilby sammen ser vi spennende muligheter både innenfor Vismas kundebase, og ut mot potensielt nye kunder, fortsetter Evensen.

– Vi er svært fornøyd med at vi kan fortsette å utvikle vår virksomhet med en sterk aktør som Visma i ryggen. Det er viktig både for vår egen utvikling og for kundene våre å inngå i et konsern med muskler. Vårt tilbud komplementerer porteføljen til Visma veldig bra, både når det gjelder produkter, tjenester og kompetanse. Sammen utgjør vi en helhet som jeg er sikker på vil skape verdi for både eksisterende og nye kunder, sier Torstein Thorsen, daglig leder i bWise.

Weibull var rådgiver for eierne av bWise i salgsprosessen

For ytterligere informasjon se pressemelding fra Visma og omtale i Dagens NæringsligComputerworld og Finansavisen

Om bWise AS
bWise AS er Norges ledende kompetansesenter innenfor Business Intelligence (BI), datavarehus og virksomhetsstyringsløsninger med over 300 gjennomførte prosjekter. bWise ble etablert i 2007 og har 40 ansatte som er lokalisert i Oslo, Drammen og Stavanger. Se bWise.no

Om Visma
Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 7 400 ansatte og hadde i 2015 en omsetning på NOK 8 338 mill. Se visma.no og visma.com

Eskoleia kjøper Tekstilservice

Eskoleia kjøper Tekstilservice

Eskoleia AS har inngått avtale med eierne av Tekstilservice AS om kjøp av 100 prosent av selskapet. Tekstilservice leverer tekstiler og utstyr til vaskerier, helseinstitusjoner, sykehus, næringsmiddelindustri, hoteller, forsvaret og offshore. Selskapet hadde i 2015 en omsetning på 26 millioner kroner.

Eskoleia har vært en av Tekstilservice sine største leverandører på vogner og traller til bruk i vaskerier, og sikrer seg nå større kontroll over sin distribusjon innen dette segmentet.

Weibull har vært rådgiver for Tekstilservice og selskapets eiere i prosessen.

Bauda-konsernet kjøper Toyota Hønefoss og Toyota Hadeland

Bauda-konsernet kjøper Toyota Hønefoss og Toyota Hadeland

Norges største Toyota- og Lexus-forhandler, Bauda-konsernet, kjøper Toyota-forhandlerne Toyota Hønefoss AS og Toyota Hadeland AS. Selger er Bilholding AS. Det er også gjort avtale om at Bauda kjøper aksjene i eiendomsselskapene Osloveien 4 AS og Roa Eiendom AS.

Toyota Hønefoss omsatte i 2015 for 153,5 millioner kroner, mens Toyota Hadeland omsatte for 55,2 millioner. Selskapene har totalt 41 ansatte.

-Dette oppkjøpet er et viktig steg i Bauda sitt arbeide med å vokse videre med Toyota i et voksende og tilstøtende distrikt til Stor-Oslo. Begge selskaper kjenner vi godt gjennom ”Toyota-familien” og vår nære tilknytning geografisk. Mange dyktige medarbeidere har ført begge selskaper til den posisjonen de har i dag. Gjennom samhandling med vårt øvrige konsern, har vi stor tro på at vi skal videreutvikle selskapene, medarbeidere og styrke Toyota sin posisjon i regionen, sier styreleder Henrik Baumann i Bauda.

Toyota Hønefoss AS og Toyota Hadeland AS er begge forhandlere av nye og brukte Toyota i Ringerike og Hadeland. Toyota Hønefoss omsatte i 2015 for 153,5 millioner kroner og har i dag 33
medarbeidere lokalisert i helt nye lokaler i Hønefoss. Toyota Hadeland omsatte i 2015 for 55,2 millioner og har i dag 8 medarbeidere i sine lokaler på Roa.

Runar Johannessen, nåværende adm. dir. i begge selskaper, sier han er stolt over at begge bedrifter blir kjøpt opp av en av Norges ledende forhandlere. Dette sikrer vekst, utviklingsmuligheter og solid økonomi. Dette gir en trygghet for både medarbeidere og kunder.

Weibull var rådgiver for Bilholding AS i prosessen.

For mer informasjon se pressemelding fra Bauda AS, og presseomtale i www.bilnytt.no ,  Ringerikes Blad og Hadeland.no.

 

 

Råd & Regnskap Akershus AS slutter seg til ECIT Group

ECIT Group Oppkjøp -Weibull
Råd & Regnskap Akershus AS slutter seg til ECIT Group

ECIT Group har blitt majoritetseier i Råd & Regnskap Akershus AS.

ECIT Group styrker sin posisjon i Oslo-området etter å ha kjøpt en majoritet av aksjene i Råd & Regnskap gruppen.

ECIT Group består av mellomstore regnskaps- og IT selskaper som tilbyr tjenester innen regnskap, lønn, hosting og IT-services. ECIT Group har vokst fra 1 til 200 ansatte og en omsetning på over NOK 200 millioner i løpet av to år og har fortsatt ambisiøse vekstambisjoner.

Råd & Regnskap Akershus AS har siden starten i 2005 utviklet seg til å bli et av de største regnskapskontorene i Oslo og Akershus. De tre selskapene i Råd & Regnskap gruppen har i dag tilsammen cirka 50 ansatte. R&R har kontorer i Oslo, Bærum og Drøbak og har løpende samarbeid med over 1100 bedriftskunder. Selskapets ansatte har lang erfaring og god kompetanse innen bedriftsøkonomiske utfordringer.

Weibull har bistått ECIT Group i oppkjøpet av Råd & Regnskap.

For ytterligere informasjon om selskapene se hjemmesiden til ECIT Group og Råd & Regnskap

ePartner blir en del av MarkIT

MarkIT
ePartner blir en del av MarkIT

ePartner slutter seg til den europeiske aktøren Markit.

MarkIT er et online IT-innkjøpssystem for bedrifter med kunder i 26 europeiske land. Markit har integrert 150 ledende IT distributører i Europa i en web-tjeneste som tilbyr konkurransedyktige priser, tilgjengelighet og direkte bestillinger.

ePartners kjernevirksomhet er effektivisering av innkjøp samt optimalisering av avtaler og priser på IKT-anskaffelser. Hensikten er å eliminere mye av dagens foreldede papirbaserte og manuelle prosesser innen anskaffelser. I tillegg bistår vi kunden med å standardisere og sentralisere sine innkjøp.

ePartner AS tilbyr en innkjøpsportal som har innebygget alle de krav en storkunde har i forhold til å ivareta egne inngåtte storkundeavtaler, kombinert med markedets beste produkttilgjengelighet. Innkjøpsløsningen inneholder produkt-, pris- og tilgjengelighetsinformasjon fra de store distributørene i tillegg til utvalgte nisjedistributører. Dette betyr at ePartner fører et komplett spekter av alle de kjente produktene i IKT-bransjen.

Weibull bisto eieren av ePartner i prosessen mot Markit.

For ytterligere informasjon se omtale i Finansavisen og hjemmesidene til ePartner og Markit

 

Rom for Flere AS kjøper Sterling AS

Sterling ASRom for flere
Rom for Flere AS kjøper Sterling AS

Rom for Flere tar grep om Vestlandet!

Rom for Flere AS kjøper Sterling AS.

Med oppkjøpet styrker Rom for Flere sin posisjon som Norges ledende og frittstående aktør i markedet for møbler til privat og offentlig miljø.

«Vår bransje står overfor store strukturelle endringer. Vi ønsker å være en sentral del i denne prosessen, og oppkjøpet av Sterling AS gjør at Rom for Flere AS vil få et bedre fotfeste på Vestlandet og stå sterkere i hele markedet» sier Terje Olsvik, gründer og daglig leder i Rom for Flere AS.

«For Sterling AS betyr dette at vi får en enda sterkere posisjon som en stabil og viktig leverandør til kontor- og skole markedet på Vestlandet.» legger Ivar Østensjø til.

Rom for Flere AS har i dag en omsetning på 350 millioner kroner og avdelinger i Oslo, Porsgrunn, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Hamar og Jessheim. I tillegg har Rom for Flere AS salgs- og markedsfunksjonene for Svenheim Møbelindustri AS med et landsdekkende forhandlernett med 52 forhandlere. Nå utvider Rom for Flere AS sitt engasjement og portefølje ved kjøpet av Sterling. I tillegg til Sterling AS egen produktportefølje vil Sterling nå få tilgang til Rom for Flere AS sin produktportefølje, kompetanse og sentrale støttefunksjoner.

«Vi skal fungere som en sentral og dynamisk partner for våre avdelinger og forhandlere. Dette gjør at vi kan tilby våre kunder markedets bredeste produktspekter, enklere innkjøpsprosesser og lavere kostnader forbundet med bestilling og leveranser. Samtidig vil våre forhandlere stå sterkere i sitt lokale marked når de kan tilby vår kompetanse på prosjektarbeid og oppfølging» avslutter Olsvik.

Weibull bistod eieren av Sterling AS med å finne en ny industriell eier til selskapet.

For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Sterling AS eller Rom for Flere AS.

NFB solgt til First Mover Group

NFB solgt til First Mover Group

NFB Relocation Services AS solgt til First Mover Group AS

NFB Relocation Services er en av Norges ledende flyttebedrifter i bedriftsmarkedet, og har siden 2001 bistått en lang rekke store bedrifter og offentlige instanser med relokalisering til nye lokaler.

First Mover Group er eier av Relokator AS. Relokator ble etablert i 2006 av Tore Martinsen, og selskapet er i dag den største aktøren innen leietakerrådgivning i forbindelse med relokaliseringsprosesser, kontorflytting og montasje
Relokator har kontorer i Oslo, Stavanger og Bergen, og er landsdekkende operativt.

NFB vil fortsette som et selvstendig selskap i etterkant av transaksjonen.

Weibull bisto eierne av NFB med å finne en ny langsiktig eier til selskapet.

Eurofins kjøper Radonlab AS

Eurofins kjøper Radonlab AS

Eurofins, verdens ledende selskap innen laboratorietesting knyttet til mat, miljø og farmasi, har kjøpt Radonlab AS, Norges ledende laboratorium innen radontesting og rådgivning. Oppkjøpet sikrer Eurofins kompetanse innen et fagfelt med økende betydning i Norden.

Weibull var rådgivere for Radonlab i prosessen med å finne nye strategiske eiere.

For mer informasjon se Eurofins hjemmeside.

Veidekke ASA kjøper Leif Grimsrud AS

VeidekkeLeif Grimsrud solgt til Veidekke
Veidekke ASA kjøper Leif Grimsrud AS

Veidekke Entreprenør AS har inngått endelig avtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs-entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS.

– Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 millioner kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän.

– Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Weibull var rådgiver for Leif Grimsrud AS i prosessen som nå har ledet frem til inngått endelig avtale med Veidekke.

– Som en del av Veidekke i det sentrale østlandsområdet og i Bohuslän vil Leif Grimsrud AS, Øst AS og Leif Grimsrud Entreprenad AB nå lettere kunne utvikle og styrke sine tjenester mot det lokal næringslivet, sier Frithjof Samuelsen, partner i Weibull AS.

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 24 milliarder kroner (2014), og halvparten av de 6 400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Overdragelsen skjer med virkning fra 13. november. Kjøpesummen utgjør 300 millioner kroner.

For ytterligere informasjon se pressemelding fra Veidekke og GG Gruppen, samt presseomtale i Hegnar.no, bygg.noHalden Arbeiderblad og Teknisk Ukeblad.

Renax AS og Renax Renhold AS solgt til Canny Co AS

Renax AS og Renax Renhold AS solgt til Canny Co AS

Renax Gruppen har drevet med renhold siden 1997. Renax Renhold AS skreddersyr totalløsninger tilpasset hver enkelt kunde innenfor alle områder av renhold. Renax arbeider eksklusivt med byggrenhold og er en ledende aktør i Osloregionen.

Canny Co AS er eid og drevet av personer med lang erfaring i rengjøringsbransjen, og som vil videreføre Renax Gruppens lange og solide tradisjoner til beste for både nåværende og nye kunder.

Weibull AS har bistått som rådgivere for Renax Gruppen.

Se også hjemmesiden til Renax Renhold AS for mer informasjon om tjenestene til Renax Gruppen.

Spoon og Bonnier Media kjøper Teft

TeftSpoon
Spoon og Bonnier Media kjøper Teft

Nordens ledende content marketing-byrå Spoon og Bonnier Media kjøper content-byrået Teft. Det nye Spoon Norge kommer etter sammenslåingen til å ha 18 ansatte og en forventet omsetning på over 30 millioner norske kroner i 2016.

– Det er en “perfekt match”. Tefts anerkjente gode kunnskap, sammen med Bonnier Medias spesialistkompetanse og vårt globale nærvær gir oss en posision som Norges ledende content marketing-byrå, sier Johan Andersson, Head of International Expansion i Spoon.

Det norske content-byrået Teft ble etablert i 2006 og har siden da vokst til et fullservicebyrå og Norges sterkeste eierledede byrå innen content marketing. Selskapet har i dag 14 ansatte.

– Spoon er i elitedivisjonen innenfor vår bransje, og det å bli del av Spoon-familien vil gi kundene våre tilgang på ekspertise innen digital utvikling, native advertising og analyse, sier Eirik Norderud, daglig leder i Teft. – I tillegg blir vi en del av et nettverk med 20 års erfaring i å håndtere content-kunder i Norden og resten av verden. Det ser vi frem til å hente synergier fra.

– For øvrig har Teft ved flere anledninger bistått Bonnier Media med utvikling og videreutvikling av deres magasinportefølje. Vår felles faglige forståelse og ambisjon gir oss derfor høye forventninger til hva vi i fellesskap skal utrette for kundene våre.

Spoon er en stor nordisk aktør med mangeårig erfaring fra det norske markedet og eget kontor i Oslo siden 2014. De går nå sammen med Bonnier Media og kjøper 100 prosent av aksjene i selskapet. Som en del av oppkjøpet kommer Bonnier Creative, Bonnier Medias avdeling for content marketing, til å flytte inn i det nye selskapet. Bonnier Creative leverer i dag integrerte content-løsninger til i første rekke Bonnier Medias ulike annonsører, men de har også flere tradisjonelle content marketing-kunder.

– Vi gjør dette først og fremst fordi vi styrker og kompletterer vårt tilbud til våre eksisterende content marketing-kunder og annonsører. Ved å slå kreftene sammen med både Spoon og Teft, vil vi i aller høyeste grad skape en reell merverdi for våre kunder, samt ta en posisjon som foretrukken samarbeidspartner, sier Trond Juliussen, administrerende direktør i Bonnier Media.

Med det nye selskapet på plass, kommer Spoon-konsernet til å ha 160 ansatte og en omsetning på 250 millioner svenske kroner. Foruten tre svenske kontorer – i Stockholm, Gøteborg og Malmø, har Spoon et eget kontor i Finland og et nettverk av partnere over hele verden.

– Vi har Nordens sterkeste tjenester innenfor content marketing, med spesialister innenfor hver gren, samtidig som vi med dette oppkjøpet ytterligere posisjonerer oss som en nordisk aktør med internasjonal tilstedeværelse, sier Johan Andersson, head of international expansion.

Weibull var rådgiver for Teft i prosessen.

For mer informasjon se pressemelding fra Spoon. Se også presseomtale i Dagens Næringsliv, Kampanje, Dagens Media og Breakit

 

Om Spoon

Spoon er et contentbyrå. Vi skaper medieopplevelser for våre kunders målgrupper. Vi gjør engasjerende redaksjonelt innhold som pakketeres i ulike kanaler som aviser, nyhetsbrev, web, magasin og web-tv. Vi sørger for at ditt innhold når ut og påvirker mottakeren. Vi gir varemerker mening og innhold.

Om Teft

Teft er et ledende kommunikasjonsbyrå innen utvikling, bygging og drift av egne kanaler. Siden 2006 har selskapet bistått industrikonsern, store offentlige aktører, organisasjoner og mange av Norges største mediebedrifter med redaksjonell utvikling, rådgivning og produksjon. Selskapets mål er å skape innhold og produkter som er nyttig, relevant og engasjerende, og samtidig gi treffsikre råd som bidrar til å trekke kundene, faget og selskapet videre.

Om Bonnier Media/Bonnier Creative:

Bonnier Media AS er en del av Nordens største mediekonsern, og gir i Norge bl. a. ut Costume, Tara, Stella, Bo Bedre, BoligPluss og Vi i Villa både på print og digitalt, samt at vi satser på rene digitale produkter som Stylista.no. I tillegg satses det på content marketing og event. Bonnier Media er et moderne mediehus med mål om gi brukere og lesere inspirasjon og opplevelser, samt skape verdi for samarbeidspartnere. Bonnier Creative er en avdeling som produserer content-løsninger både for egne kunder, samt for Bonnier Medias annonsører.

Betong Øst kjøper Dyrøy Betong Spydeberg

Betong Øst ASDyrøy Betong Spydeberg
Betong Øst kjøper Dyrøy Betong Spydeberg

Betong Øst AS er en videreføring av ferdigbetongvirksomheten til Kongsvinger Betong AS og Nor Betong AS i Hedmark, Oppland og Akershus. Disse to selskapene eier 50 % hver i Betong Øst AS.

Dyrøy Betong Spydeberg AS har et av de mest moderne og funksjonelle betongstasjoner i Norge.
Betongverket er bygget ut i fra de strengeste krav som er i markedet, og stasjonene er sertifisert for alle typer fabrikkblandet betong. Selskapet omsetter for ca. NOK 30 mill. pr. år

Formålet med oppkjøpet er å etablere seg som en betydelig aktør innenfor ferdigbetong i indre Østfold.

Weibull AS har vært rådgiver for Betong Øst AS i oppkjøpsprosessen.

Room2Room solgt til Hestra Inredningar AB

Room2Room solgt til Hestra Inredningar AB

Room2Room har i en årrekke vært en totalleverandør av tjenester til hotellinnredningsmarkedet. Room2Room har vunnet og levert prosjekter til alle de større hotellkjedene som er representert i Norge, og har levert innredningsløsninger til hoteller i mange land i Europa.

I forbindelse med at eieren ønsket å trekke seg tilbake ble Weibull engasjert for å finne en ny eier som kunne videreutvikle selskapet, og den 29. juni 2015 var transaksjonen med det svenske selskapet Hestra Inredningar AB gjennomført.

Hestra Inredningar er et familieeid selskap som produserer og selger butikkinnredninger.

Weibull AS har bistått som rådgivere for Room2Room.

Frøy Akvaservice kjøper 66,5% av aksjene i Mermaid AS

Frøy AkvaserviceDykkerservice
Frøy Akvaservice kjøper 66,5% av aksjene i Mermaid AS

Frøy Akvaservice AS er det ledende havbruk serviceselskap i Midt Norge og omsetter sammen med søsterselskapet Frøy Sjøtransport for ca 350 mill kr. Selskapene er eid av Gåsø Næringsutvikling. Mermaid AS samler virksomheten i selskapene Mermaid Drift, West Dykkerservice, Sunnfjord Dykkerservice, Møre Dykkerservice og West Service. Disse selskapene er den ledende grupperingen innenfor havbruk service i Sunnmøre og i Nordre Sogn og Fjordane. Selskapene har en samlet omsetning på ca 120 mill kr og 96 ansatte.

Begge selskapsgruppene har Marine Harvest som sin store kunde og samarbeidspartner. Gjennom dette oppkjøpet ser en mulighet for stordriftsfordeler samtidig som man vil være bedre rustet til å møte økte krav fra kundene både med hensyn til HMS og KS arbeide. Samtidig ser man at det er nødvendig med store investeringer i stadig mer avanserte fartøyer og utrustning for å betjene de store oppdrettsselskapene.

Rådgiver i oppkjøpsprosessen har vært Weibull AS.

Abipro AS kjøper 70% av aksjene i Flexibel Regnskap AS

AbiproFlexibel Regnskap
Abipro AS kjøper 70% av aksjene i Flexibel Regnskap AS

Abipro ekspanderer

Abipro AS er et nystartet firma som tilbyr en full skala av tjenester til rørleggerselskaper, fra etablering av selskap til opplæring i prosjektsystem og utføring av regnskapsføring til fastpris.
Gründerne av Abipro har lang erfaring fra rørleggerbransjen og har bl.a. stått for utviklingen av JobOffice, et dataverktøy som i dag benyttes av 1000 rørleggerbedrifter i Norge. Mer informasjon om selskapet finner du her.

Flexibel regnskap AS er et relativt nystartet regnskapskontor i Stjørdal med betydelig kompetanse og erfaring i regnskapsbransjen.

Formålet med oppkjøpet er å kunne tilby en komplett tjenestepakke til rørleggerbransjen, men hovedfokus på regnskapstjenesten. På årsbasis etableres rundt 300 nye rørleggerfirma i Norge. Både disse og eksisterende rørleggerfirma vil kunne dra særlig nytte av tjenestepakken som tilbys.

Weibull AS har vært rådgiver for Abipro AS i oppkjøpsprosessen.

Bernhd. Brekke AS selger 70% av Solhjell AS til Bøndenes Hus, Oslo

Bernhd. Brekke AS selger 70% av Solhjell AS til Bøndenes Hus, Oslo

Solhjell AS har nærmere 70 års erfaring innen konfeksjon, og fremstår i dag som et av de sterkeste fagmiljøer innen bunader i Norge. Med en moderne systue i Estland har Solhjell lyktes med å kombinere norske tradisjoner med dyktige fagfolk innen søm og brodering. Dette har bidratt til at Solhjell har etablert seg som en kvalitetsleverandør av bunader til det norske folk.

Bøndenes Hus AS

Bøndenes Hus AS, eid av Bondeungdomslaget i Oslo, har over 100 års historie innen utvikling, produksjon og salg av bunader. Selskapet driver i dag to butikker, Heimen Husflid og Den Norske Husfliden. Heimen har også egen produksjonsavdeling i Oslo som leverer skreddersydde bunader. For Bøndenes Hus er det viktig å sikre at Solhjell også i fremtiden kan levere kvalitetsprodukter til gode norske bunadsbutikker.

Bernhd. Brekke AS og Bøndenes Hus AS har inngått en avtale hvor Bøndenes Hus AS overtar Bernhd. Brekkes aksjepost på 70% i Solhjell AS. De resterende 30% av aksjene eies av daglig leder Inger Siri Strand som fortsetter som daglig leder i selskapet.

Med dette vil Solhjell AS få et mer strategisk eierskap i et miljø som vil styrke Solhjell som leverandør av kvalitetsbunader til det norske bunadsmarkedet. Det nye eierskapet vil satse sterkt på å videreutvikle Solhjell sin markedsposisjon i samarbeid med dagens og nye kunder.

Weibull AS har vært rådgiver for Bernhd. Brekke AS i prosessen.

OTIS A/S (Danmark) har kjøpt Ingeniør Stein Knutsen AS og Knutsen Heisalarm AS

Ingeniør Stein KnudsenOTIS
OTIS A/S (Danmark) har kjøpt Ingeniør Stein Knutsen AS og Knutsen Heisalarm AS

OTIS ekspanderer på Vestlandet

Ing. Stein Knutsen er et ledende heisfirma på Vestlandet med base i Bergen og avdelinger i Haugesund og på Østlandet. Virksomhetene leverer komplette nye heisprosjekter, driver utstrakt service & vedlikehold og har tilknyttet egen alarmtjeneste.

Knutsen har stor kundekrets, vist god vekst og gode resultater. Selskapene forblir selvstendige enheter i OTIS-familien.
OTIS vil gjennom denne transaksjonen øke sitt nærvær på Vestlandet og gjennom ytterligere vekst i fremtiden få et større fotavtrykk i Norge og bidra til målet om at OTIS blir ledende heisaktør i Norge.

Ingeniør Stein Knutsen AS/Knutsen Heisalarm AS
Selskapet ble etablert i 1973 av familien Knutsen hvor Thomas Knutsen er daglig leder. Det er vel 30 ansatte i selskapet og har en omsetning på i overkant 60 millioner og et konsolidert nettoresultat på ca 20%.

OTIS
Otis Elevator Companies er verdens største heisfirma med 61 000 ansatte i 200 land og en omsetning på USD13 mrd. Otis i Norge har fra før en omsetning på vel 200 mill. og i overkant av 150 medarbeidere.

Weibull AS var rådgiver for Ingeniør Stein Knutsen AS/Knutsen Heisalarm AS i transaksjonen.

Ramstadkrysset Auto solgt til Bilbutikk 1

Ramstadkrysset Auto solgt til Bilbutikk 1

Bilbutikk 1 etablerer seg nå også i Indre Østfold. Kjøpekontrakten med Volvoforhandleren Ramstadkrysset Auto ble undertegnet 30. november.

Vi føler det vanskelig å overleve som lykkelig og liten i fremtiden. Det går mot store enheter, og det er en næring som krever stor kapital. Vi synes det er bedre å være en del av en større konstellasjon, sier Tore Rylander, daglig leder ved Ramstadkrysset Auto.

Rylander er også medeier i holding-selskapet sammen med Jan Helge Gundersen, Torbjørn Holthe og Frank Rylander.

Bilbutikk 1 har i dag bilutsalg i de store Østfold-byene, i Follo og nå altså i Mysen. Selskapet forhandler Volvo, Kia, Land Rover og Hyundai. I tillegg har man autoriserte verksteder, dekkhotell, lakkering, BilRessurs, og Easy Rent Hertz. Selskapene eies av Breivik Holding.

Breivik Eiendom kjøpte for en tid siden tomt på Sekkelsten i Askim for å sikre en lokalisering nær E18. – Det ligger vel i kortene at virksomheten i Indre Østfold i fremtiden skal være på Sekkelsten. Det er den beste beliggenheten en kan få. Ledelsen i selskapene skal nå stake ut retningen, og så vil det vel ganske raskt komme en byggemelding, sier Breivik.

Mer om transaksjonene finner du i vedlagte artikkel fra Presseomtale Ramstadkrysset Auto AS – bilnytt.no og i Smaalenenes Avis

Weibull bistod Ramstadkrysset Auto AS i transaksjonen

Fire ortopediselskaper fusjonerer og får Blatchford Ltd. som hovedeier

OrtopediBlatchford
Fire ortopediselskaper fusjonerer og får Blatchford Ltd. som hovedeier

Nytt ortopediselskap Blatchford Norway AS resultat av fusjon mellom Ortopediservice AS, Atterås Ortopediteknikk AS, Nordland Ortopediske Verksted AS og Aktiv Ortopedi AS.

Britiske Chas A Blatchford LTD går inn som hovedeier i et nytt ortopediselskap som resultat av fusjon mellom Ortopediservice AS i Kristiansand, Atterås Ortopediteknikk AS i Bergen, Nordland Ortopediske Verksted AS i Bodø og Aktiv Ortopedi AS i Tromsø.

Hovedaksjonærene i de fire ortopediselskapene deltar som aksjonærer og medarbeidere i det nye samlede selskapet. Blatchford er en familieeid bedrift i England med over 120 års erfaring innen proteseproduksjon. Les pressemeldingen her.

Det nye selskapet vil fortsette de nåværende aktivitetene i Aktiv Ortopedi, Ortopediservice, Nordland Ortopediske Verksted og Atterås Ortopediteknikk.

Blatchford og aksjonærene i de fire bedriftene deler en felles målsetningen om å fortsette å utvikle den kliniske «beste praksis» tankegangen og fortsette å forbedre tjenestene til pasientene.

Weibull var rådgiver for de 4 ortopediselskapene.

 

Se også pressemeldingen fra Blatchford for ytterligere informasjon.

Nye medeiere i Autovie

Nye medeiere i Autovie

Lars Dahl og Tom Arne Ingier har inngått avtale med eierne av Autovie AS, Ronald Hansen og Roger Hansen om å overta 50,6 % av aksjene i selskapet.

Øvrige eiere er brødrene Ronald og Roger Hansen. Tidligere aksjonær og daglig leder Johan Forsman blir med videre som salgssjef under de nye eierne. Sammen skal dette teamet bli Norges største Citroën forhandler innen 3 år. Planen er å passer 200 millioner i omsetning neste år.

Autovie
Autovie startet opp i midten av mai 2008 med salg og service på Citroën person- og varebiler i samlokalisering med Autonova i det tidligere anlegget til US Møller i Kloppaveien 16, sentralt ved det nye Lørenskog sentrum. Autovie har 26 ansatte og omsatte i 2013 for 115 millioner kroner.

Lars Dahl
Startet i bilbransjen i 1991 hos Ullern Bil. Etablerte i 1995 Kia/Dahihatsu-forhandleren Vest Auto. Overtok i 1999 Citroën-forhandleren AutoCo Bærum (tidligere Muri Autoco) og drev denne til 2005 da han ble dagliger leder hos Ford Forum i Sandvika. Var i perioden 2007 til 2013 ansvarlig for Røhne Selmer i Oslo, hvor han også hadde 9 % prosent eierandel.

Tom Arne Ingier
Har solgt både Saab, Triumph, Subaru, Fiat, Mazda og Hyundai. Arne Ingier Bil AS vil bli drevet videre av Tom Arnes sønn, hovedsakelig med kjøp og salg av brukte bilder. Arne Ingiers Bilverksted AS (Mekonomen), hvor Tom Arne Ingier eier 50 %, trappes ned og er senere planlagt avviklet.

Mer om transaksjonene finner du i vedlagte artikkel fra Bilnytt.no.

AF Gruppen kjøper Fjerby

FjerbyAF Gruppen
AF Gruppen kjøper Fjerby

AF Gruppen har gjennom sitt datterselskap VSP Holding AS inngått avtale med eierne av Fjerby AS om å overta 100 prosent av aksjene i selskapet.

Fjerby AS ble stiftet i 1979 og er Norges eldste spesialfirma innen fjellsikring, selskapet leverer og monterer rasgjerder, snøgjerder, steinsprangnett mm. Fjerby opererer i hele landet og har en solid posisjon i markedet både som materialleverandør og som utførende entreprenør.

Kjøpet omfatter også overtagelse av 50 prosent av aksjene i DS Entreprenør AS som også tilbyr fjellsikringstjenester. Fjerby AS og DS Entreprenør AS omsatte for henholdsvis MNOK 65 og MNOK 34 i 2013.

Weibull var rådgiver for Fjerby i transaksjonen.

 

Se også pressemelding fra AF Gruppen.

GK Elektro overtar Ing. Hans Pedersen

GK Elektro overtar Ing. Hans Pedersen

GKs strategi med utvikling av GK Elektro AS fortsetter som planlagt.

Med dette kjøpet er GK Elektro på plass i Bergen og vil kunne tilby sine kunder et bredt produkt som supplerer leveranser av ventilasjon, byggautomasjon og kjøling.

Ing. Hans Pedersen AS er en elektroentreprenør og teleinstallatør for Åsane og Bergen. De har totalt ca 40 ansatte fordelt på serviceavdeling, anleggsavdeling og storkundeavdeling. Firmaet har gjennom årenes løp hatt god økonomisk vekst, og er i dag et veletablert firma med mange faste kunder.

GK er Nordens ledende totaltekniske entreprenør og servicepartner. Selskapet leverer løsninger for nye- og eksisterende næringsbygg.

Weibull har bistått Ing. Hans Pedersen AS i prosessen.

Se også vedlagte pressemelding for ytterligere informasjon.

Braathe Gruppen kjøper alle aksjene i Pepco

Braathe Gruppen kjøper alle aksjene i Pepco

Braathe Gruppen AS har kjøpt selskapet Pepco AS og vil innlemme selskapet i egen virksomhet i løpet av året. Oppkjøpet er en naturlig del av Braathe Gruppens strategi for videre vekst og ekspansjon i markedet for Nettsky- og IT driftstjenester i Norge.

Pepco AS er spesialister på IT-drift. De tar ansvar for forvaltning og drift av IT – enten som IT-avdeling eller som IT-avdelingens forlengede arm. Selskapet holder til i Oslo sentrum.

Pepco har levert profesjonelle IT-tjenester til SMB-markedet på østlandet siden 1997. Selskapet kombinerer standarder og skreddersøm til en fleksibel, kundeorientert pakke. Sentralt i konseptet er deres servicedesk – bemannet med kompetente IT-spesialister.

Braathe Gruppen leverer nettskyløsninger fra eget datasenter til kunder i hele Norge.

Weibull var rådgiver for Pepco i transaksjonen.

 

Se også vedlagte pressemelding for ytterligere informasjon.

9 SATS og ELIXIA treningssentre solgt til ICON

9 SATS og ELIXIA treningssentre solgt til ICON

De ni siste sentrene er alle solgt til samme kjøper og vil bli slått sammen til en ny kjede som heter ICON. Den nye treningskjeden består av: ELIXIA sentrene på Bekkestua, Hoff, Lillestrøm og Årvoll i tillegg til SATS sentrene på Grorud, Ila, Manglerud, Sandnes og Stavanger. Treningssentrene de kjøper har 40 fast ansatte, 300 timeinstruktører og ca. 16.000 medlemmer. Omsetningen til disse ni sentrene er på ca. 125 millioner kroner.

Eierne av Nytt Senter er Gudleiv Bjørklund, Tom Even Mortensen og Christian Sinding. Gudleiv Bjørklund er administrerende direktør i finansieringsselskapet Cellector Norge. Tom Even Mortensen har bakgrunn fra olje- og gassindustrien. Christian Sinding er partner i Nordens største oppkjøpsfond, EQT, som blant annet har kjøpt opp deler av Storm Geo og XXL.

Weibull var rådgiver for SATS og ELIXIA.

Pressemelding

SATS Sandsli solgt til Aktiv365

SATS Sandsli solgt til Aktiv365

Aktiv365 og investeringsselskapet OT Invest kjøper SATS Sandsli, som dermed blir det femte treningssenteret i Aktiv365-kjeden.

Konkurransetilsynet har pålagt SATS og Elixia å selge 11 treningssentre i forbindelse med den planlagte fusjonen mellom SATS, ELIXIA og Fresh Fitness.

Weibull AS er rådgiver for SATS og ELIXIA i forbindelse med salget av disse treningssentrene. Vi takker alle involverte parter for en konstruktiv og effektiv prosess.

Se også pressemeldingene fra Aktiv 365 og SATS for ytterligere informasjon.

SATS Vulkan solgt til SiO

SATS Vulkan solgt til SiO

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) kjøper SATS Vulkan, som dermed blir det femte treningssenteret til SiO Athletica.

SATS Vulkan er ett av syv treningssentre Konkurransetilsynet har pålagt SATS å selge i forbindelse med sammenslåingen med ELIXIA.

Det populære treningssenteret ligger sentralt plassert ved Akerselva, med kort avstand til flere studentbyer og læresteder. «SATS Vulkan er et moderne og attraktivt treningssenter, og dette er gode nyheter for studentene», sier Magnus Nystrand, styreleder i SiO.

Weibull AS var rådgiver for SATS og ELIXIA i forbindelse med salget av 11 treningssentre. Vi takker alle involverte parter for en konstruktiv og effektiv prosess.

Se pressemeldinger fra SiO og SATS Vulkan for ytterligere informasjon.

Fjordland overtar 75 % av selskapene Matvarehuset og Transporty

Matvarehuset
Fjordland overtar 75 % av selskapene Matvarehuset og Transporty

Fjordland inn i markedet for direkte levert mat til eldre

Fredag 4. april overtok Fjordland AS 75 % av aksjene i Matvarehuset AS og Transporty AS. De Bergenslokaliserte selskapene leverer varme og kalde ferdige middagsløsninger til eldre og til institusjoner. Matvarehuset AS og Transporty AS leverer næringsrike og skikkelige måltider til hjemmeboende eldre og institusjoner i Bergensområdet. Bedriftene har blant annet kontrakt med Bergen kommune og flere omkringliggende kommuner.

Det er et potensial for et utvidet tilbud av direkte leverte næringsrike og gode måltider til eldre. Med dette grepet går Fjordland inn i et spennende marked hvor Fjordland per i dag har liten tilstedeværelse. Fjordland ønsker å bidra med kompetanse for å gjøre det eksisterende tilbudet enda bedre og bidra til vekst i de to Bergensselskapene. På sikt vil brukerne få et enda bedre og bredere mattilbud.

Matvarehuset tilbyr måltidsløsninger som er i tråd med Fjordlands verdier og filosofi. Begge selskaper leverer næringsrik og smakfull mat, fortrinnsvis basert på norske råvarer.

Matvarehuset AS ble stiftet i 2005 og Transporty AS i 2011. Selskapene omsetter for rundt 29 millioner kroner. Gründer og eier Freddy Furenes beholder 25 % av aksjene i begge selskaper og vil fortsette som daglig leder.

Weibull har vært rådgiver for Matvarehuset og Transporty.

Se også pressemelding fra Fjordland for ytterligere informasjon.

Saltens Bilruter kjøper aksjemajoriteten i Wiiks Transport

Saltens Bilruter kjøper aksjemajoriteten i Wiiks Transport

Gjennom kjøpet av aksjene i Wiiks Transport AS vil vi styrke vår posisjon som godstransportør i Nord Norge og samtidig utvide virksomheten på Nordkalotten sier adm. dir. Wilhelm Hunstad i Saltens Bilruter AS.

Wiiks Transport AS, som har hovedkontor i Skibotn og avdeling i Luleå, vil åpne for nye muligheter i markeder hvor vi i dag ikke er representert og vil legge grunnlag for styrking av tilbudet til våre kunder både innenfor transport og spedisjon.

Med tilførsel av 80 – 90 mill. kr i omsetning vil konsernet Saltens Bilruter få en omsetning innenfor godstransport på Nordkalotten på over 300 mill. kr.

Aksjene kjøpes fra Per Arne Wiik som har vært hovedeier og driver av selskapet gjennom 40 år. Med Saltens Bilruter som hovedeier av Wiiks Transport AS er det lagt et godt grunnlag for videreføring og videreutvikling av selskapet sier Per Arne Wiik, som vil fortsette som daglig leder i selskapet.

Weibull var rådgiver for Wiiks Transport.

 

Kontaktpersoner:
Wilhelm Hunstad
Mobil: 0047 977 91 525
Epost: wilhelm.hunstad@saltensbil.no

Per Arne Wiik
Mobil: 0046 705 884 207
Epost: per-arne@wiiks.no

Se også medieomtale i TransportmagasinetAvisa Nordland og Nord 24.

Enimed.no AS har fått nye eiere

Enimed.no AS har fått nye eiere

Enimed.no AS har fått nye eiere.

Selskapet er importør og distributør av tekniske hjelpemidler og utstyr til fysikalsk medisin og rehabilitering. Kundegruppen er hovedsakelig leger, fysioterapeuter og kiropraktorer, men også andre klinikker med relevant fysikalsk medisinsk bakgrunn.

Eierne, Egill Knag og familie har valgt å selge til Anders Olborg, tidligere markedsdirektør i Alere, og Tore Borkø, salgssjef i Enimed gjennom sine eierselskaper. Egill Knag fortsetter i selskapet som Markedssjef.

Saga Innovation AS solgt til Centric Nordic Holding AS

Saga Innovation AS solgt til Centric Nordic Holding AS

Fra 1. januar 2014 blir Saga Innovation en del av Centric konsernet, et større europeisk selskap med over 5000 ansatte og medarbeidere i hele Skandinavia og Nord-Europa.

Saga Innovation er et ledende kompetansehus av opplæringsprodukter og konsulenttjenester i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus. De har delt sine tjenester inn i virksomhetsområdene IT People, IT Services og IT Studies. Det er dynamikken og samhandlingen mellom de tre satsningsområder som gjøre Saga Innovation unike.

Centric er et IT-selskap med hovedkontor i Nederland. I Norge driver Centric vikarutleie og rekruttering, tidligere Xtra Personell. Formålet med navnendring 1 november 2013 er å skape en tydeligere posisjon i markedet og skape synergier over landegrensen i et arbeidsmarked som blir stadig mer globalt og grenseløst. I et globalt arbeidsmarked trengs det bemanningsaktører som agerer og tenker internasjonalt. Centric Norge har lokalkontorer i alle de store byene i Norge, men har ikke tidligere vært representert i Hamar regionen.

Weibull AS har bistått Saga Innovation AS

Se medieomtale i Computerworld.

Otterlei Group kjøper Contech AS

Otterlei Group kjøper Contech AS

Otterlei Group har signert avtale om overtakelse av alle aksjene i Contech as.

Otterlei Group er et norskeid investeringsselskap med fokus på industri og eiendom, og eier også de to produksjonsbedriftene Adax og Norac AS.

Contech har det siste året vært ute etter å finne en industriell samarbeidspartner som kan være med å løfte bedriften. De har siden oppstarten i 1998 hovedsaklig levert innredning og bad til til skips- og offshoreindustrien, men måtte finne et nytt marked i 2010 som følge av finanskrisen. Produksjonen ble da rettet mot byggeindustrien og firmaet har til nå levert over 8000 bad til skip og 1800 bad til bolig.

De to gründerne av Contech, Tom Knudsen og Ragnar Olsen, ser frem til at en ny eier skal få videreutvikle bedriften. Dette vil også være en god løsning for kundene våre, der vi vil ha enda større mulighet til å imøtekomme deres behov, sier Knudsen.

Bakgrunnen for kjøpet er Contechs unike konsept med ”smarte bad”. Dette er et produkt der alle tekniske installasjoner til hele boligen er tilknyttet badet. Det er ingen tvil om at dette er en bedrift med flere spennende produkter og dyktige medarbeidere, sier Jan Sigurd Otterlei, styreleder i Otterlei Group.

Fortsatt drift i Arendal
Selskapet vil drive videre på Krøgenes i Arendal under samme navn. Driften skal fortsatt være fokuserrt på prefabrikerte bad til byggeindustrien.

Avtalen forutsetter at kjøpet blir godkjent av konkurransetilsynet

Weibull var rådgiver for Contech Holding AS.

 

Se også medieomtale i VVS Aktuelt, og pressemelding fra Norac

For ytterligere informasjon:

Jan Sigurd Otterlei, styreleder Otterlei Group AS. Tlf. 90 10 11 63. Email : jan.sigurd.otterlei@otterleigroup.no

Ellen Knudsen Løvås, Daglig leder Contech as,Tlf: 91595777, mail: ellen@contech.no

Leif Grimsrud AS kjøper BIS Maskin AS

Leif Grimsrud AS kjøper BIS Maskin AS

Anleggsentreprenøren Leif Grimsrud AS har inngått en avtale med BIS Maskin AS om kjøp av selskapet

Kjøpet styrker Leif Grimsrud AS sin posisjon i Østfold som en betydelig anleggsentreprenør.

Gjennom oppkjøpet av BIS Maskin AS tar vi en sterk stilling i Østfold innen anlegg, sier daglig leder i Leif Grimsrud AS, Asle Berg. Videre vil BIS Maskin sin kompetanse knyttet opp mot leveranser til Jernbaneverket tilføre Leif Grimsrud AS mye ny kompetanse sier Berg.

BIS Maskin AS har oppdrag innen maskinentrepriser, jernbanedrift, anleggsgartner tjenester og har eget mobilt knuseverk.

Kjøpet fordrer godkjennelse av konkurransemyndighetene.

Om Leif Grimsrud AS
Leif Grimsrud AS driver tradisjonell maskinentreprenørvirksomhet. Selskapet utfører alle typer grunnarbeidsoppdrag med arbeidsområde i Østfold og Akershus.
Selskapet er etablert med kontor og verksted i Halden.

Firmaet ble etablert av brødrene Erling og Leif Grimsrud i 1957 (Br. Grimsrud AS). I 1981 dannet brødrene vært sitt entreprenørfirma og Leif Grimsrud AS ble etablert. Da Leif Grimsrud gikk bort i 1986 gikk sønnen Martin inn som daglig leder som 21 åring. Han tok sin ingeniør eksamen i 1987 og har siden den gang utviklet firma til hva det er i dag. Asle Michael Berg som har vært ansatt i firmaet siden 1988 overtok som daglig leder 1.august 2008. I 2007 feiret firmaet 50 års jubileum.

Tidligere overtakelser:
2001 – Høydal Anlegg As, Sarpsborg.
2003 – Fred Johansen, Rygge.
2004 – Vei og Grunn As, Råde.
2011 – Kystmiljø As, Hvaler.
2013 – Lyshaugen Entreprenør As, Rygge.
Selskapet sysselsetter ca 115 ansatte og omsatte i 2012 for ca. 300 millioner.

Selskapet har siden 1989 også vært etablert med søsterselskap i Strømstad.
Grimsrud Entreprenad AB driver sitt geografiske virke fra Gøteborg – Svinesund med ca 50 ansatte og en omsetning på ca 90 millioner i 2012.

Dagens eiere av Leif Grimsrud AS er: GG Gruppen AS (95%) og A-M-B Holding AS (5%).
www.leifgrimsrud.no

Om BIS Maskin AS
Selskapet ble etablert i 2004 av Bjørn Ingar Strøm og Paul Einar Strøm. Selskapet sysselsatte i 2012 ca. 45 personer og omsatte for ca. 85 millioner.
BIS Maskin er et tradisjonelt maskin entreprenør med tilholdssted på Spydeberg i Østfold.
Selskapet utfører oppdrag for private og det offentlige i Oslo, Akershus og Østfold.

Weibull var rådgiver for BIS Maskin i transaksjonen.

Eventuelle spørsmål vedr. ovennevnte bes rettet til eier Martin Grimsrud, mob. 95973200 eller Bjørn Ingar Strøm i BIS Maskin AS, mob. 40039094

JM Hansen kjøper Tromsø Elektro

JM Hansen kjøper Tromsø Elektro

STØRRE SJANSE FOR Å VINNE I NORDOMRÅDENE

En sterk vekst og økt konkurranse knyttet til nordområdeutviklingen utfordrer nordnorsk næringsliv. JM Hansen og Tromsø elektro er de to eldste aktørene innenfor elektrobransjen i Tromsø. Selskapene er svært tilfreds med å ha inngått samarbeidsavtale for å styrke selskapets og landsdelens konkurransekraft i møte med fremtidens utfordringer.

Mange nasjonale og internasjonale aktører ser nordover. Det er her den største verdiskapingen vil komme. Vårt mål er å videreutvikle JM Hansen til å kunne møte en hvilken som helst konkurrent innen elektrobransjen på vår hjemmebane, sier Nina Hjort, administrerende direktør i JM Hansen og Jostein Pettersen i Tromsø Elektro, som fra nå er en del av JMH. Pettersen vil i fremtiden bli leder for ett viktig forretningsområde til JM Hansen, JM Hansen Maritim.

Med dette oppkjøpet styrker JM Hansen sin posisjon i nord. Antall ansatte vil overstige 170 og samlet omsetning ca 250 mill. Begge bedriftene har tiår for tiår bygd nordnorsk kompetanse innen elektrobransjen, og vil fortsette veksten fremover.

Alle deler av JM Hansen blir styrket gjennom dette oppkjøpet. Særlig tilfreds er jeg med den kompetansen vi nå får på Maritim side for å ta nye markedsområder. Vi skal vokse kraftig knyttet til oppdrett, olje/gass og tradisjonell maritim sektor, sier Hjort.

Den Maritime skipstrafikk vil endre seg i betydelig grad inn i neste generasjon. Den gradvise åpningen av nordøstpassasjen og en forventet økning i trafikken langs vår egen kyst gir enorme muligheter. Denne utviklingen skal ikke Nord-Norge være en tilskuer til. Vi skal tvert i mot være en pådriver og utvikler, og JM Hansen skal ta vår del av dette ansvaret, sier Hjort.
Våre kunder vil møte en enda sterkere samarbeidspartner. Vi skal bli bedre både i møte med enkeltkunden og enkle oppdrag, og også være med i de store utviklingstrekk. All virksomhet videreføres og butikkene i nærmarkedet i Tromsø skal utvikles ytterligere.

Oppkjøpet skjer i et tett samarbeid mellom JM Hansen og Tromsø Elektro. Alle ansatte blir med i nye JM Hansen.

For ytterligere kommentarer, kontakt Nina Hjort 416 05 904 eller Jostein Pettersen 900 11 058

Weibull var rådgiver for Tromsø Elektro.

 

Fjeldseth AS kjøper Elsøk AS

Fjeldseth AS kjøper Elsøk AS

Tradisjonsrikt selskap styrker sin virksomhet.

Fjeldseth vil med dette styrke sin posisjon innenfor servicesegmentet og mindre entrepriser. Samtlige 13 ansatte i Elsøk får ansettelse i Fjeldseth når virksomheten overtas. Aktiviteten i Elsøk vil bli flyttet over til Fjeldseth’s lokaler i Haakon VII’s gate i Trondheim. Elsøk’s omsetning i 2012 var på 14 mill kr med et driftsresultat på 1,4 mill kr.

Fjeldseth, som kan se tilbake på over 110 års virksomhet, er en av de ledende elektrobedrifter i Midt-Norge og hadde i 2012 en omsetning på knappe 100 mill kr med et driftsresultat på drøyt 4 mill kr.

Adm. dir John-H Waatsveen i Fjeldseth sier han er godt fornøyd med å kunne legge Elsøk’s virksomhet inn i Fjeldseth. Overtakelsen innebærer at Fjeldseth står sterkere rustet til å møte markedets krav til økt service og tilgjengelighet, og man regner i tillegg med å kunne overta en spennende, ny kundeportefølje.

Daglig leder Svein Kämpe i Elsøk er svært tilfreds med at man har funnet nye eiere til Elsøk. Han nærmer seg selv pensjonsalderen og det føles godt å ha funnet en ny, trygg havn for virksomheten og de ansatte.

Weibull var rådgiver for Fjeldseth AS

Martin Prestegård AS kjøper Nico Elektro AS

Martin Prestegård AS kjøper Nico Elektro AS

Martin Prestegård AS vil med dette styrke sin posisjon i installasjonsmarkedet i Bergen og få tilgang på verdifull prosjektledererfaring. Samtlige 7 ansatte i Nico Elektro AS får ansettelse i M. Prestegård AS når virksomheten overtas. Aktiviteten i Nico Elektro vil bli flyttet over til M. Prestegård AS lokaler ved Kokstad. Nico Elektro As omsetning i 2012 var på NOK 12,8 mill. med et driftsresultat på NOK 0,3 mill.

M. Prestegård AS hadde i 2012 en omsetning på NOK 30 mill. med et driftsresultat på NOK 1,8 mill.

Adm. dir. Knut Prestegård sier han er godt fornøyd med å kunne legge Nico AS virksomhet inn i M. Prestegård AS.

Daglig leder og eier Tore Nielsen i Nico Elektro AS er også meget tilfreds med at man har funnet ny solid eier til Nico Elektro AS.

Rådgiver i prosessen har vært Weibull AS.

COWI kjøper Skansen Consult AS

COWI kjøper Skansen Consult AS

COWI blir Norges største rådgivermiljø innen brannteknikk og brannrelatert sikkerhet
COWI AS overtar 1. november aksjene i Skansen Consult AS, et Bergensbasert firma innen brannteknikk og brannrelatert sikkerhet. Firmaet ble etablert i 1992 og har 38 medarbeidere fordelt på seks kontorsteder i Norge. Med de nye medarbeiderne på plass, kan COWI tilby markedet Norges største brannfaglige rådgivermiljø med 70 medarbeidere. COWI blir med dette den dominerende aktøren i Norge og Skandinavia innenfor fagområdet. Integrasjonen starter umiddelbart etter 1. november forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Styrket kontaktnett, kapasitet og kompetanse
Kjøpet understøtter vår strategiske målsetting om videre vekst i Norge innen prioriterte geografier og fagområder. Med kjøpet av Skansen Consult styrker vi vår posisjon vesentlig på Vestlandet men også i Oslo og Tromsø, sier administrerende direktør Terje Bygland Nikolaisen. Videre sier Nikolaisen; – Som den dominante aktøren innen brannteknikk og brannrelatert sikkerhet vil vi få et unikt kunde- og kontaktnett. Dette skal vi aktivt benytte for å erobre nye markeder, også regionalt, og slik befeste vår posisjon som den ledende rådgiveren innen store, komplekse funksjonsbygg herunder flyplasser, sykehus, laboratorie- og kulturbygg i Norge.

Kjøpet av Skansen Consult er i tråd med vår ambisjon om vekst i Vest, hvor de har en sterk posisjon, spesielt overfor privatmarkedet. I tillegg er kjøpet viktig for å utvikle kompetansetunge fagmiljøer – det styrker vår tverrfaglighet og markedsposisjon. COWI får nå blant annet tilgang til et meget interessant marked innen eiendomsforvaltning, samt et voksende marked innen FDV. Skansen Consult tilfører solid kompetanse innen brannteknisk analyse og branndokumentasjon.
I COWI setter vi kunnskap og kundeforståelse øverst. I Skansen Consult har vi til fulle fått innsyn i en virksomhet som tenker på samme måte.

Dag Skansen, gründer og styreleder i Skansen Consult, understreker at styret er svært tilfreds med å bli en del av COWI.
Etter å ha mottatt svært mange interessenter til vårt foretak utmerket COWI seg ved å passe vår organisasjon meget godt. Som gründer er det selvsagt knyttet en del følelser til det som har vært min «baby» i 20 år, men trender i markedet tilsier at en mer slagkraftig organisasjon vil sikre vekst og inntjening på en mer optimal måte. Videre sier Skansen; – Vi har hatt sterk vekst de siste årene, nå var vi klar for å komme inn i et større kompetansemiljø. Begge firmaene representerer sterke faglige miljøer, hvor vi både overlapper og kompletterer hverandre, det samme gjelder våre kunderelasjoner. I tillegg har vi sammenfallende geografiske vekstambisjoner. Vår samlede kompetanse og kapasitet gir det suverent beste tilbudet innen brannteknisk rådgivning.

Weibull var rådgivere for aksjonærene i Skansen Consult.

Se også pressemelding og medieomtale av transaksjonen i bygg.no,

Sulland Holding overtar aksjemajoriteten i Madsen Bil

Sulland Holding overtar aksjemajoriteten i Madsen Bil

Madsen Bil AS i Verdal er den ledende bilforhandleren i Nord-Trøndelag og omsatte i 2012 for nærmere 250 mill kr. Ca 1000 biler fant nye eiere gjennom selskapets virksomhet. Madsen bil representerer merkene Volkswagen, Audi og Skoda. Det er søsknene Per og Christina Madsen som selger seg ned.

Sulland Holding AS holder til i Gjøvik og eier i dag 17 bilforhandlere som representerer 14 ulike bilmerker. Omsetningen var i 2011 på 2,2 milliarder kr og gruppen er således en av de største uavhengige forhandlere i landet. Daglig leder i Sullandgruppen er Odd Arvid Sulland.

Weibull har vært rådgiver for Madsen Bil AS i forbindelse med transaksjonen.

Braathe Gruppen kjøper driftsportefølje fra Sesam Data

Braathe Gruppen kjøper driftsportefølje fra Sesam Data

Kjøpet er en del av Braathe Gruppens økte satsing på ASP Desktop og nettskytjenester.

Braathe Gruppen leverer nettskyløsninger fra eget datasenter til kunder i hele Norge.

Weibull har vært rådgiver for Sesam Data i denne prosessen.

International SOS kjøper Kokstad Bedriftshelsetjeneste

International SOS kjøper Kokstad Bedriftshelsetjeneste

Kokstad Bedriftshelsetjeneste AS blir en del av International SOS.

Kokstad Bedriftshelsetjeneste AS er det ledende norske bedriftshelsemiljøet i offshoremarkedet. Gjennom de siste årene har selskapets eiere sett behov for videreutvikling av interne prosesser og en ytterligere profesjonalisering av styringssystemer, organisasjon og ledelse. Mange av selskapets kunder operer i økende grad internasjonalt og møter nye utfordringer. Dette stiller også økte krav å bistå kundene i disse markedene. 1. mars er selskapet blitt en del av en stor og meget anerkjent aktør som kan tilføre ny kompetanse på disse områdene og samtidig bidra internasjonalt med sin spisskompetanse innen helse- og arbeidsmiljø i det samme nettverket.

About International SOS: International SOS (www.internationalsos.com) is the world’s leading medical and security services company operating from over 700 sites in 76 countries with 10,000 employees, led by 1,100 physicians and 200 security specialists. Our global services include medical and risk planning, preventative programs, in-country expertise and emergency response for travelers, expatriates and their dependents of over 70 percent of the Fortune 500 companies.

Weibull var rådgiver for de selgende aksjonærene.

OfficeTeam kjøper Nova IT

OfficeTeam kjøper Nova IT

Første mars 2013 fullførte OfficeTeam oppkjøpet av konsulentselskapet Nova IT. Dette er en strategisk satsning som vil gi to allerede godt etablerte IT selskaper en større og bredere kompetanse. For våre kunder og markedet generelt vil OfficeTeam og Nova IT komplettere hverandre både på tjenester, produkter og leveransemetoder. Med et bredere geografisk nedslagsfelt og økt kompetanse skal OfficeTeam nå spise markedsandeler.

OfficeTeam er en del av Empir Gruppen med blant annet kontorer i Stockholm, Gøteborg, Uddevalla, Trollhättan og Oslo, og nå også i Tønsberg. Som en del av vår strategi av å være en totalleverandør leverer vi driftsavtaler, utviklingsprosjekter, infrastrukturprosjekter, salg av hardware, software og rådgivning.

Med Nova IT sin seniorkompetanse og rendyrkning av tjenester innenfor informasjonssikkerhet befester OfficeTeam sin posisjon som totalleverandør i det norske markedet.

OfficeTeam har strategiske partnerskap med de fleste store IT-leverandørene og ble senest i 2012 kåret til Årets SMB partner av Microsoft.

Weibull har bistått Nova IT i prosessen.

Opplysningsvesenets fond overtar driftsorganisasjon til Sesam Data AS

Opplysningsvesenets fond overtar driftsorganisasjon til Sesam Data AS

Opplysningsvesenets fond (Ovf) etablerer med virkning fra 1. februar 2013 et driftsselskap for IKT. Ved etableringen overtar selskapet avtalene som Ovf har hatt med leverandøren Sesam Data AS.

– Gjennom avtalen sikres de eksisterende statlige brukerne av Ovf-nett en fortsatt stabil drift. Samtidig åpner en slik selskapsdannelse for en fremtidig utvikling, sier Eli Selstad, konstituert direktør i Ovf.

Fra Ovf-nett til eget selskap Gjennom enheten Ovf-nett har Ovf i dag ansvar for å levere IKT tjenester til alle de statlige kirkelige enheter som Kirkerådet og bispedømmerådene. Ovf-nett leverer også IKT-tjenestene til Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider og Ovfs egen virksomhet. Totalt utgjør dette ca. 500 brukere. Ovf-netts oppgaver videreføres gjennom etableringen av Clemens IKT AS.

Oppgavene til Ovf-nett har vært løst gjennom avtale med underleverandøren Sesam Data AS gjennom en tiårs periode. Avtalen med Ovf ble fornyet i 2012 etter offentlig konkurranse. Anskaffelsesprosessen viste at de ansatte i Sesam Data har verdifull kompetanse og erfaring. Det skal legges til rette for at det nye selskapet vil være et egenregiselskap, underlagt det offentlige anskaffelsesregelverket. I dette ligger det at selskapet skal være eiet og kontrollert av sine kunder/brukere.

Samtidig med etablering av selskapet overfører Ovf dagens maskinpark og fellesløsninger til selskapet. Selskapet vil fra første dag levere IKT tjenester til alle dagens brukere av Ovf-nett. Dagens eiere av Sesam Data går inn som ledere i det nye selskapet, med Inge Mauseth som daglig leder.

Atea kjøper Itale

Atea kjøper Itale

Atea AS overtar Itale AS gjennom oppkjøpet av eierselskapet Mobility Invest AS. Itale er en landsdekkende totalleverandør innen mobil- og telekommunikasjon.

Itale har kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Larvik og Sandefjord, og har 25 medarbeidere. Selskapet er et av Norges fremste mobilkommunikasjonsselskaper. Itale leverer skreddersydde mobilkommunikasjonsløsninger for bedriftsmarkedet og har rammeavtaler med mange av Norges større bedrifter og offentlig, lokal og sentral forvaltning.

Selskapet forventer å generere driftsinntekter på 115 millioner kroner og EBITDA på 11,5 millioner kroner i 2013.

Kjøpet av Mobility Invest, og derigjennom Itale, inngår i konsernets strategi om å ta en betydelig posisjon i det mobile terminal markedet. Itale leverer både produkter og tjenester i et sterkt voksende marked basert på smartphones og tablets.

Atea overtar alle aksjene i selskapet. Alle medarbeiderne vil fortsette i Atea etter overtakelsen noe som vil styrker Ateas kompetanse innen segmentet. Avtalt transaksjonsverdi (enterprise value) er 49 millioner kroner.

Weibull har vært rådgiver for Itale i denne prosessen.

Janki Transport har kjøpt 80 % av aksjene i Vermelid Transport

Janki Transport har kjøpt 80 % av aksjene i Vermelid Transport

Familien Vermelid har solgt sine aksjer i selskapet Vermelid Transport AS til Janki Transport, mens fungerende daglig leder, John-Ove Villung, beholder sin aksjeandel på 20 %. Janki Transport og Vermelid Transport vil driftes videre som enkeltstående selskaper, men under samme paraply.

Oppkjøpet er strategisk riktig for eierne av Janki Transport som nå får et sterkere fundament for ytterligere posisjonering i sitt nærområde og for videreutvikling av både eksisterende og nye kundeforhold. Nærmere samarbeid mellom selskapene gir tydelige synergier.

Tidligere hovedeier, Kjell Gunnar Vermelid, vil i en periode etter transaksjonen være aktiv i driften av Vermelid for å sikre smidig overgang til ny eier. Deretter vil han ha full fokus på selskapet Larvik Last & Buss AS i Larvik med fokus på å tilby sine kunder ytterligere god kvalitet og service.

Weibull AS bistod eierne av Vermelid Transport AS i salget.

Lev Landlig solgt til Egmont Hjemmet Mortensen

Lev Landlig solgt til Egmont Hjemmet Mortensen

Norges største magasinutgiver styrker seg på bolig og interiør ved å kjøpe Lev Landlig fra Tun Media.

Lev Landlig er Norges eneste magasin innen «country living»-sjangeren. Magasinet gir leserne en opplevelse av landlig livsstil og interiør, masse ideer til hus og hage, og sesongens beste oppskrifter på hjemmelaget mat. Opplaget er på ca. 20.000.

Egmont Hjemmet Mortensen er Norges største utgiver av boligmagasiner og har i tillegg boligsatsningen klikk/Bolig på nisjenettverket Klikk.no. Ved kjøp av magasinet Lev Landlig styrkes posisjonen ytterligere.

Lev Landlig er et godt magasin som Tun Media er stolt over å ha utviklet. I et krevende marked er det viktig med tilstrekkelig kompetanse og ressurser til å kunne videreutvikle produktene. I den situasjonen tror vi andre har større muligheter og ressurser til å utvikle Lev Landlig videre, og er glad for at EHM overtar magasinet, sier administrerende direktør Mari Velsand i Tun Media AS.

Weibull har vært rådgiver for Tun Media i denne prosessen.

blogg.no solgt til Nettavisen

blogg.no solgt til Nettavisen

Mediehuset Nettavisen kjøper 100 prosent av aksjene i Bootstrap fra gründerne Rafiq Charania og Per Kleven. Samtidig engasjeres Blogg-gründerne og resten av de ansatte i Bootstrap til å lede bloggsatsingen i Mediehuset Nettavisen.

Blogg.no har samlet alle de største bloggerne i Norge. Det er svært spennende for Nettavisen å få et tilfang på rundt 360.000 aktive bloggere, sier sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Med overtakelsen blir landets niende og tiende største nettsteder slått sammen. Vi ser for oss å kunne bruke koblingen til bloggerne redaksjonelt og dermed skape en norsk utgave av Huffington Post, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen til NTB.

Huffington Post er et amerikansk nyhetsnettsted og blogg som inneholder nyhetsartikler fra en rekke kilder. Avisen er kjent for å støtte demokratiske og liberale synspunkter.

Nettavisen ble etablert i 1996, mens bloggnettverket blogg.no ble dannet for åtte år siden.

Les pressemeldingen her.

Weibull var rådgivere for blogg.no i denne prosessen.

Tollpost Globe kjøper Byrknes Auto

Tollpost Globe kjøper Byrknes Auto

Tollpost Globe har inngått en avtale med Byrknes Auto om kjøp av selskapet.

«Kjøpet styrker Tollpost Globes generelle posisjon i logistikkmarkedet og spesielt innenfor termosektoren, sier administrerende direktør i Tollpost Globe», Robin Olsen.

Byrknes er en av Norges største termotransportører og tilbyr tjenester primært innen fisk og dagligvare. Selskapet omsatte i 2011 for 293,6 mill kr og har ca 100 ansatte. Byrknes har hovedkontor på Byrknesøy, samt avdelinger i Oslo, Bergen, Ålesund og Tromsø. Gründer av Byrknes Auto, Stein-Inge Larsen, har valgt å selge virksomheten til Tollpost Globe for å sikre videre utvikling av selskapet samt trygge arbeidsplasser.

Tollpost Globe er et av Norges tre største transportselskaper, og sysselsetter 900 medarbeidere og 700 sjåfører fordelt på 30 avdelinger. Selskapet håndterer mer enn 80.000 kolli hver eneste dag. Selskapets hovedkontor ligger på Alfaset i Oslo. Omsetningen er på cirka 2,7 mrd norske kroner. Selskapet eies av PostNord.

Kjøpet fordrer godkjennelse av konkurransemyndighetene.

Les fullstendig pressemelding her.

Weibull har vært rådgivere for Byrknes Auto i denne prosessen.

Portal Eiendomsforvaltning solgt til Basale

Portal Eiendomsforvaltning solgt til Basale

Partene Hagb. Kræmer AS, Bjørn-Gruppen AS og Basale AS har besluttet å gå sammen i et strategisk samarbeid med felles eierskap i Portal Eiendomsforvaltning AS. Sammen vil partene utvikle Portal Eiendomsforvaltning AS ytterligere til den ledende aktør innen forvaltning av næringseiendom i Nord-Norge .

Portal Eiendomsforvaltning AS er et selskap som i løpet av de siste årene har utviklet seg til et av Nord-Norges største aktører innen forvaltning av næringseiendom. Selskapet har hovedkontor i Tromsø, og består i tillegg til morselskapet av datterselskapene Portal Bodø AS og Portal Økonomi AS. Total forvalter selskapene ca. 280.000 m2 næringsareal i Nord-Norge.

Basale AS er en av Nordens ledende aktører innen forvaltning av næringseiendom.
Selskapet er 100 % eid av OBOS, og har hovedkontor i Trondheim og egne avdelingskontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Stockholm. Selskapet med datterselskap har 182 ansatte og forvalter ca 2,4 millioner m2 næringsareal i Norge, Sverige og Danmark, med en samlet verdi på over NOK 30 milliarder.

Endringene i eierskap i Portal Eiendomsforvaltning AS vil effektueres med virkning fra 03.01.2013.

Les fullstendig pressemelding her.

Weibull har vært rådgivere for Portal Eiendomsforvaltning i denne prosessen.

Virgo Gartnerservice solgt til Landskapsetreprenørene AS

Virgo Gartnerservice solgt til Landskapsetreprenørene AS

Landskapsentreprenørene AS er en ren anleggsgartnerbedrift med hovedkontor i Kristiansand og avdelinger i Mandal og Arendal. Selskapet ble etablert i 1986 og har lagt stein på stein til nå å bli en av landets ledende anleggsgartnerbedrifter.

Stavangerregionen er et interessant område med høy aktivitet og mange nye prosjekter. Landskapsentreprenørene har over lengre tid vært på utkikk etter naturlige samarbeidspartner i regionen. Valget ble da Virgo Gartnerservice.

Dagens leder Arild Johnsen fortsetter i selskapet, som ledes videre under samme firmanavn. Organisasjonen skal styrkes i tiden fremover for å bli den ledende anleggsgartnerbedrift i Stavanger regionen.

Weibull var rådgiver for Virgo Gartnerservice i prosessen.

Wonderland solgt til Interstil Holding

Wonderland solgt til Interstil Holding

Weibull har bistått ledelsen i Wonderland med å finne nye eiere til selskapet.

Wonderland er en av Skandinavias ledende aktører innen senger og madrasser. De produserer og leverer individuelle tilpassede sengeløsninger med unike egenskaper og design. Selskapet har en omsetning på rundt 290 millioner kr og har 87 ansatte.

Interstil Holding er Nord Europas største møbelimportfirma, de importerer møbler fra land i Det fjerne østen og selger til de store møbelkjedene. De eier også møbelprodusentene Hjellegjerde og Hødnebø. Konsernet vil i år ha en omsetning på 1,6 milliarder (inkl Wonderland).

Advansia solgt til ÅF

Advansia solgt til ÅF

ÅF kjøper 100 % av aksjene i det norske prosjektledelsesselskapet Advansia, med Weibull som rådgiver for de selgende aksjonærene.

Advansias fokusområder er infrastrukturprosjekter, hvor de har en markedsledende stilling i Norge og en voksende virksomhet i Sverige (20 % av omsetningen).

Advansia har 120 medarbeidere og forventer en omsetning på 285 MNOK i inneværende år. Driftsresultatet beregnes til ca. 55 MNOK. Driftsmarginen har i snitt vært nærmere 20% de siste fire årene.

Kjøpesummen er avtalt til 300 MNOK, samt en tilleggssum basert på resultatutviklingen i årene 2013-2015. Det norske Konkurransetilsynets behandling av saken beregnes å være ferdig i løpet av september.

Oppkjøpet av Advansia forsterker ÅF på det nordiske infrastrukturmarkedet. ÅF i Norge blir med dette ca. 250 ansatte, noe som er en drøy dobling fra i dag. Advansia vil tilføre ÅF nye kontakter og ledende prosjektledelsesressurser for flere av de store infrastrukturprosjektene i Norge og Sverige. Noen av Advansias viktigste kunder er Oslo Lufthavn AS (OSL), Posten Norge, Helse Sør-Øst (AHUS) og Steen og Strøm.

Advansia integreres i divisjon Infrastructure i ÅF og skal bygge opp et forretningsområde med 200 personer innenfor prosjektledelse, og vil dermed bli en av de ledende aktørene på området i Norge og Sverige.

Se også artikkel i DN om transaksjonen.

Cowi kjøper A-Tek

Cowi kjøper A-Tek

A-TEK er et rådgivende ingeniørfirma innen landbaserte oljelagringsanlegg og VVS med 20 medarbeidere. Firmaet ble etablert i 1975 og er hel-eid av ansatte. Cowi erverver 100 % av aksjene.

Weibull har bistått Cowi med oppkjøpet.

Se pressemelding fra COWI for ytterligere informasjon.

Malermestrene Bogstrand solgt til Nilsen & Haukland

Malermestrene Bogstrand solgt til Nilsen & Haukland

Entreprenørselskapet Nilsen & Haukland AS v/Firkanten Eiendom AS har kjøpt Malermestrene Bogstrand AS, begge Harstad.

Malermestrene Bogstrand var kommet til et nivå de de mente det var behov for å komme inn i en større organisasjon for å kunne utvikle bedriften videre. De to selskapene kjenner hverandre godt og har samarbeidet om mange prosjekter over mange år. Sammen vil de utfylle hverandre og styrke sin posisjon i markedet som en av Nord Norges største entreprenør.

De to selskapene vil bli drevet som selvstendige datterselskaper eid av Firkanten Eiendom AS.

Sammen forventer de to selskapene å nå en omsetning på over kr 200 mill i 2012.

Weibull Nord har bistått Malermestrene Bogstrand.

Frigaard Bemanning solgt til svenske Aktriva

Frigaard Bemanning solgt til svenske Aktriva

Aktriva AB i Stockholm med NorgesInvestor Private Equity som hovedeier har kjøpt samtlige aksjer i Frigaard Bemanning AS fra eierne Frigaardgruppen AS.

Aktriva AB eier bemanningsselskapet Arena Personal AB og Arbetslivsresurs AR AB som er en ledende svensk aktør innen organisasjonsutvikling og yrkesmessig omstilling og rehabilitering. Samlet årlig omsetning for de to selskapene er ca SEK 600 mill. Transaksjonen vil bety lettere tilgang på svensk arbeidskraft til ledige stillinger hos Frigaard Bemannings kunder i Østfold.

Frigaard Bemanning har hatt en sterk vekst siden etableringen i 2010, og omsatte i 2011 for 16,2 millioner med meget godt resultat. Frigaardgruppen AS går i forbindelse med transaksjonen inn som aksjonærer i Aktriva AB.

Weibull har vært rådgiver for Frigaardgruppen AS.

Nortett Bygg solgt til Nordic Waterproofing Group

Nortett Bygg solgt til Nordic Waterproofing Group

Nordic Waterproofing Group AB har inngått en avtale med Nortett Bygg AS eiere om kjøp av alle selskapets aksjer. Nordic Waterproofing Group er produsent og betydelig markedsaktør innen taktekkingsprodukter i Finland, Sverige og Danmark.

“Nordic Waterproofing Group har lenge ønsket å styrke sitt fotfeste i Norge for å kunne nå gruppens strategi om å være en betydelig aktør i det nordiske markedet innen våre hovedproduktsegmenter. Vi anser nå med Nortett i gruppen at vår målsetning kan lykkes”, sier Mats Lindborg, VD i Nordic Waterproofing AB.

Nortett har siden tidlig på 2000-tallet utviklet produktkonsepter for drenering, radontetting, ATB (asfalt takbelegg), vind- og damptetting med mer. Hovedmarkedet er byggevarehus, hus- og hytteprodusenter i Norge.

Weibull har vært Nortetts rådgiver i prosessen.

«Weibull har vært en god rådgiver for oss som eiere og som vi har hatt stor nytte av særlig i siste del av forhandlingene» sier Petter Holth, deleier av Nortett Bygg.

Frontlite AS solgt til EastAvab Norway AS

Frontlite AS solgt til EastAvab Norway AS

EastAvab Norway AS som eies av East Avab Group OY/ CapMan har kjøpt samtlige aksjer i Frontlite AS fra ledelse og ansatte.

Frontlite driver med utleie av lyd, lys og sceneutstyr til konserter og arrangementer
med 50 MNOK i omsetning og 30 ansatte. Transaksjonen bidrar til å styrke den nordiske gruppen av selskaper som driver med salg og utleie av lyd, lys, AV og sceneutstyr. Lederteamet i Frontlite går i forbindelse med transaksjonen inn som aksjonærer i EastAvab Group OY.

Weibull har vært rådgiver for selgerne av aksjene i Frontlite AS.

Rådgivende ingeniørfirma Roar Jørgensen AS solgt til ledende ansatte

Rådgivende ingeniørfirma Roar Jørgensen AS solgt til ledende ansatte

Fire avdelingsledere har kjøpt samtlige aksjer i Roar Jørgensen AS fra Sesserud AS/Roar Jørgensen.

Roar Jørgensen AS på Hønefoss er et rådgivende ingeniørfirma innen prosjektering, byggeledelse og brann teknikk med omsetning rundt 20 MNOK med 20 ansatte. Transaksjonen bidrar til generasjonsskifte på eiersiden og kontinuitet i selskapets videre virksomhet.

Weibull har vært rådgiver for partene både med hensyn til overdragelsen av aksjene og finansiering av transaksjonen.

Se også medieomtale i Ringerikets Blad

Safetec Nordic solgt til American Bureau of Shipping (ABS)

Safetec Nordic solgt til American Bureau of Shipping (ABS)

ABS (American Bureau of Shipping) kunngjorde i dag at de har inngått avtale om å kjøpe Safetec Nordic.

ABS er det ledende amerikanske klasseselskap og vil ved oppkjøpet styrke og videreutvikle sine tjenester innen sikkerhet, beredskap og pålitelighet i Europa. Safetec’s fokus har vært å betjene kunder innen offshore, maritim og landbasert industri fra sine kontor i Norge, Storbritannia og Malaysia i nærmere 30 år. I løpet av den samme perioden, har ABS Consulting etablert seg som en global leder innen områdene sikkerhet, risiko og pålitelighet. Safetec’s tjenester vil forbedre ABS Consultings eksisterende risiko- og pålitelighetstjenester betydelig.

Weibull var rådgiver for Safetec Nordic.

Se også pressemelding fra ABS.

Arcit Videokonferanse solgt til Datarekvisita Norge

Arcit Videokonferanse solgt til Datarekvisita Norge

Datarekvisita Norge styrker sin strategiske satsing innen videokonferanse og AV, og har inngått en avtale med Arcit Videomøte om overtakelse av selskapet.

Arcit Videomøte er en leverandør av videokonferanseløsninger og tilhørende møteromutstyr basert på Polycom, Sony, Ceelab og Radvision. Arcit leverer alt fra videokonferanse infrastruktur og managementløsninger, til PC, desktop og komplekse samhandlingsrom, alt etter kundens behov. Arcit Videokonferanse omsatte for 20,6 milioner kr i 2010.

Datarekvisita Norge as er et heleid selskap i Maske Gruppen.

Weibull har bistått aksjonærene i Arcit med salget.

T. O. Bull solgt til Nordic Crane Group

T. O. Bull solgt til Nordic Crane Group

Konkurransetilsynet hadde ingen innsigelse mot overtakelsen, og endelig avtale ble signert tirsdag 23. august 2011. Overtakelsen har regnskapsmessig virkning fra 1. januar 2011.

T. O. Bull AS har gjennom mange år vært den største mobilkranaktøren i Osloområdet. Kran- og transportvirksomheten består av 190 ansatte og 160 mobilkraner/lastebilkraner/trekkbiler. Virksomheten fortsetter som før med alle kontrakter, avtaler og forpliktelser som ligger i T. O. Bull AS. Betongpumper er ikke en del av avtalen. Denne virksomheten drives videre av Tom Ola Bull.

Petter Brovold er ansatt som ny daglig leder i T. O. Bull AS. Brovold kommer fra stillingen som konsernsjef i Europris, og har tiltrådt stillingen med virkning fra 23. august. Han har også bakgrunn som administrerende direktør i ASKO Øst og har vært ansvarlig for markedsområdene storhusholdning og servicehandel i NorgesGruppen.

Etter overtagelsen er Nordic Crane Group AS Nordens ledende aktør innenfor mobilkraner og spesialtransport. Markedene er bygg/anlegg, petroleum/industri, vindkraft og transport.

Nordic Crane Group har virksomhet fra Malmø i sør til Hammerfest i nord, og 600 ansatte vil omsette for 1.2 mrd kroner i 2011. Selskapet eies av familiene Kynningsrud og Stangeland 50/50 gjennom selskapene Kynningsrud Holding AS og TS Eiendom AS.

Weibull har bistått T. O. Bull i transaksjonen.

Hinfo solgt til Holte Byggsafe

Hinfo solgt til Holte Byggsafe

Holte Byggsafe AS (Oslo) har med virkning fra 1. juli 2011 kjøpt 100% av aksjene i Hinfo AS (Trondheim).

Oppkjøpet styrker begge selskapenes posisjon i VVS-markedet. Selskapene har totalt 95 ansatte og vil i 2011 få en samlet omsetning på 100 mill NOK. Målt i antall ansatte og omsetning blir Holte/Hinfo den desidert største aktøren innen IT-systemer og relaterte tjenester til VVS bransjen.

Holte Byggsafe AS er Norges ledende programvarehus for bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen. Selskapet ble etablert i 1977, og leverer datasystemer og tjenester i forbindelse med kalkulasjon, fakturering, timeregistrering, HMS, kvalitetssikring, byggesøknader, FDV-analyser, sentral godkjenning m.m. Typiske kunder er byggmestere, snekkere, rørleggere, elektrikere, murere og arkitekter.

Hinfo AS ble etablert i 1987 og leverer JobOffice, et forretningssystem spesielt tilpasset VVS-bransjen. JobOffice benyttes av nesten 1000 rørleggerfirma i Norge og inneholder moduler for kalkulasjon, fakturering, timeregistrering, kalender for ressursplanlegging, prisbøker fra grossister med mer. Systemet leveres også i en PocketPC-versjon, som synkroniseres med JobOffice på kontoret via GSM.

Hinfo AS forsetter inntil videre som eget selskap, med Holte Byggsafe AS som 100% eier. Alle ansatte i Hinfo blir med videre, Atle Harrang vil i tillegg tre inn i ledergruppen i Holte Byggsafe AS.

Weibull Trøndelag har bistått Hinfo i prosessen.

Les Pressemelding HINFO

IT-Makeriet solgt til Vitec

IT-Makeriet solgt til Vitec

Vitec Software Group AB (publ), inngikk 5 juli avtale om å kjøpe alle aksjene i det norske programvareselskapet IT-Makeriet.

Software selskapet IT-Makeriet (stiftet 1995) tilbyr bransje- og funksjonsspesifikke informasjonssystemer til eiendomsmeglerbransjen i Norge.

IT-Makeriets forretningsmodell har et kundetilbud som gir en høy andel repetitive inntekter, ca 60% og de har et sammenhengende og godt utviklet kundesupport som passer godt inn i Vitec-konsernet. Fusjonen skaper en langsiktig og kapitalsterk nordisk leverandør av programvare for eiendomsmeglere.

«I Vitec har vi funnet en naturlig, sterk og langsiktig eier til IT-Makeriet som kan videreutvikle selskapets potensiale til fordel både for våre kunder og ansatte. Sammen får vi større ressurser til forretningsutvikling, og med Vitecs strategi for internasjonalisering blir dette veldig spennende i framtiden», sier daglig leder Nina Krohg Jørgensen i IT-Makeriet.

«Oppkjøpet av IT- Makeriet representerer et naturlig steg i Vitecs plan for videre vekst i flere markeder. Gjennom oppkjøpet av IT-Makeriet får vi et godt feste i det norske markedet, hvor vi ser gode fremtidige vekstmuligheter», sier Lars Stenlund, adm. dir i Vitec.

IT- Makeriet A / S ble stiftet i 1995, har gjennom flere år vist god lønnsomhet. Selskapet omsatte for 11,2 millioner i 2010 med et resultat på 3,3 mill. Oppkjøpet forventes å øke aksjeverdien til Vitec.

Vitec Software Group AB (publ) et programvareselskap som tilbyr bransjespesifikke forretningsløsninger. Blant kundene finner man bygg- og eiendomsselskap, eiendomsmeglere, energiselskap, forlag, banker og forsikringsselskaper. Selskapet har en omsetning pr år på ca 330 mkr. Vitec er notert på NASDAQ QMX, Stockholm.

Weibull har bistått IT-Makeriet i transaksjonen.

ForumBil solgt til Ani Gruppen

ForumBil solgt til Ani Gruppen

ANI Gruppen AS har overtatt Peugeot- og Mercedes-Benz forhandleren ForumBil AS i Førde.

De nye eierne har endret navnet på selskapet til Bilhuset Førde AS.

Weibull AS har bistått ForumBil AS med transaksjonen.

Eek Transport solgt til PostNord

Eek Transport solgt til PostNord

PostNord har i dag inngått en avtale med Eek Holding AS om å kjøpe selskapene Eek Transport AS og Mereco Transport AS. Den norske ledelsen fortsetter og overtakelsen får ingen umiddelbar innvirkning på selskapets drift.

PostNord er det nye konsernnavnet av fusjonen mellom svenske Posten og Post Danmark, og de eier selskapet Tollpost Globe i Norge.

Ny styreleder for de to selskapene blir administrerende direktør i Tollpost Globe, Robin Olsen. Morten Eek fortsetter som administrerende direktør for Eek Transport.

«Eek Transport er et veldrevet foretak med en solid kompetanse. Vi ønsker med dette å styrke vår posisjon i det norske markedet» sier Henrik Höjsgaard, styreleder i Tollpost Globe.

«Det som nå skjer kommer ikke til å sette noen arbeidsplasser i fare. Med PostNord som eier skal vi kunne klare å utrette enda mer enn vi har gjort til nå. Vi kommer til å sørge for god kommunikasjon med de ansatte og kunder etter hvert som samarbeidet med PostNord Logistik og Tollpost Globe utvikler seg» sier Andreas Faye, styreleder i Eek Holding AS.

«Jeg er stolt av å utvikle selskapet til det vi er i dag, samtidig som jeg er trygg på at vi skal ha gode forutsetninger for å videreutvikle det som del av et større selskap» sier Morten Eek.

Transaksjonen skal nå oversendes konkurransemyndighetene i Norge for vurdering.

Weibull har bistått Eek Holding AS i forbindelse med transaksjonen.

Senter for Helse og Arbeid solgt til Unicare

Senter for Helse og Arbeid solgt til Unicare

Unicare AS som leverer bedriftshelsetjenester over hele landet kjøper Senter for Helse og Arbeid AS.
Unicare kompletterer derved sitt kompetanseområde med psykoterapi- og fysioterapibehandling til det offentlige og private markedet.

Weibull har bistått Senter for Helse og Arbeid.

Teoritentamen solgt til Lime Green Digital

Teoritentamen solgt til Lime Green Digital

Lime Green Digital AS har kjøpt domenet ”teoritentamen.no” med tilhørende virksomhet fra Intutor AS.

”Teoritentamen.no” er en internettside der brukere tester sitt kunnskapsnivå før de går opp til den endelige teoriprøven hos Biltilsynet. Tjenesten er utviklet av Intutor AS i tett samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund («ATL»), og tilbyr teoritester for alle kjørekortklasser.

Lime Green Digital AS tilbyr digital tjenester og har kontor i Oslo. Etter transaksjonen vil Lime Green Digital stå for drift og videreutvikling av tjenesten i samarbeid med ATL.

Weibull har bistått Intutor AS i forbindelse med salget.

T&B Hansen Kabelnett solgt til Canal Digital

T&B Hansen Kabelnett solgt til Canal Digital

Konsolideringen i TV og bredbåndsmarkedet forsetter. Canal Digital kjøper T & B Hansen Kabelnett.

T & B Hansen Kabelnett har et topp moderne HFC-nett som tilbyr TV og internett til innbyggere i Sørum Kommune. Overgangen til nytt eierskap vil bli enkel for abonnentene. T & B Hansen Kabelnett valgte Canal Digitals som tjenesteleverandør sommeren 2010. Eier Kåre Petter Hansen er fornøyd med at han kan overlate anlegget til en stor og seriøs aktør som Canal Digital. Canal Digital vil med sin teknologi og kunnskap kunne utvikle TV og Internett tilbudet ytterligere for Sørums innbyggere.

Weibull bistår for tiden flere Kabel-TV og Energiselskaper med å vurdere fremtidig struktur på virksomheten, samt legge til rette for endret eierstruktur for deler av virksomheten. Flere Energiselskaper endrer fokus til opprinnelig kjernevirksomhet og vurderer alternative strategier for bredbåndsporteføljer og entreprenørvirksomhet.

PetconIPC solgt til Maersk Training

PetconIPC solgt til Maersk Training

Som et ledd i Maersk Trainings satsing på kurs og opplæring til Olje og Gasspersonell, har selskapet inngått en avtale om kjøpe av 100% av Stavangerselskapet PetconIPC.

Selskapet leverer en rekke kurs til oljepersonell, og Maersk Training ser kjøpet som starten på oppbyggingen av en «one stop shop» rettet mot alle selskaper som opererer fra Norge. PetconIPCs internasjonale partnere JM Campbell og Aspentech bidrar videre til at man kan drive opplæring og kursing i alt fra drilling, sikkerhet, plattformledelse, produksjon med mer.

«Kjøpet er et viktig steg i arbeidet med å betjene Nordsjø-markedet, og vi har nå mulighet til å gjøre dette både i UK, Danmark og i Norge», sier CEO Claus Bihl.

Maersk Training er en del av AP Møller konsernet.

Weibull har bistått PetconIPCs eiere i transaksjonen.

Soundbusiness solgt til G. Christensen

Soundbusiness solgt til G. Christensen

Stavangerselskapet Soundbusiness AS leverer «musikk i butikk»-løsninger, og har en rekke kunder i butikk, solsenter og restaurantbransjen.

Kjøpet av Soundbusiness gjør G. Christensen AS til en ledende aktør innen lyd og musikkløsninger i Norge.

Weibull AS har bistått Soundbusiness AS i transaksjonen.

Eiendomsprosjektering solgt til Sweco

Eiendomsprosjektering solgt til Sweco

Eiendomsprosjektering ble en del av Sweco 9. desember 2010. Sweco styrker med dette sin posisjon innen byggeteknikk i områdene Hedmark, Oppland og Akershus og tilføres dyktige ingeniører med bred byggteknisk kompetanse.

«Denne kompetansen er med på å styrke oss ytterligere innen byggeteknikk og ledelse. Eiendomsprosjektering AS er et firma med mer enn 20 års erfaring. De er markedsledere i et marked hvor Sweco ikke er så synlige i dag, og har en kundeportefølje vi gleder oss til å videreutvikle sammen», sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

Eiendomsprosjektering AS er et rådgivende ingeniørfirma med 16 ansatte, lokalisert i Romedal og med et avdelingskontor på Kløfta. Fagområdene er byggeteknikk, arkitekt, prosjektledelse, prosjekteringsledelse og byggeledelse. Hoveddelen av omsetningen knytter seg til bygging av boliger, næringsbygg og offentlige bygg.

Daglig leder Richard Olsen mener Sweco vil se betydelige synergieffekter ved å sammen kunne betjene en større kundemasse med bredere og utfyllende kompetanse

For et lite selskap med Østlandet som virkningsområde, mener Richard Olsen det var nødvendig å bli en del av et større miljø, både for å videreutvikle egen kompetanse, egne arbeidsprosesser og for deltagelse i større utbygningsprosjekter.

Weibull har bistått Eiendomsprosjektering i salgsprosessen.

Tonstad Sagbruk og Tonstad Eiendom solgt til Partner Tre

Tonstad Sagbruk og Tonstad Eiendom solgt til Partner Tre

Partner Tre AS har gjennom sitt heleide datterselskap Partner Tre Invest AS overtatt Tonstad Sagbruk AS og Tonstad Eiendom AS, og med dette også merkevaren Sirdalshytta.

Virksomheten blir dermed en del av Mestergruppen, et landsdekkende byggekonsern med en årlig omsetning på 2,3 milliarder.

Partner Tre har ved etableringen i Sirdal ønsket å ta en posisjon i det ekspansive markedet for fritidsboliger i Sirdal og omkringliggende områder. Sirdalshytta leverer årlig totalt ca 50 fritidsboliger/boliger i en mix av byggesett og komplette prosjekter i egen regi. Virksomheten på Tonstad, som også inkluderer utsalg av byggevarer, fortsetter som før etter overtagelsen.

Weibull har bistått selgerne i forbindelse med salget.

Norsk Fotterapeutskole solgt til Imente Sør

Norsk Fotterapeutskole solgt til Imente Sør

Imente Sør har gjennom kjøpet av Norsk Fotterapeutskole AS utvidet tilbudet til også å omfatte utdanning til autorisert fotterapeut.

Imente Sør er en godkjent fagskole innen blant annet helseadministrasjon, reiseliv, regnskap, kontorfag/IKT og markedsøkonomi. Imente Sør vil etter overtagelsen få en årlig omsetning i størrelsesorden NOK 10 – 12 mill. og til sammen 100 – 120 elever/studenter.

Weibull har bistått eierne av Norsk Fotterapeutskole i forbindelse med salget.

Eek Transport kjøper Svendsen Transport

Eek Transport kjøper Svendsen Transport

Svendsen transport AS og Eek transport AS, er nå enige om at Eek overtar Svendsen med virkning fra 1 oktober 2010.

Svendsen transport har hovedkontor og terminal i Hokksund, de har og en mindre omlastingsterminal på Nesbyen i Hallingdal. De omsetter for ca 36 mill i året og har ca 35 ansatte med 20 lastebiler og 10 varebiler.

Svendsen transport skal fortsatt drives som et selvstendig selskap ut året 2010 og etter det inn i Eek som en avdeling med fortsatt hovedfokus i sitt kjerneområde.

Tidligere eier Ole Gunnar Svendsen skal bli med videre sammen med sine ansatte og selskapet skal fortsatt drives slik det gjøres i dag med kontor og terminal i Hokksund.

Eek transport AS er landsdekkende med hovedkontor på Hjuksebø ved Notodden, med terminaler i Oslo, Porsgrunn, Kristiansand og Sandnes. Eek har en omsetning på ca 220 mill i året og ca 150 ansatte med ca 80 biler.

Weibull har bistått Eek Transport.

Bryggeklinikken solgt til Hjelp 24

Bryggeklinikken solgt til Hjelp 24

Hjelp 24 utvider sin bedriftshelsevirksomhet og har kjøpt Bryggeklinikken AS i Oslo.

Bryggeklinikken har spesialkompetanse innen reisemedisin i vid forstand. Kjøpet styrker Hjelp 24 og befester stillingen som landsdekkende og Norges største bedriftshelsetjeneste.

Weibull har bistått Bryggeklinikken i salgsprosessen.

Trondheim Kranservice solgt til Nordic Crane Group

Trondheim Kranservice solgt til Nordic Crane Group

Nordic Crane Group AS har inngått avtale den 29.september om kjøp av samtlige aksjer i Trondheim Kranservice AS.

Med overtakelsen innlemmes Trondheim Kranservice i Nordic Crane Group med 25 medarbeidere og 20 mobilkraner med løftekapasitet fra 23-280 tonn.

Weibull har vært rådgiver for Trondheim Kranservice i prosessen.

Kampen Grafisk AS solgt til Follotrykk AS

Kampen Grafisk AS solgt til Follotrykk AS

Follotrykk AS har kjøpt Kampen Grafisk AS

Follotrykk AS er en veldrevet trykkeribedrift med 16 ansatte, lokalisert i Langhus og Ås.

Weibull har bistått Kampen Grafisk.

Connecto AS solgt til SpareBank 1

Connecto AS solgt til SpareBank 1

SpareBank 1 Gruppen Finans AS har gjennomført oppkjøpet av Conecto AS. SpareBank 1 er dermed klar for å bygge en ny og slagkraftig enhet innen inkassobransjen i Norge.

I mai 2010 annonserte SpareBank 1 en intensjonsavtale med Conectos eiere om kjøp av selskapet. Partene er nå kommet til enighet, og SpareBank 1 Gruppen Finans har i dag overtatt 100 % av aksjene i Conecto. SpareBank 1 Gruppen Finans, heleid datterselskap av SpareBank 1 Gruppen, driver i dag inkassovirksomhet gjennom datterselskapet Actor Fordringsforvaltning. Conecto vil med dette få en solid og langsiktig eier.

-Formålet med kjøpet er å etablere SpareBank 1 blant de tre største i inkassomarkedet i Norge. Conecto er et solid og godt selskap som passer godt inn i denne visjonen, sier Jarle Haug, adm. direktør i SpareBank 1 Gruppen Finans AS.

-Vi ser dette som et industrielt riktig kjøp. SpareBank 1 Gruppen er en meget kompetent og seriøs eier, som vil gi oss mulighet til å videreutvikle Conecto – både gjennom eksisterende virksomhet og en integrasjon med Actor Fordringsforvaltnings virksomhet. Produkter, tjenester og forretningsfilosofi vil bli videreført som tidligere, men en aktiv produktutvikling i samarbeid med eiernes øvrige virksomheter, vil på sikt, utvide tjenestespekteret, sier Sverre O. Helsem – som vil fortsette i posisjonen som adm. direktør i Conecto.

Intensjonen er at Actor og Conecto vil slås sammen til ett integrert selskap, med virkning fra 1. januar 2011. Det fusjonerte selskapet vil bli ledet av Sverre Olav Helsem og vil bygge på Conectos forretningsmodeller, prosesser og systemer – supplert med Actors løsninger for bank- og finans. Det fusjonerte selskapet vil også bygge videre på de eksisterende kompetansemiljøene på Østerås, Hamar, Gjøvik, Drammen og Kristiansand.

Weibull har bistått eierne av Conecto AS.

Nittedalsnettet solgt til Homebase

Nittedalsnettet solgt til Homebase

Homebase AS har inngått en avtale om kjøp av Nittedalsnettet fra Pronea AS.

Homebase er Norges største uavhengige leverandør i Bynett og dette merkes både på utvalget, funksjonaliteten og de konkurransedyktige prisene. Homebase tilbyr TV tjenester, internett og telefoni over en åpen infrastruktur – www.homebase.no.

Weibull har gjennomført forhandlingen frem til transaksjon for Troms Kraft & Pronea.

Visborg Auto solgt til AS Maskinagentur og Visborg AS

Visborg Auto solgt til AS Maskinagentur og Visborg AS

AS Maskinagentur i Trondheim og Visborg AS i Verdal slår seg sammen ved at Mølmenfamilien, som eier Maskinagentur, overtar aksjene i Visborg Auto. Jan Ivan Bentsen forsetter som daglig leder i Visborg Auto.

Visborg Auto har gått med gode resultater i mange år og driften fortsetter som før. Bakgrunnen for oppkjøpet er et ønske om å styrke begge selskapenes drift og markedsposisjon. Trenden går i retning av færre og større eiergrupperinger. Samdrift vil gir større markedsmessige muligheter både i Steinkjer, Verdal og Trondheim. Samtidig ser man store muligheter for å effektivisere driften.

Weiull var rådgiver i transaksjonen

Multi Regnskap solgt til NSS

Multi Regnskap solgt til NSS

NSS AS har nå overtatt aksjemajoriteten i Multi Regnskap AS.

Multi Regnskap er et veldrevet fullservice regnskapsbyrå med 10 ansatte i Kristiansand. Driften og ledelsen i selskapet fortsetter som tidligere.

Weibull har bistått Multi Regnskap i forbindelse med salget.

Sør-Stål solgt til Bimo Invest

Sør-Stål solgt til Bimo Invest

Bimo Invest, som eies av Øyvind Berntsen, Rune Iversen og Kurt Mosvold, har nå overtatt aksjemajoriteten i selskapet Sør-Stål AS i Kristiansand.

Sør-Stål blir nå en del av en industriell gruppering som fra før består av Mandals AS, Mandals Technology AS og NorSap AS. Til sammen omsetter gruppen nå ca NOK 250 mill.

Weibull har bistått eierne av Sør-Stål i forbindelse med salget.

Energiprosjekt AS solgt til Yit

Energiprosjekt AS solgt til Yit

Yit styrker sin avdeling i Tromsø og regionen ved oppkjøpet av den totaltekniske entreprenøren Energiprosjekt AS i Tromsø.

Grunder og eier av Energiprosjekt Steinar T. Nilsen, følte etter 21 års drift et behov for å ta et steg videre; «Sammen med Yit i Tromsø vil vi få en solid posisjon i markedet og en god plattform for videre vekst». Steinar T Nilsen blir ny leder for Yit Tromsø og den nye avdelingen vil ha 60 ansatte og en forventet omsetning på kr 70 mill.

Energiprosjekt har lang erfaring og kompetanse innen bygging av næringsbygg for privat og offentlig sektor i Troms og Finnmark. Yit- leder for Region Nord, Tom- Erlend Kristiansen, ønsker Steinar T. Nilsen og hans stab velkommen på laget; «Steinar og hans stab har solid kompetanse på totalteknisk entreprise og prosjektstyring og vi ser mange positive synergieffekter å hente fra de to organisasjonene i Tromsø».

Weibull var rådgiver for eierne av Energiprosjekt AS

Mosjøen Kranservice solgt til Nordic Crane Group

Mosjøen Kranservice solgt til Nordic Crane Group

Nordic Crane Group satser i nord.

Krankonsernet som er dannet ved fusjon mellom Kynningsrud- og Stangeland-selskapene innen kran, har kjøpt en majoritetspost i Mosjøen Kranservice AS i Mosjøen.

Mosjøen Kranselskap AS er godt posisjonert i et marked hvor vi påregner økt aktivitet, både innen infrastruktur og som følge av økt offshorerelatert virksomhet på Helgeland. Dette markedet har vi ambisjoner om å konkurrere om, sier adm.dir Trond Helge Skretting i Nordic Crane Group AS.

Tidligere majoritetseier, men fortsatt medeier og daglig leder i kranselskapet, Kolbjørn Nilsskog, er tilfreds med å få så solid medeier og tung aktør inn i selskapet, sammen med ansatte. «Vi har allerede fått tilgang til flere oppdrag og forventer økt aktivitet fremover med Nordic Crane som medspiller», sier Nilsskog.

Weibull var rådgiver for Mosjøen Kranservice.

Toyota Namsos solgt til Toyota Nordvik

Toyota Namsos solgt til Toyota Nordvik

Toyota Nordvik i Bodø overtar Toyota Namsos for å stå bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer som de ser vil komme i bilbransjen.

Weibull bisto Toyota Namsos med transaksjonen.

Se også presseomtale fra Bilnytt.no

Fasthost solgt til Phonera

Fasthost solgt til Phonera

Phonera etablerar seg på det norske markedet gjennom strategisk oppkjøp.

Phonera AB (publ) forsetter sin satsning innen Hosting og Internet gjennom ett strategisk oppkjøp av det Oslo selskapet FastHost og posisjonerer seg dermed på det norske markedet.

Weibull bistod Fasthost i transaksjonen.

Se også pressemelding fra Phonera.

Xlnt IT solgt til IT Consult

Xlnt IT solgt til IT Consult

IT Consult AS har i dag inngått en avtale om kjøp av alle aksjene i Xlnt IT AS.

IT Consult leverer i dag konsulenttjenester innen implementering, drift og support av nettverk og servere til store bedrifter direkte eller gjennom partnere.

Xlnt IT leverer også konsulenttjenester innenfor nettverk og servere, men har spisskompetanse på design, arkitektur og implementering av slike løsninger og sammen vil de to selskapene kunne tilby et bredere tjenestespekter til eksisterende og nye kunder. Selskapene vil fortsette som to selskaper fremover, men samlokaliseres på Herøya.

Weibull har bistått Xlnt IT.

Se også pressemelding for ytterligere informasjon.

Scandinavian Leadership solgt til Hjelp24

Scandinavian Leadership solgt til Hjelp24

Hjelp24 Nimi AS har kjøpt samtlige aksjer i Scandinavian Leadership AS.

Scandinavian Leadership AS driver med ledelse og organisasjonsutvikling, samt analyser knyttet til arbeidsmiljø og kunder med en omsetning på 14 MNOK.

Hjelp24 Nimi AS ønsker å videreutvikle virksomheten innen organisasjonsutvikling som et eget forretningsområde i tillegg til forebyggende bedriftshelsetjeneste, treningssentre, trygghetsalarm og medisinsk behandling.

Weibull har bistått Scandinavian Leadership AS i salgsprosessen.

Henning Mortensen Kran & Tranport solgt til Vest Kran

Henning Mortensen Kran & Tranport solgt til Vest Kran

Vestkran styrker sin posisjon i nord

Vest Kran har kjøpt et av de ledende kranselskapene i Nord-Norge, Henning Mortensen Kran & Tranport AS.

Vest Kran vil med dette oppkjøpet styrke sin posisjon i forhold til økende olje- og gassaktivitet i nord.

Weibull var rådgivere for Henning Mortensen Kran & Tranport

Sandum solgt til Oslo Vei

Sandum solgt til Oslo Vei

Oslo Vei overtar alle aksjene i Sandum.

Sandum AS er en av de største maskinentreprenørene som er spesialisert innenfor rehabilitering av rør uten oppgraving (”no dig”)

Oslo Vei AS bygger og vedlikeholder veier, infrastrukturanlegg, park- og utendørsanlegg for private og offentlige kunder på Østlandsområdet. Selskapet har også eget pukk- og asfaltanlegg, og et stort serviceverksted for lastebiler, i tillegg til agentur av Renault lastebiler.

Weibull har bistått Sandum i denne prosessen.

ELTA Management og Møre Teknikk fusjonerer og danner Admina

ELTA Management og Møre Teknikk fusjonerer og danner Admina

Adima er et av de store bemanningsselskapene tilrettelagt for norsk on- og offshore industri

ELTA Management og Møre Teknikk har gått sammen og blir dermed en av de store aktørene i Norge innen bemanningsløsninger for landbasert industri og petroleumsindustrien. Selskapene gjør dette for å skape en sterk samling av kompetanse, ressurser og tjenester for kunder og samarbeidspartnere. Resultatet er Adima som i dag består av Adima Engineering, Adima Energy og Adima Industry.

Adima er det nye konsernnavnet for selskapene som ELTA Management AS og Møre Teknikk AS nå danner sammen, og de to selskapene hadde en samlet omsetning på 115 MNOK i 2009.

Weibull var rådgiver i fusjonen

Nyprofil solgt til Brand Factory

Nyprofil solgt til Brand Factory

Brand Factory Group har skrevet avtale om kjøp av bedriften Nyprofil AS i Norge.

Nyprofil er ett av Norges ledende selskap innen selskapsbranding og produktprofilering. Selskapet omsatte i 2009 for cirka 76 Mnok.

Gjennom overtagelsen vil Brand Factory gruppen etablere seg som markedsleder i Norge.

Nyprofil er fornøyde. – Dette kjennes veldig stimulerende. Nyprofil har en sterk posisjon i Norge og med Brand Factory som eiere kan vi tilby våre kunder hele Brand Factorys produksjonsresurser, produktsortiment og kunnskap. Det blir bra for oss og det blir bra for våre kunder, sier Espen Kjölberg, Adm.Dir. for Nyprofil AS.

Weibull var rådgiver for Nyprofil.

Se pressemelding fra Brand Factory for ytterligere informasjon.

SEA Investering kjøper 70% av Bunes Trading

SEA Investering kjøper 70% av Bunes Trading

Bunes Trading AS leverer luftbehandlingsutstyr til offshore sektoren, og har siden 1984 vært drevet av Hermann Bunes.

Transaksjonen vil styrke Bunes Trading med både bemanning og kompetanse. Partene ser frem til å styrke en allerede godt renommert virksomhet, mot såvel eksisterende som nye kunder og markeder.

Weibull var rådgiver for Bunes Trading.

Oslo Kino kjøper hele Norsk Kinodrift

Oslo Kino kjøper hele Norsk Kinodrift

Oslo Kino er i ferd med å styrke posisjonen i det norske kinomarkedet ved å kjøpe ut de andre eierne i Norsk Kinodrift. Oslo Kino kjøper nå ut eierpostene fra Bergen Kino AS, Trondheim Kino AS og Askim og Sarpsborg kommune.

Weibull var rådgiver for Oslo Kino AS gjennom hele prosessen med kjøp av disse eierpostene.

Budene er allerede akseptert av eierne, og Oslo Kino kommer med dette til å øke sin markedsandel i det norske kinomarkedet fra 22 til ca 27 prosent, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør i Oslo Kino, som understreker at selskapene Oslo Kino AS og Norsk Kinodrift AS fortsatt vil drives som to separate virksomheter etter overtagelsen 31.12.09. Kjøpesummen er 26,5 millioner kroner.

Elektroxperten AS solgt til ledelse og ansatte i firmaet

Elektroxperten AS solgt til ledelse og ansatte i firmaet

Aksjene i det tradisjonsrike og anerkjente elektroinstallasjonsfirmaet, Elektroxperten AS, på Sørlandet er solgt til ledelse og ansatte i firmaet.

Elektroxperten er et av de største elektroinstallasjonsfirmaene i Kristiansandsregionen med ca NOK 50 mill i årlig omsetning. Ledelse og ansatte vil drive selskapet videre under samme navn og med samme profil som tidligere.

Weibull har vært rådgiver i forbindelse med salget.

Sig Halvorsen AS og Rønning Elektro AS kjøper seg inn i Agder Ventilasjon AS

Sig Halvorsen AS og Rønning Elektro AS kjøper seg inn i Agder Ventilasjon AS

Sig Halvorsen AS og Rønning Elektro AS kjøper seg, via Vent Holding AS, inn på eiersiden i Agder Ventilasjon AS og danner dermed en gruppe av virksomheter i Rogaland og Agder som til sammen omsetter for om lag 700 MNOK innen rør, ventilasjon og elektro- installasjon.

Weibull har bistått Agder Ventilasjon AS i Kristiansand i prosessen med å finne den rette industrielle partneren.

Sig Halvorsen AS og Rønning Elektro AS har over flere år utviklet seg til en sterk tverrfaglig aktør i Stavanger gjennom operativt samarbeid mellom selskapene og ved etableringen av ventilasjonsselskapet Energi og Miljø AS i Sandnes.

I fjor sommer kjøpte Sig Halvorsen dessuten seg inn i Finn og Albert Egeland AS som er den markedsledende rørleggervirksomheten i Kristiansand.

På denne måten har aktørene gjennom oppkjøp og samarbeid utviklet en sterk gruppe som nå er en tung konkurrent til aktører som YIT og Bravida i Agder og Rogaland.

Blå Kurér solgt til Transportsentralen Oslo

Blå Kurér solgt til Transportsentralen Oslo

Transportsentralen AL Oslo erverver 100 % av aksjene i Blå Kurér AS.

Weibull AS har bistått Blå Kurèr AS i salget til Transportsentralen AL Oslo.

Restauranthuset Carl Johan får nye eiere

Restauranthuset Carl Johan får nye eiere

De kjente bransjefolkene Tore Stokkan og Maria Michaelsen overtar ansvaret for driften av eierselskapet Vertshuset Chevalier fra 1. september.

De driver fra før Trondheimsrestaurantene Big Horn Ravnkloa, Sushibaren i Ravnkloa, Grønn Pepper AS og Big Horn v/Frimurerlogen. Maria Michaelsen, som er datter av den kjente restaurantmannen Martin Michaelsen, sier hun ser fram til å overta det veletablerte etablissementet nederst i Nordre gate. De vil drive videre innenfor samme konsept med hovedrestauranten Carl Johan og Aquavitbaren Erich Christians Skjenkestue. Paret Michaelsen/Stokkan har også en sønn som er utdannet innenfor hotell og restaurantfaget som vil få en sentral rolle i driften av virksomheten. Derved vil også tredje generasjon bli engasjert i virksomheten.

Selger Anne-Lise Bergem sier hun er godt fornøyd med at det er erfarne bransjefolk som kommer inn og tar ansvaret for driften. Hun er også fornøyd med at det har vært en rask, ryddig og grei prosess med å finne fram til de nye eierne.

Briskeby Media har kjøpt Gladkunden Profil & Event

Briskeby Media har kjøpt Gladkunden Profil & Event

Briskeby Media har kjøpt Gladkunden Profil & Event. Briskeby Media bekrefter nå sin posisjon som det ledende profileringsselskap nord for Oslo.

Elite Service Partner kjøper Reco Tromsø og Reco Øst

Elite Service Partner kjøper Reco Tromsø og Reco Øst

Ved oppkjøpet av de to Reco-selskapene vil Elite Service Partner AS styrke spesielt sin aktivitet og kompetanse innen skadesanering.

Elite Service Partner driver i hovedsak med daglig renhold, kantinedrift, eiendomsservice og temporære tjenester. Selskapet ble etablert i 1983 og er fortsatt eid av gründeren Steinar Myklebust. Virksomheten har sitt hovedsete på Skøyen, men omfattes av 18 avdelinger over det ganske land, har ca 1.000 ansatte og omsetning på rundt kr 330 mill.

Ing. Finn Trulsen AS solgt til AS Watt

Ing. Finn Trulsen AS solgt til AS Watt

Elektroinstallasjonsfirmaet Ing. Finn Trulsen AS overdrar sin virksomhet til AS Watt. Den formelle overtagelsesdato er 1.mars 2009.

Alle elektromontører fortsetter videre i AS Watt.

AS Watt har hatt flere store prosjekter for blant annet Statsbygg, og har de siste årene bygget opp en avdeling for serviceoppdrag og mindre prosjekter.

Lodiz AS viderefører driften i Innovation Publishing AS

Lodiz AS viderefører driften i Innovation Publishing AS

Weibull fikk i midten av februar oppdrag med å selge konkursboet i bladforlaget Innovation Publishing AS fra advokatfirma Grette v/advokat Torgeir Myrstad.

«Innmaten» i Innovation Publishing AS ble solgt noen få dager etter at vi fikk oppdraget. Kjøperen var Lodiz AS ved Odd H. Vanebo. Vi hadde flere interessenter som var med på å by på selskapet.

Gravco AS kjøper Septik Tank Co AS

Gravco AS kjøper Septik Tank Co AS

Gravco AS kjøper alle aksjene i Septik Tank Co AS. Gravco AS ønsker med dette oppkjøpet å utvide tjenestespekteret til å omfatte håndtering av spesialavfall.

De to selskapene vil fortsette som separate driftsselskaper, men vil nå samlokaliseres i Septik Tank Co AS sine lokaler på Alna.

Tussa kjøper Rud Elektro AS

Tussa kjøper Rud Elektro AS

Det er inngått aksjekjøpsavtale mellom Tussa og Hellebøen AS om kjøp av 100% av aksjene i Rud Elektro AS fra 01.01.09. Oppkjøpet er en del i Tussa sin satsing på elektroentreprenørbransjen.

Rud Elektro har 25 ansatte og holder til i Ulsteinvik. I 2008 vil bedriften få en omsetning på vel 38 mill og et resultat etter skatt på 5,5 mill. Prisen for aksjene er 15,75 mill.

Fra før eier Tussa elektroentreprenørbedriften Ose & Aarseth AS i Ørsta. Tussa vil nå få over 80 personer engasjert i installasjons- og automasjonstjenester, etablering av fibernett, belysning samt høy- og lavspentarbeid i tillegg til arbeid med kraftstasjoner.

Weibull har bistått Tussa i prosessen.

Tronrud Gruppen kjøper MjøsBygg

Tronrud Gruppen kjøper MjøsBygg

Tronrud Gruppen AS overtok 25. november alle aksjene i MjøsBygg AS. Med dette får Tronrud Gruppen tilgang til et nytt markedsområde med stort potensiale.

MjøsBygg ble startet i 1992 og har gjennomført mange store prosjekter i Mjøsområdet. Bedriften har vært aktive innen hytte og fritidshus og har en velorganisert serviceavdeling som utfører store og små oppdrag.

Tronrud Gruppen består i dag av 4 entreprenørselskaper med 270 ansatte og en årlig omsetning på NOK 700 mill.

Weibull AS har bistått MjøsBygg i prosessen.

Aschehoug kjøper seg inn i Snöball Film AS

Aschehoug kjøper seg inn i Snöball Film AS

Aschehoug har inngått en avtale med grunnleggerne og lederne i Snöball Film, Pål Karlsen og Hans Munkevik om kjøp av 60 % av aksjene i filmselskapet.

Snöball Film er et filmproduksjonsselskap med betydelig spisskompetanse innen kunnskapsformidling på film. Selskapet utvikler og tilrettelegger undervisnings- og informasjonsfilm på DVD og nett på oppdrag fra både private bedrifter og offentlige institusjoner. Snöball har også initiert flere selvstendige undervisningfilmsprosjekter for skoleverk og allmennhet.

Aschehoug ser store muligheter for samarbeid om fremtidsrettede og medierike produksjoner mot det allmenne markedet generelt og skolemarkedet spesielt. Film har i løpet av få år blitt en naturlig del av en de fleste større informasjons- og undervisningsprosjekter, og dette er en utvikling vi mener vil fortsette.

Snöball Film har drevet i 9 år og har nå 10 ansatte. Selskapet skal drives videre av dagens ledelse som selvstendig selskap i dagens lokaler i Tollbugaten, vegg i vegg med Norsk Filminstitutt.

Weibull var rådgiver for Snöball Film AS i denne transaksjonen.

LS-Trapper og Stål AS inn på eiersiden i F Burmeister AS

LS-Trapper og Stål AS inn på eiersiden i F Burmeister AS

Gjennom en rettet emisjon har det danske firmaet LS-Trapper og Stål AS overtatt aksjemajoriteten i F Burmeister AS.

LS-Trapper og Stål er en ledende dansk produsent av trapper og altaner med et stort salgspotensial i det norske markedet. F Burmeister ser store synergieffekter ved å få LS-Trapper og Stål inn på eiersiden.

Orion Forlag solgt til Media Bergen

Orion Forlag solgt til Media Bergen

Kommunikasjonshuset Media Bergen kjøper kunnskaps- og kulturforlaget Orion Forlag. – Vi står nå bedre rustet til å posisjonere oss i et tøft, men spennende marked, sier forlagssjefene John Bilek og Jan Hervig.

Forlaget har i lengre tid sett seg om etter en strategisk partner og da valget til slutt falt på Media Bergen var det på grunnlag av selskapets brede kompetanse innen PR og kommunikasjon, og ønsket om satsning på boken som medium.

Orion Forlag er et mellomstort forlag, og er blant de 10 største i landet. Forlaget ble etablert i 1994 av Jan Hervig og John Bilek, begge med bakgrunn fra Hjemmet Mortensen. Orion Forlag utgir rundt 30 titler hvert år i mange ulike sjangre: Natur- og reiseskildringer, faktalitteratur, dokumentarer, jubileumsbøker og oversatte romaner.

– Vi kommer til å fortsette å satse bredt på kvalitetsbøker, fordi vi ser at vi har lykkes med å formidle historie, kunst og kultur til et allment publikum, sier de to forlagssjefene.

Jansen Renhold solgt til Toma AS

Jansen Renhold solgt til Toma AS

Toma styrker sin satsing innen byggrenhold. Øyvind Jansen, daglig leder i Jansen Renhold, opplever økt etterspørsel etter bedriftens tjenester. Den sterke veksten de siste årene stiller krav til organisasjon og administrasjon og Jansen Renhold har derfor gjennom Weibull undersøkt muligheten for å bli en del av en større organisasjon. Valget falt på Toma AS, en av Norges største bedrifter innen renhold, kantine/catering og facility management.

Toma på sin side ser i Jansen Renhold en ypperlig mulighet til å styrke sin posisjon innen byggrenhold. Selskapet vil bli drevet videre som et 100 % eid datterselskap – Jansen Renhold AS – og vil være et kompetansesenter for byggrenhold innen Toma gruppen.

Weibull har bistått Jansen Renhold i prosessen.

Lexar Group kjøper Sepro

Lexar Group kjøper Sepro

Ingeniørselskapet Lexar Group AS i Stavanger har kjøpt 100% av aksjene i Sollie Engineering and Production AS (Sepro), av Magne Sollie.

Sepro inngår med dette i industrigruppen BR Industrier, under navnet Sepro Tecnology AS. Selskapet produserer bl.a avansert utstyr til heving og senking av fjernstyrte undervannsbåter fra skip, såkalte LARS systemer. Sepro regner med en årsomsetning på omkring 50 mill i 2008.

Weibull har bistått Lexar Group AS i kjøpsprosessen.

Propartner AS er solgt til GBS Group

Propartner AS er solgt til GBS Group

Tidligere eier 3LP selger til en pris de er fornøyd med og fordi de ser at den nye eieren vil ha større kompetanse og kontaktnett for å ta ut potensialet i Propartner.

Den siste tiden har bedriften i Høgås bygd opp sine ordrereserver betydelig. Propartner er på vei til å bli en stor leverandør av avansert forsvars- og offshoreteknologi.

Forventet omsetning i 2008 er 160 millioner.

Propartner AS produserer elektronikk og elektromekaniske produkter til medisinsk og maritim industri i tillegg til forsvars- og offshoremarkedet. Bedriften, som startet som Tandbergs Radiofabrikk i 1973, har hatt en rekke ulike eiere de siste 20 årene.

Weibull bistod 3LP i transaksjonen.

Ementor kjøper Kongsberg Systec.

Ementor kjøper Kongsberg Systec.

Ementorgruppens datterselskap Ementor Norge AS har inngått avtale om å overta alle aksjer i IT- infrastrukturselskapet Kongsberg Systec AS for MNOK 97 `enterprise value`.

Kongsberg Systec er det ledende IT- infrastrukturselskapet i Buskerud-regionen, og selskapet har en budsjettert omsetning på MNOK 400 og EBITDA på MNOK 22 i 2008. Selskapet har 63 ansatte og har kontorer i Kongsberg og Drammen.

Overtakelsen av Kongsberg Systec vil gjøre Ementor til den ledende IT-infrastrukturleverandøren i Buskerud-regionen.

Weibull har vært rådgiver for eierne av Kongsberg Systec i denne prosessen.

Eiken Mekaniske Verksted solgt til Strata Marine & Offshore

Eiken Mekaniske Verksted solgt til Strata Marine & Offshore

Eier av Eiken Mekaniske Verksted AS har nå solgt 100 % av aksjene i selskapet til konsernet Strata Marine & Offshore. Salget innbefattet også deler av Eiken Eiendom AS samt aksjemajoriteten i selskapet Enerquip AS. Eiken Mekaniske Verksted ligger i Hægebostad kommune i Vest-Agder.

Eiken Mekaniske Verksted leverer bl.a. kraner, vinsjer og bore-/rørhånteringsutstyr til olje- og offshoreindustrien på Sørlandet. I tillegg har selskapet utviklet fundamenter for vindmøller samt grindrensere til inntakene på kraftstasjoner.

Etter dette kjøpet blir Strata Marine & Offshore en betydelig aktør innen engineering og utstyrsleveranser til offshoreindustrien. Konsernet omfatter nå 6 norske selskaper, med en samlet årsomsetning på ca NOK 650 mill.

Weibull har vært rådgiver i forbindelse med salget.

Karlsen Trelast AS solgt

Karlsen Trelast AS solgt

Eierne av Karlsen Trelast AS har solgt sitt byggvareselskap tilknyttet Byggkjøp gruppen, med to utsalg i Tromsø, til Per Strand og hans partner Tom Jensen.

Per Strand, som er tilknyttet Byggmakker, har dermed 10 utsalgssteder i nordre Nordland og Troms, og er en betydelig aktør innen bransjen med en omsetning på ca 700 mill. kroner.

Per Strand har som mål å bygge ut virksomheten til Karlsen Trelast AS, spesielt ved å utnytte de tilknyttede tomtearealer i Tromsdalen.

Weibull bistod eierne av Karlsen Trelast AS i prosessen.

Finn & Albert Egeland AS, har solgt majoriteten av aksjene til Sig. Halvorsen

Finn & Albert Egeland AS, har solgt majoriteten av aksjene til Sig. Halvorsen

Eierne bak Sørlandets største rørentreprenørbedrift, Finn og Albert Egeland AS, har nå solgt majoriteten av aksjene til konsernet Sig. Halvorsen AS i Rogaland.

Egeland har sin hovedvirksomhet rettet inn mot industri og næringsbygg. Det vil ikke skje endringer i ledelsen av Finn og Albert Egeland som resultat av salget.

Etter dette kjøpet blir Sig. Halvorsen en av Norges største rørentreprenørbedrifter med en samlet omsetning i størrelsesorden NOK 400 mill og vil ha 315 ansatte. Med dette oppkjøpet ser Sig Halvorsen mange synergieffekter og vil i fremtiden utnytte og videreutvikle den kompetanse og kapasitet som nå finnes i Rogaland og Agder.

Weibull har vært rådgiver i forbindelse med salget.

H. Urvik AS, Aker Brygge, solgt til NM. Thune AS

H. Urvik AS, Aker Brygge, solgt til NM. Thune AS

Urviks spesialitet er gullsmykker med og uten diamanter, spennende sølvsmykker, gifteringer/forlovelsesringer, perler og firmagaver.

N. M. Thune AS, etablert allerede i 1857, er et kjent innslag i bybildet i Oslo med sine mange forretninger på sentrale steder i byen (Karl Johan, Bogstadveien, Rådhuspassasjen m.fl.). Med dette kjøpet styrker N. M. Thune AS sin stilling som en av Norges største aktører i sin bransje.

Weibull bistod N. M. Thune AS i forbindelse med kjøpet av H. Urvik AS.

Avotech AS en del av Otera gruppen

Avotech AS en del av Otera gruppen

Avotech har solgt majoriteten av aksjene til Otera. Dette vil gi Avotech tilgang til flere nye forretningsområder og et utvidet kundespekter. Avotech vil styrke Oteras posisjon i markedet på Østlandet betydelig.

Transaksjonen gir gode muligheter til å samordne og utnytte ressurser som kompetansemessig kompletterer hverandre. Avotechs styrke innenfor elektro, automasjon og bygg sammen med Oteras tjenester innen trafikkteknikk, telecom og elkraft.

Det vil ikke skje endringer i ledelsen av Avotech som resultat av salget.

Weibull har vært rådgiver for Avotech i forbindelse med salget.

Senter Bygg Entrepenør AS solgt til PEAB Norge

Senter Bygg Entrepenør AS solgt til PEAB Norge

Peab Norge inngikk 3. mars avtale om kjøp av Senter Bygg Entreprenør AS på Åmot i Buskerud. Peab tar dermed et nytt skritt i selskapets ekspansjon i Norge. Med dette får de 110 nye medarbeidere og et velrenomert selskap med godt utviklingspotensiale, noe som styrker Peabs posisjon og muligheter ytterligere i Østlandsområdet.

Senter Bygg Entreprenør blir et datterselskap av Peab Norge AS. Selskapet er basert i Åmot og utfører oppdrag innen nybygg og rehabilitering. Senter Bygg Entreprenør er en stor boligbygger og har en egen fabrikk for produksjon av storelementer i tre.

Entreprenørbransjen opplever høykonjunkturen i de nordiske landene og konsolideringen i bransjen er et resultat av stordriftsfordeler på innkjøp og kompetanse, og økte krav fra kundene.

Peab vil benytte sine ressurser, erfaringer og styringssystemer for den videre utvikling av det nye datterselskapet.

Weibull var rådgiver for Senter Bygg Entreprenør.

LINK Signatur AS inngår samarbeid med Multiconsult AS

LINK Signatur AS inngår samarbeid med Multiconsult AS

Gjennom avtale mellom LINK Signatur AS og MULTICONSULT AS etableres et nært strategisk samarbeid mellom selskapene.

En slik konstellasjon har det norske markedet ikke sett tidligere. Avtalen innebærer at MULTICONSULT overtar 40% av aksjene i LINK signatur AS.

Grunnstammen i dette selskapet er 150 medarbeidere fra LINK signatur AS, 50 arkitekter og landskapsarkitekter fra MULTICONSULT AS. Også 4 arkitekter i Kustlinje AB i Strømstad, som i dag er eiet av MULTICONSULT, inngår i avtalen. Alle samles i LINK signatur AS Norge, med heleide datterselskaper i Sverige og Danmark. Selskapet vil fra starten ha til sammen ca. 200 medarbeidere, og være blant de ledende i Norden.

Weibull har vært rådgiver for Link Signatur AS.

Erfa Transport AS kjøper AS Veitransport i Larvik

Erfa Transport AS kjøper AS Veitransport i Larvik

Erfa Transport AS kjøper 100 % av aksjene i AS Veitransport.

AS Veitransports hovedvirksomhet er frakt av mineralvann for Ringnes og andre bryggerier og mineralvannsfabrikker på Østlandet. Selskapet ble etablert i 1980 og holder til i Larvik. Selskapet har i dag 27 ansatte.

Overtakelsen gjelder fra 1. januar 2008.

Kjøpet vil styrke Erfa Transport AS sin allerede betydelige transportvirksomhet og sikre kundene økt fleksibilitet og service.

Van-Line Norge AS endrer eiestruktur

Van-Line Norge AS endrer eiestruktur

Weibull har vært oppdragsgiver i forbindelse med å se på muligheter for videre vekst og utvikling av selskapet gjennom en ny eierstruktur.

En av eierne ønsket å ta større kontroll i selskapet, og det ble gjennomført en transaksjon hvor tidligere 50% eier, Per Nordby med nærstående har kjøpt seg opp til 70%, mens fire ledende ansatte har 30% av selskapet.

Weibull AS  har vært rådgiver i prosessen.

Engrosvirksomheten i Regal Kjeks og Kakefabrikk er solgt til det svenskeide Pågen AS

Engrosvirksomheten i Regal Kjeks og Kakefabrikk er solgt til det svenskeide Pågen AS

Regal Kjeks og Kakefabrikk driver med produksjon- og engros salg av primært bakervarer.

Weibull bisto selger med salget.

Capio overtar Behandlingssenteret Små Enheter AS

Capio overtar Behandlingssenteret Små Enheter AS

Capio satser på barnevern og barne- og ungdomspsykiatri i Norge.

Capio fortsetter sin satsning mot omsorg og psykiatri gjennom overtagelse av Behandlingssenteret Små Enheter AS. Virksomheten er spesialisert mot behandling av barn og unge som har opplevd betydelig omsorgsvikt og har utviklet svært alvorlige adferdsvansker. Målgruppen har ofte særlig kompliserte livsproblemer, utviklingsforstyrrelser og innehar omfattende psykiske problem/psykiatriske diagnoser. Ved å satse på høyt kvalifisert omsorg og behandling i hjemmelignende miljøer har selskapet oppnådd meget gode resultater.

Verdane Capital kjøper 67% av aksjene i Industriverktøygruppen

Verdane Capital kjøper 67% av aksjene i Industriverktøygruppen

Verdane’s nye fond VI kjøper 67 % av aksjene i Industriverktøygruppen. I tillegg til kjøp av aksjer tilføres 30 mill kr i frisk kapital.

Gruppen består av 3 selskaper: Industriverktøy AS og IV Mako AS i Leksvik ved Trondheimsfjorden og IV Techmould Ltd i Suzhou i Kina.

Industriverktøygruppen omsetter i år for ca 120 mill kr og har drøyt 500 ansatte – 440 av dem i Kina.

Verdane Capital er ett av Norges eldste og mest erfarne venturekapitalmiljøer og forvalter over 3 mrd kr. Det er særlig gruppens kompetanse på plaststøping som ligger til grunn for satsingen. Mobilindustrien utgjør den viktigste kundegruppen. Her ser man for seg en betydelig vekst i årene som kommer.

Nye eiere i Elteam AS

Nye eiere i Elteam AS

Elteam AS er en elektroinstallatørforretning lokalisert i Trondheim. Fra nyttår blir Elteam Holding AS eneeier i Elteam. Grunnleggerne av selskapet, Odd J Valla og Nils M Lefstad velger nå å trekke seg tilbake etter å ha ledet bedriften siden etableringen i 1990. Bak den nye eieren Elteam Holding står ledende ansatte i Elteam som satser på å drive selskapet videre.

Ove Johansen går inn i stillingen som daglig leder. Han kommer fra Prosjektutvikling Midt-Norge AS, men har tidligere også arbeidet i Elteam. De øvrige 5 eierne i Elteam Holding arbeider alle i dagens Elteam.

Med en omsetning på rundt 35 mill kr, stabil lønnsomhet og 30 ansatte er Elteam en stødig samarbeidspartner for sine kunder. Virksomheten foregår i all hovedsak i Trondheimsområdet.

Weibull AS har vært rådgiver i prosessen.

Norvestor kjøper 3 øyeklinikker

Norvestor kjøper 3 øyeklinikker

Norvestor har kjøpt 3 øyeklinikker, Sandvika Øyelegesenter, Argus Øyeklinikk og Globen Ögonklinik. De etablerer en ny ledende Nordisk kjede innen synskirurgi med en samlet omsetning på 125 mnok.

Weibull har bistått Norvestor med oppkjøp av Sandvika Øyelegesenter og Argus Øyeklinikk.

Ragnar Andersen Jr. AS er solgt til N M Thune AS

Ragnar Andersen Jr. AS er solgt til N M Thune AS

N M Thune er en av de største gullsmedkjedene i Norge.

Weibull bisto N M Thune AS som kjøper.

Alliero Holding AS har kjøpt BMR

Alliero Holding AS har kjøpt BMR

Alliero Holding AS har signert avtale om kjøp av BMR Betong og Mur Rehab. As.

Alliero har i lenger tid vurdert ulike oppkjøpskandidater som kompletterer Allieros eksisterende forretningsmodell, der målet er å levere spissede håndverkertjenester fra eget hus. Avtalen med BMR Betong og Mur Rehab As ble forhandlet frem i oktober, og Weibull AS var rådgiver for selger. Alliero Holding AS eies av Foinco AS og Kirkestuen Invest AS.

ePartner kjøper IdeData AS

ePartner kjøper IdeData AS

ePartner kjøper alle aksjene i IdeData. IdeData tilfører oss viktig kompetanse innenfor mobil- og smart telefoner som vil være en viktig del av ePartners portefølje»» sier eier og daglig leder i ePartner Hans Erik Robbestad.

IdeData representerer ledende kompetanse innen området og har et meget godt renomè. ePartner har som forretningsidé å være den foretrukne IKT innkjøpspartneren for utvalgte store og mellomstore virksomheter. ePartner skal være ledende på kundetilfredshet gjennom kvalifisert innkjøpsrådgivning, høyt servicenivå, konkurransedyktige betingelser, fremtidsrettet ehandel med fokus på transaksjonseffiktivisering og tilrettelegging av riktig beslutningsunderlag for kundene. ePartner omsetter i dag for ca 130 mill og har 18 ansatte.

ePartner vil gjennom sin organisasjon kunne tilby kunder av IdeData bedre innkjøpsbetingelser og en bredere produktportefølje.

Sandsje-Hvitsten AS er solgt

Sandsje-Hvitsten AS er solgt

MKB Holding AS v/Magne Kr. Bertelsen og MTW Holding AS v/Trond Westberg har kjøpt aksjene i Sandsje-Hvitsten Eiendom AS som igjen eier aksjene i Sandsje-Hvitsten AS.

Weibull har bistått selger i transaksjonen.

Salg av aksjer i Helgeland Vekst AS

Salg av aksjer i Helgeland Vekst AS

Helgeland Sparebank m.fl. Kjøpte aksjer i Helgeland Vekst AS.

Auto 8-8 Sildnes og Halaas har fått tilført ny kapital gjennom en MBO/emisjon

Auto 8-8 Sildnes og Halaas har fått tilført ny kapital gjennom en MBO/emisjon

Auto 8-8, Sildnes og Halaas AS har fått tilført ny kapital gjennom en MBO / emisjon hvor bl.a ansatte og tidligere aksjonærer har deltatt. Auto 8-8 er forhandler av Ford, Suzuki, Nissan og Ssang Yong. Ford og Nissan er de dominerende merkene. Auto 8-8 har både verksted og utsalg i Kristiansund og på Eide på Nordmøre og har dermed hele Nordmøre som sitt nedslagsfelt.

I 2007 venter man et salg på nærmere 130 mill og knapt 300 nye biler.

Weibull AS har bistått Auto 8-8 i prosessen.

Toyota-fusjon i Stavanger

Toyota-fusjon i Stavanger

Toyota Stavanger og Hegre Bil slår seg sammen og blir til Toyota Rogaland.

Toyota Stavanger AS og Hegre Bil AS har slått seg sammen og de to eierne vil eie 50 prosent hver i et nyetablert holdingselskap.

Driften vil fortsette under firmanavnet Toyota Rogaland AS.

Toyota Stavanger hadde i fjor en omsetning på 182 millioner kroner og et driftsresultat på 2,5 millioner, Hegre Bil hadde en omsetning i fjor på 166 millioner kroner med et resultat før skatt på 8,7 millioner kroner.

Weibull AS har bistått partene med verdivurderinger av selskapene og generell bistand i prosessen.

Eek Transport AS kjøper Mereco Transport AS

Eek Transport AS kjøper Mereco Transport AS

Arild Refsland i Mereco Transport AS på Sandnes har solgt 70 % av sine aksjer til Eek Transport AS på Notodden.

Kjøpet er et ledd i å styrke stykkgodsdelen i Eek, samt å bidra til å skape ryggrad i utviklingen av et av distriktets mest lønnsomme aktør.

Mereco Transport As ble etablert av Arild Refsland i 1988 som en lokaltransportør av stykkgods med Rogaland som hovedmarked. Siden 1994 har selskapet vært lokalisert på Vibemyr industriområde i Sandnes.

Mereco Transport As er en markant aktør i sin region. Selskapet har flere faste ruter i Rogaland, og har daglige kjøringer fra helt sør i fylket til helt nord. Med faste daglige ruter i et større geografisk område, har Mereco Transport AS et godt fotfeste i markedet. Som transportør av stykkgods til sørfylket, er Mereco Transport As markedsleder med sitt tilbud om daglige, faste ruter.

Arild Refsland fortsetter som daglig leder og aksjonær i selskapet.

Weibull AS var rådgiver for Mereco Transport AS ved denne transaksjonen.

Bakehuset Cafè solgt til Din Baker

Bakehuset Cafè solgt til Din Baker

Bakers AS – som eies av ORKLA AS -har solgt sin cafevirksomhet, Bakehuset Kafe AS, til Din Baker AS. Weibull i samarbeid med Oslo Finans, var rådgivere for Bakers AS ved denne transaksjonen.

Bakers er det største bakerikonsernet i Norge og er 100 % eiet av Orkla. Nå har altså Bakers AS solgt ut sin cafevirksomhet – Bakehuset Kafe AS.

Bakehuset Kafe AS er et heleid datterselskap av Bakers AS og består av 21 egeneide bakeriutsalg samt 3 franciseutsalg, beliggende i Oslo/Akershus. Selskapet sysselsetter ca. 80 årsverk totalt og har en netto omsetning på ca. 80 mill. NOK.

Din Baker er Norges eneste riksdekkende kjede av selvstendige og høyt profilerte bakere og konditorer. Alle medlemmer er håndverksbakere med lokal forankring. Din Baker har siden starten i 1985 fått over 80 medlemmer Noen av dem leverer kun engros til dagligvare, andre spesialiserer seg på å drive utsalg, mens de fleste kombinerer disse to markedene. Din Baker sine medlemmer har tilsammen over 300 utsalg fordelt over hele landet.

Tilsammen omsetter Din Baker for over 2.4 milliard kroner.

Din Baker AS har gjennom Din Baker Invest AS, overtatt alle aksjer i Bakehuset Kafé AS med virkning fra 1.august 2007. Din Baker Invest AS overtar selskapet med ansatte og utsalg. Partene er enige om å ikke offentliggjøre salgssummen for selskapet.

VAMI AS kjøper CM-Gruppen AS

VAMI AS kjøper CM-Gruppen AS

Weibull var rådgiver for CM-Gruppen AS i prosessen som førte frem til at Vami AS har kjøpt 100 % av aksjene i selskapet.

Det er Celina Midelfarts investeringsselskap Midelfart Capital AS og Validus Konsernet som har etablert et felles selskap, VAMI AS, som skal satse i det profesjonelle markedet for hår og hudpleie.

I desember 2006 ble Midelfart AS kjøpt opp av det svenske, børsnoterte selskapet Wilh Sonesson AB, og selskapet inngår i dag i det nye, ledende nordiske helse-, skjønnhet- og velværekonsernet Midelfart Sonesson AB. Med dette kjøpet går Celina aktivt inn igjen i «»skjønnhet og velvære»» og kosmetikkbransjen, men i andre segmenter enn der Midelfart tidligere spilte en stor og aktiv rolle. Det er derfor et spennende kjøp på mange måter, ikke minst fordi den nye grupperingen samtidig har kjøpt frisørkjeden Adam og Eva.

CM – Gruppen er en spennende utfordrer som leverandør av internasjonalt ledende hudpleieserier, hudpleiebehandlinger, kurs og utstyr til skjønnhetssalonger og dag – SPA. CM – Gruppen ble etablert i 1991, og representerer i dag ledende franske hudpleieserier, først og fremst Guinot og Darphin. De betjener i dag 460 store og små kunder. CM – Gruppen har 14 ansatte, og omsatte i 2006 for 29 millioner.

VAMI AS sier i en pressemelding at de vurderer CM – Gruppen som en faglig sterk og profesjonell leverandør, med en rekke spennende og attraktive agenturer med betydelig urealisert potensial.

Daglig leder og hovedaksjonær Irene Udnæs fortsetter inntil videre som adm. dir. for CM-Gruppen AS. Kjøpesum er konfidensiell og ingen av partene ønsker at beløpet blir kjent i markedet.

Bilplaneten AS er solgt

Bilplaneten AS er solgt

Hasi Invest v/Harald Jorde har solgt 70 % av aksjene i Bilplaneten AS til tre av de ansatte i selskapet.

Overtakelsen finner sted 1. januar 2008. De nye eierne er Jan Henning Waldal, Lars Pedersen og Stian Eriksen. Harald Jorde fortsetter som styreleder, men vil overlate den daglige driften til de nye eierne i løpet av høsten.

Weibull AS har bistått Bilplaneten AS.

FSN Capital samler private klinikker

FSN Capital samler private klinikker

Weibull har vært rådgiver for flere private klinikker innenfor plastisk kirurgi det siste året.

Sammen med FSN Capital har dette resultert i at Colosseumklinikken Legeavdeling i Oslo, Colosseumklinikken Stavanger, Klinikk Stokkan i Trondheim, Tromsø Private Sykehus, og Nobel Clinic Norge i Oslo får samme ny eier.

FSN Capital finansierer den nye kjeden og står som hovedeier ved etableringen.

Hovedfokus for prosjektet har vært å samle et tilstrekkelig antall klinikker med ambisiøse krav til faglig kompetanse, pasientfokus og forretningsdrift. Klinikkene som inngår i det nye selskapet er en god plattform for å videreutvikle virksomheten med et betydelig vekstpotensiale.

Denne arbeidsformen er relativt ny i SMB-markedet, sier Tomm Amundsen, partner i Weibull. Vi så muligheten til å koble sammen flere mindre virksomheter med sammenfallende kompetanse, kultur og som samtidig var geografisk komplementære til en felles forretningsmessig plattform. Den kritiske terskelen var deretter å finne den rette finansielle partneren til å realisere denne forretningsmuligheten. Etter å ha samtalt med flere egenkapitalfond og industrielle interessenter falt valget på FSN Capital som har utviklet plattformen og finansiert etableringen av et nytt felles eierskap. Vi arbeider med å utvikle denne arbeidsformen for andre næringsområder og spesialistområder for å kunne tilby dyktige norske bedrifter en mulighet til å delta i en større satsing innen deres fagområde i nært samarbeid med egenkapitalfond og industrielle investorer.

Kronengruppen kjøper Jæren Hotell

Kronengruppen kjøper Jæren Hotell

Jæren Hotell er solgt til nye lokale eiere. Bak oppkjøpet en investorgruppe med tilknytning til Kronengruppen, som nå vil overta driften av det 30 år gamle hotellet på Bryne.

Kronengruppen har sitt utspring i Kronen Gaard på Sandnes, men er også involvert i driften av Hotell Sverre i Sandnes, samt Byrkjedalstunet i Gjedal. Gruppen har også eierposter i Smarthotel og St.Svithun Hotell i Stavanger.

– Jæren Hotell er et spennende og godt produkt. Vi vil være med og dra videre det som er bygd opp og har et langsiktige perspektiv på den videre utviklingen av hotellet, sier daglig leder Helmer Steinsvåg i Kronengruppen til avisen.

Jæren Hotell sto ferdig i 1977 og var dengang det første hotellet på Bryne. Bak prosjektet sto lokale industrgründere. Hotellet var eid av Ricakjeden på 80 – og store deler av 90-tallet, men har de siste 10 årene hatt lokale eiere.

Jæren Hotell har 51 rom og godt 100 senger, samt konferansekapasitet for rundt 300 personer. Den tidligere eieren lanserte for en stund siden planer om kraftige utvidelser av hotellet med 120 rom, samt større kurs og konferansefasiliteter.

Weibull AS har bistått Jæren Hotell.

ISS kjøper Human Resource Center

ISS kjøper Human Resource Center

ISS Personalhuset overtar med virkning fra 1. august 2007 aksjene i Human Resource Center AS (HRC).

Virksomheten driver vikarutleie og formidling av arbeidskraft innenfor maritim sektor. HRC har hovedfokus på utleie av personell til den norskeide offshore flåten både i Nordsjøen og verden rundt. Den arbeidskraften som leies ut omfatter blant annet styrmenn, elektrikere, DP-operatører, kranførere, riggpersonell og helsepersonell, mv.

Selskapet har nå fire fast ansatte og omsatte i 2006 for kroner 36,6 mill.

HRC vil med sin utleie av maritimt personell utgjøre et nytt satsningsområde for ISS Personalhuset som i den sammenheng vil etablere ISS Personalhuset maritim.

Den raskt voksende maritime sektoren er en ny bransje innen bemanning og mangelen på kvalifisert personell er stor og tiltagende. Rundt 300-400 skip er kontrahert av norske redere, og vil settes i virksomhet i løpet av de neste 12-24 måneder. Tilgang på faglært personell vil bli virksomhetskritisk for rederiene, og ISS Personalhusets mål er å bidra til å avhjelpe denne situasjonen.

ISS Personalhuset vil bygge ut Personalhuset Maritim til å dekke strekningen Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Weibull AS har bistått Human Resource Center AS.

Aksjer i lakseoppdretsselskap solgt

Aksjer i lakseoppdretsselskap solgt

Weibull AS har solgt 47,5 % av aksjene til K.Enoksen Holding AS m.fl (Sjurelv Fiskeopopdrett, Havfangst) i lakseoppdrettselskapet Nor Seafood AS til Norway Royal Salmon AS.

Nor Seafood AS driver med oppdrett av laks på to konsesjoner med lokaliteter i Berg og Torsken kommune på yttersida av Senja i Troms.

Fabrikkanlegg og industriområde solgt

Fabrikkanlegg og industriområde solgt

Weibull AS har bistått Uniprawns Holding AS/Royal Greenland med salg av fabrikkanlegg og industriområde i Nordlenangen, Lyngen kommune i Nord-Troms til Lyngsalpan Eiendom AS,

Hammerstrøm AS solgt til Jøtul

Hammerstrøm AS solgt til Jøtul

Jøtul, en av verdens ledende produsenter av peiser og ovner, kjøper Halden-bedriften Hammerstrøm AS, en ledende leverandør av røykrør og ovnstilbehør i Norge.

Oppkjøpet utvider Jøtulgruppens tilbud av produkter til forhandlere av ovner, peiser og peisomramminger. Hammerstrøm har en sterk posisjon innenfor sin nisje i det norske markedet.

– Jøtul ser gode muligheter for å øke Hammerstrøms omsetning gjennom å tilby Hammerstrøms produkter til Jøtulforhandlere i andre markeder, sier adm. dir. Erik Moe i Jøtul.

Hammerstrøm produserer røykrør og produkter til skorsteinsrenovering og importerer en rekke produkter som er knytter til installasjon og vedlikehold av ovner og peiser. Bedriften er markedsleder på slike produkter i Norge. Bedriften har investert over NOK 30 mill. i nye lokaler og produksjonsutstyr i løpet av de siste 4 årene og fremstår som en effektiv og automatisert produksjonsenhet. Selskapet omsatte for NOK 40,7 mill. og hadde et Driftsresultat på NOK 7,3 mill i 2006.

– Vi er godt fornøyd med å få Jøtul som ny eier. Vi ser gode muligheter for å utvide vår virksomhet ved å kunne distribuere våre produkter gjennom Jøtuls salgsorganisasjon i utlandet, samtidig som vi opprettholder vår distribusjonsstruktur i Norge. Dette innebærer nye interessante utfordringer for vår organisasjon, sier eier og daglig leder Odd Hammerstrøm i Hammerstrøm AS.

Daldata AS kjøper Sarepta Software AS

Daldata AS kjøper Sarepta Software AS

Daldata AS blir større og etablerer seg sterkere i Oslo ved å kjøpe opp Sarepta Software AS. Samtidig tar Daldata AS et strategisk grep for å bli større aktør innenfor IKT bransjen.

Fra og med 1. juni 2007 eier Daldata As 100% av Sarepta Software AS. Daldata vil med dette oppkjøpet bli sterkere representert i Oslo med erfarne medarbeider og et etablert selskap med hovedfokus på økonomisystemer.

Sarepta Software har i dag nærmere 2000 kunder. Med Daldata sine produkter og tjenester vil Sarepta Software kunne betjene sine kunder som en totalleverandør på IKT.

Dette oppkjøpet vil styrke Daldata som aktør i IKT-bransjen i Norge generelt, og innenfor økonomisystemer spesielt. Total antall ansatte i Daldata inkl datterselskaper blir da 110 ansatte etter oppkjøpet. Budsjettert omsetning i 2007vil stige fra 120 mill til 140 mill etter oppkjøpet. Kundeporteføljen vil stige fra 7000 til 9000. Innenfor regnskapskontorbransjen vil Daldata bli en betydelig aktør med totalt over 800 regnskapskontor i sin kundeportefølje.

Tidligere eier og administrerende direktør av Sarepta Software vil fortsette som administrende direktør.

Weibull AS har bistått Sarepta Software.

United Bakeries kjøper 40% av Millba

United Bakeries kjøper 40% av Millba

Millba har fått inn United Bakeries (UB) på eiersiden med en eierandel på 40%.

Weibull har bistått Millba i partnersøket som resulterte i en kraftfull allianse med UB. Både Millba og UB er ledende og innovative aktører innen sine respektive segmenter.
Millba er norges klart ledende produsent av amerikanske kaker under merkevaren Aunt Mabel’s. Selskapet har en betydelig markedsandel innen i både dagligvare, HORECA og KBS. Millba har ettervert også en vesentlig eksportandel.

UB er en sterk aktør innen import og salg av bakervarer til dagligvarehandelen, men selger også egenproduserte produkter gjennom flere butikker i Oslo. UB ble kåret til årets retailer for sitt konsept i 2007. Det er ventet at UB vil tilføre selskap ressurser innen blant annet produktutvikling og eksport.

Norsk Inova AS solgt til Evac

Norsk Inova AS solgt til Evac

Zodiac Group kjøpte 30.3.2007 Norsk Inova AS (avfallsforbrenning for cruiseskip) av sveitsiske Von Roll Inova Holding AG.

Norsk Inova AS er en internasjonalt ledende leverandør av avfallsforbrenningssystemer til cruiseindustrien. Virksomheten holder til på Notodden og har salgs- og servicekontor i Miami. USA. Sammenslåingen med Evac i Finland innebærer at Zodiac kan tilby komplett integrerte løsninger for håndtering av vått og tørt avfall til cruise- og fergeindustrien.

Weibull AS vært rådgivere for Von Roll Inova Holding AG.

Rokne Holding kjøper Mølster El Butikk

Rokne Holding kjøper Mølster El Butikk

Mølster El Butikk (Expert) ønsket i forbindelse med generasjonsskifte å finne nye eiere som kunne videreutvikle virksomhetens solide posisjon på Voss.

Rokne Holding, som er sterkt engasjert i utviklingen av lokalt næringsliv på Voss ble blant mange interessenter den foretrukne kjøperen og overtok virksomheten.

Weibull AS var rådgiver for Mølster.

Hersleth Entrepenør kjøper boligbygger

Hersleth Entrepenør kjøper boligbygger

Hersleth Entreprenør AS kjøper 60 prosent av aksjene i tømrermester- og entreprenørfirmaet Alfa Øst AS.

Selskapet, som er en av de ledende boligbyggere i Folloregionen, har 23 ansatte og en forventet omsetning i 2007 på ca. 40 mill kroner.

Alfa Øst er medlem i Systemhuskjeden, og har nå sitt største prosjekt i Son hvor det bygges 80 leiligheter i egenregi (50/50). Selskapet ble etablert i Drøbak i 1996, og har vært eiet av familien Kristiansen med Trond Kristiansen som daglig leder. Kristiansen fortsetter som leder av selskapet.

Hersleth Entreprenør har 56 ansatte og hadde i 2006 en omsetning på 165 millioner kroner. Selskapet, som har sitt hovedmarked i Søndre Akershus og Østfold, eies av Thorleif og Eli Hersleth gjennom Hersleth Holding AS. – Vi har lenge vært på utkikk etter en strategisk samarbeidspartner for å styrke vår markedsposisjon og kapasitet innen boligbygging, sier Thorleif Hersleth. – Alfa Øst har solide håndverkstradisjoner og en sterk lokal forankring i Follo-regionen. Vi ser for oss at dette vil gi oss større slagkraft og enda bedre muligheter i et ekspanderende byggmarked, fastslår Hersleth.

Weibull AS bistod Hersleth Entreprenør i transaksjonen.

Zissor AS har solgt kildekoden til BurrellesLuce

Zissor AS har solgt kildekoden til BurrellesLuce

BurellesLuce ser verdien i å kjøpe kildekoden fra Zizzor.

Zissor har levert lisenser på egenutviklet software til BurrellesLuce i flere år.

Weibull bistod i transaksjonen på vegne av Zissor AS

Svenske Hoist Hospitality Group kjøper EM Systemer AS

Svenske Hoist Hospitality Group kjøper EM Systemer AS

Hoist Hospitality group har kjøpt det norske selskapet EM Systemer. De kan dermed tilby EM Systemers egenutviklede system som reduserer energiforbruket og driftskostneder radikalt for hotell og andre større eiendommer i flere land i verden. Oppkjøpet betyr dessuten at svenske selskap nå får muligheten til å redusere sine energikostnader med hjelp av det norske systemet.

Em Systemer utvikler og leverer system som gir eiendomsforvaltere mulighet til å redusere energiforbruket og kostnader for drift av større eiendommer som hotell, sykehus, skoler, idrettsanlegg og kirker. Den gjennomsnittlige energibesparelsen oppnås direkte etter installasjon med ca 30 prosent.

Gjennom oppkjøpet av EM Systemer innkluderer Hoist det norske systemet i sin produkt portefølje for sine hotellkunder verden over. Hoist vil ekspandere med et svensk datterselskap av EM Systemer som kommer til å rette seg direkte mot andre type svenske selskaper og organisasjoner med større eiendommer.

Weibull AS har bistått EM Systemer i transaksjonen. For mer informasjon, vennligst kontakt: Malcom Lindblom, Konsernsjef i Hoist Hospitality Group, tlf: +46 08-555 164 00 alt. +46 0736-60 64 00″

Becotek og Johnson Metall slås sammen

Becotek og Johnson Metall slås sammen

I fjor høst sikret Norvestor seg 70 prosent av Becotek, som produserer holderinger av messing som er komponenter til kulelagre.

Nå har investeringsfondet gjort et nytt oppkjøp – Johnsen Metall som produserer glidelagre, stenger og rør av bronse til kunder innen bil-, skips- og luftfartsindustrien.

Selger er det svenske børsnoterte industrikonsernet Hexagon.

Når Becotek og Johnson Metall slås sammen, er det i realiteten en gjenforening. Rundt årtusenskiftet kjøpte Becotek deleier Arvid Bjørnstad selskapet fra Johnson Metall. Bjørnstad beholdt 30 prosent eierandel i Becotek etter at Norvestor kom inn på eiersiden. Nå investerer han ytterligere noen millioner kroner i selskapet slik at han opprettholder sin eierdel i det norsk-svenske konsernet. Konsernet omsetter for 700 millioner og om noen år runder det milliarden.

Weibull AS bistod Becotek i transaksjonen.

Business Logic AS solgt til Component Software Group ASA

Business Logic AS solgt til Component Software Group ASA

Gjennom mange års erfaring med både prosessene og markedets ledende verktøy, har Business Logic med stor fremgang utviklet unik kompetanse til å omstille kundens behov for styringsinformasjon til verdiskapende løsninger.

Selskapet tilbyr ekspertise og metodikk som støtter kunden hele veien fra visjon og løsningsarkitektur gjennom implementeringsprosjekt og senere vedlikehold av teknisk løsning og tilhørende forretningsmessig verdiskapning.

I takt med suksessen i dette marked har Business Logic søkt en strategisk partner som kan styrke eierstrukturen i satsningen for videre vekst i Skandinavia. Eierne av Business Logic har derfor nå inngått en avtale med Component Software Group ASA om salg av virksomheten.

Weibull AS bistod Business Logic i transaksjonen.

Sulland Gruppen AS kjøpte Pedersen Auto AS

Sulland Gruppen AS kjøpte Pedersen Auto AS

Sulland Gruppen ekspanderer også i nord og kjøpte bilforhandlerfirmaet Pedersens Auto AS.

Pedersens Auto AS er forhandler av Audi og Volkswagen i Mo i Rana med omegn.

Høllaks AS kjøper Tysfjord Marine Farm AS

Høllaks AS kjøper Tysfjord Marine Farm AS

Ny oppdrettsaktør inn i Tysfjorden.

Etter kjøpet av Tysfjord Marine Farm AS/Musken Laks AS har Høllaks AS lagt en betydelig del av sin oppdretssvirksomhet til Tysfjorden.

Brillehuset Trondheim solgt til Kibe Invest og Pek Invest

Brillehuset Trondheim solgt til Kibe Invest og Pek Invest

Kjøperene er i likhet med selger medlemmer i Synsam kjeden.

Weibull har bistått eierne av Brillehuset Trondheim med salget.

Tricongruppen solgt til One2One

Tricongruppen solgt til One2One

Weibull har bistått selger i transaksjonen.

Trio Maskinering AS solgt til Simex Mechanical As

Trio Maskinering AS solgt til Simex Mechanical As

Klepp Mek AS, solgte samtlige aksjer i maskineringsbedriften Trio Maskinering AS, til Simex Mechanical AS.

Kjøpet av Trio bidrar til å styrke Simex` posisjon innen maskinering og metallbearbeiding i Rogaland, og danner en naturlig forlengelse av fokusområdene Simex` eiere ønsker å satse på.

Weibull AS har bistått Simex Mechanical i transaksjonen. Kontaktperson: Styrets leder, Bjørn Rygg, e-mail: bjorn@brind.no

Leco AS kjøper 66% av Leco Marine AS

Leco AS kjøper 66% av Leco Marine AS

Øyvind Espeland og Jørgen Espeland etablerer selskapet Leco AS, med 50% hver, og kjøper 66% av aksjene i Leco Marine AS.

Leco Marine AS er lokalisert på Husøy, Karmøy i Rogaland. Bedriften er en komplett, spesialisert, innovativ og kompetansebasert bedrift som er i stand til å løse alle typer oppgaver innen undervanns vedlikehold av offshore installasjoner¬/rigger.

Leco Marine gjennomfører og har ansvar for reparasjonsprosjekter som inkluderer fagområder som prosjektledelse, dykking, mekanisk, sveising, inspeksjon, rengjøring, og dokumentasjon. Selskapet påtar seg arbeid innenfor reparasjon og vedlikehold av bunnventiler, anoder, thrustere/propeller, akslinger, skrogkonstruksjoner m.v., samt inspeksjoner. Gjennom referanser fra jobber utført med full tilfredshet for både nasjonale og internasjonale riggeiere har selskapet opparbeidet seg et meget godt rykte i markedet. Selskapets fortrinn ligger i en opparbeidet kunnskap, erfaring og systematisert database over de fleste flytende rigger i markedet.

Weibull AS har bistått Leco Marine AS i prosessen. Kontaktperson: Styrets leder, Terje Huseby, e-mail: terje.huseby@leco.no

Kreativ Elektro innlemmes i Elnett

Kreativ Elektro innlemmes i Elnett

Fra juni inngår Kreativ Elektro i Ski som del av Elnett Gruppen.

Kreativ Elektro ble etablert i 2000 og betjener kunder i Oslo, deler av Akershus og nordre Østfold.

Bedriftens medarbeidere har kompetanse innen elektrotekniske anlegg og IKT installasjoner. Ivar Aas fortsetter som daglig leder i virksomheten.

Elnett Gruppen består i dag av 17 bedrifter og har en samlet omsetning på over 250 mill. Fra hovedkontoret i Hamar dekker de store deler av Østlandet. Kreativ Elektro blir gruppens tredje virksomhet i Osloregionen.

Weibull har bistått Ivar Aas ved inngåelsen av samarbeidet med Elnett Gruppen.

Nils Kverneland kjøper Fagmøbler AS

Nils Kverneland kjøper Fagmøbler AS

Møbelforretningen Fagmøbler Jæren AS på Klepp i Rogaland, ble solgt til Nils Kverneland i 2004.

Selgere var Skånvik AS og Turid Hadland.

Weibull AS har vært rådgiver i prosessen.

TB Holding AS solgt til Otium AS

TB Holding AS solgt til Otium AS

Trehusprodusenten TB Holding er solgt til selskapet Otium AS, og eier Tore Lie.

Selskapet har siden 1986 bygget opp en posisjon i det lokale markedet som leverandør av boliger i dag hovedsaklig som feltutbygger. Selskapet har sitt hovedkontor sentralt på jærhalvøya, og to kontorer forøvrig i Rogaland.

Selgere var selskapene Spurs Finans AS, og Bache AS.

Weibull AS har bistått TB Holding AS i transaksjonen. Kontaktperson: Styrets leder, Asbjørn Bråten, Mob: 91 88 80 11

Kjell Braaten AS har solgt 60% av virksomheten til Jolica og Dyvik Shipping

Kjell Braaten AS har solgt 60% av virksomheten til Jolica og Dyvik Shipping

Kjell Braaten er et engrosselskap som driver med import og salg av primært non-food produkter til dagligvarehandelen, en liten del av virksomheten relaterer seg også til næringsmidler. Weibull har bistått Kjell Braaten i transaksjonen.

Privat investor kjøper Joymed

Privat investor kjøper Joymed

Weibull bisto selger i transaksjonen.

Cardinal Foods AS kjøper Jærkylling AS

Cardinal Foods AS kjøper Jærkylling AS

Weibull har bistått Jærkylling AS i forhandlinger om salg til Cardinal Foods AS.

Cardinal Foods AS og Jærkylling AS har inngått en avtale om å slå sammen selskapenes virksomheter innen produksjon av hvitt kjøtt.

Jærkylling har så langt vært leverandør av hvitt kjøtt produkter til Cardinal Foods, men vil etter gjennomføring av transaksjonen bli et heleid datterselskap i Cardinal Foods gruppen.

Jærkylling omsatte i 2005 for 210 millioner kroner, og har 110 ansatte.

Cardinal Foods er i dag en ledende aktør i det norske markedet for hvitt kjøtt og egg gjennom datterselskapene Norsk Kylling, Den Stolte Hane og Arne Magnussen. Det nordiske Private Equity selskapet CapMan er hovedaksjonær i Cardinal Foods med en eierandel på 52,9%, Synnøve Finden har en eierandel på 14,2%, mens de resterende 32,9% eies av Staur Holding, Arne Magnussen Holding, Trønderkylling og ledelsen i selskapet.

Cardinal Foods vil ha fokus på effektiv produksjon og distribusjon, samt økt satsing på produktutvikling, merkevarebygging og kvalitetsarbeid for å skape videre vekst. Norske råvarer danner i dag basis for all produksjon og produktutvikling.

En sammenslåing av de to selskapene skaper grunnlag for videre utvikling av virksomheten på Jæren, og gir også mulighet for ytterligere effektivisering av produksjonen i det samlede selskapet.

Sandviken Innovative AS solgt til Aschehoug

Sandviken Innovative AS solgt til Aschehoug

Sandviken Innovative AS formidler informasjon om utdannelse og karriere til unge mennesker.

I mai 2006 solgte Øystein Røe og Knut Solberg forlaget til H Aschehoug & Co W Nygaard As. Sandviken Innovative AS brukte Weibull som rådgiver ved salget.

Ørsta-gruppen kjøper Rekon AS i Sandefjord

Ørsta-gruppen kjøper Rekon AS i Sandefjord

Ørsta-gruppen har inngått avtale om kjøp av Rekon AS i Sandefjord. I første omgang erverver Ørsta-gruppen 49%, men vil gå i absolutt majoritet ved kommende årsskifte.

Rekon AS er etablert som fasadeentreprenør på Østlandet. Trapper, rekkverk, balkonger og innglassingsløsninger i aluminium og stål utgjør hovedtyngden i selskapets omsetning. Selskapet omsetter for ca. 22 mill og har god lønnsomhet. Det er 6 ansatte i selskapet som ledes av Lars Frode Holth.

Kjøpet er i ledd i Ørsta-gruppen sin satsning innenfor bygg & anlegg. Med ervervelsen av Rekon AS har vi utvidet vårt totale tilbud til markedet. Det er identifisert gode samarbeidsmuligheter med flere av konsernets selskaper. Dette gjelder spesielt Lade Metall AS som i løpet av de siste to årene har innarbeidet seg som en ledende leverandør og underentreprenør av balkonger, rekkverk, og trapper i Midt-Norge.

Weibull  har bistått Rekon AS i transaksjonen.

For ytterligere informasjon, kontakt: Jon Erik Engeset, Konsernsjef i Ørsta-gruppen. T: +47 91 63 05 50

ABB kjøper teknologi for oljeproduksjon

ABB kjøper teknologi for oljeproduksjon

ABB har signert en avtale om å overta teknologi og tre ansatte fra konsulentselskapet Production Technology Integrated AS (www.pti.no).

Teknologien ABB overtar gjør det mulig for oljeselskapene å beregne slitasje på prosessutstyr som følge av sand i olje. Dette kan for et enkelt oljefelt gi økt produksjon verdt flere milliarder kroner årlig.

Netpower Wireless Soultions AS solgt til Wayport Inc.

Netpower Wireless Soultions AS solgt til Wayport Inc.

Weibull har bistått selger i transaksjonen.

Addcon fusjonerer med Abeo

Addcon fusjonerer med Abeo

Samlet vil det nye selskapet ha en omsetning på 100 mill i 2006. Fusjonen skal gi Abeo det nødvendige tjenestespekteret og et betydelig markedsgrep innenfor helsesektorer.

Det samlede selskapet skal hente inn rundt hver tredje krone fra helsesektoren i 2006, det vil si rundt 35 mill. kroner.

Addcom er et IT-konsulentselskap som tilbyr tjenester innen systemutvikling, prosjektledelse og rådgivning. Primærmarkedet er norske helseforetak med systemintegrasjon rundt det pasientadministrative systemet PASDOC. Selskapets omsetning endte rundt 8 millioner kroner i 2005.

Abeo tilbyr tjenester innen systemintegrasjon og rådgivning, med spisskompetanse innenfor tjenestebasert arkitektur, identitetshåndtering og mobile løsninger. Selskapet ble startet i 1997 og har sine primære målgrupper og kunder innenfor helsesektoren, offentlig forvaltning og store kunder innenfor norsk næringsliv. Selskapet hadde en omsetning på 75 millioner kroner i 2005.

Weibull var Addcoms rådgiver i prosessen.

Profdoc AB har kjøpt Medidoc AB

Profdoc AB har kjøpt Medidoc AB

Profdoc AB, et heleid datterselskap av Profdoc ASA, inngikk i dag avtale med Infodoc AS om kjøp av samtlige aksjer i Infodocs heleide datterselskap Medidoc AB i Sverige.

Ved overtagelsen av Medidoc AB vil Profdoc ytterligere styrke sin markedsposisjon i Sverige. Medidocs virksomhet er utvikling og salg av journalsystemer til primærhelsetjenesten, og Medidocs virksomhetsområde er sammenfallende med den virksomhet som Profdoc driver.

Medidoc har en kundebase på ca. 670 brukersteder med ca. 6800 lisenser og omsetter i 2005 for ca. SEK 15 millioner hvorav ca. SEK 11 millioner er serviceinntekter fra eksisterende under. Overtagelse av selskapet vil være 01.01.2006.

Weibull AS har opptrådt som rådgiver ved salg av Medidoc AB

Reime Prosess Notodden AS solgt til Bjørge ASA

Reime Prosess Notodden AS solgt til Bjørge ASA

Weibull AS har bistått Bjørge ved kjøp av selskapet Reime Prosess Notodden AS med faktisk overdragelse 1. desember 2005.

Selskapet kjøpes for 13,5 mill kr og en forventer en omsetning i 2005 på ca 40 mill kr med en EBITDA på ca 4,7 mill kr.

Reime Prosess Notodden AS er Norges største aktør for gjennomføring av avansert overflatebehandling av høyteknologisk produkter til olje & gass, forsvar, romfart og landbasert industri. Selskapet har operert innen overflatebehandling siden 1920-tallet og har i dag sin hovedaktivitet på Notodden med en avdeling i Bergen. Selskapet har ca 50 ansatte.

Reime Prosess Notodden AS sin sterke posisjon innenfor sine markedssegmenter tilføre Bjørge betydelig kompetanse, og vil sammen med Bjørge Norcoat AS gi Bjørge mulighet til å hente ut markedsmessige og driftsmessige synergier innen overflatebehandling.

Kjøpene er ett ledd i Bjørge’s strategi om å være markedsleder innenfor utvalgte nisje-/ tjeneste områder.

ABN Utdanning AS kjøper 67% av NISS AS

ABN Utdanning AS kjøper 67% av NISS AS

NISS AS er Nordens største opplæringssenter innen scene-, studio-, film- og kunstfag.

ABN Utdanning As er i dag en av Norden største aktører innen videre utdanning. ABN Utdanning som er Norges største privatskoleeier, ser store synergier gjennom å integrere NISS i sin egen virksomhet. Dette vil gi vesentlig mer ressurser til å videreutvikle undervisningen, sier Nicolai H Løvenskiold. Skal vi oppnå den kvaliteten på skolen som er nødvendig for fremtiden er dette første skritt.

Weibull AS gjennomførte transaksjonen.

Schibsted Søk kjøper Internettkatalogen NO

Schibsted Søk kjøper Internettkatalogen NO

Schibsted Søk kjøper Internettkatalogen NO AS og blir en motpol til den nye konsolideringen mellom Eniro og Findexa.

Bryne Plast AS solgt til PRM AS

Bryne Plast AS solgt til PRM AS

Det Rogalandsbaserte produksjonsselskapet Bryne Plast AS, har sammen med eiendomsselskapet Heskestad Eiendom AS blitt solgt til en lokal forankret investorgruppe gjennom selskapet PRM AS.

Weibull AS bisto i den forbindelse som rådgiver for selgerne.

Bryne Plast har siden oppstarten i 1971 vært drevet som en familievirksomhet, eid og ledet av lokale krefter fra Bryne. Det er en bedrift i god stand som overleveres til de nye eierne. De siste årene har selskapet opplevd en «hyggelig etterspørselsvekst», og beslutningen om å vurdere søk etter en strategisk partner ble tatt for å sikre selskapet for en videre ekspansjon også inn i nye markeder. Organisasjonen vil bli styrket, både på drift og i styret som følge av salget.

Bryne Plast har nylig kjøpt og igangsatt en ny lasermaskin som kan skjære og gravere i opptil 25 mm tykke plater og har et arbeidsområde på 1500 x 3000 mm. Dette gir selskapet nye muligheter for å tilby produkter og løsninger med høy grad av kundetilpasning.

Proserv AS har kjøpt Welldeco AS

Proserv AS har kjøpt Welldeco AS

Proserv AS har kjøpt 51% i Welldeco AS gjennom en rettet emisjon. Selskapet vil samtidig bytte navn til Proserv Welldeco AS.
Weibull AS bisto som rådgiver for Welldeco. Emisjonsprovenyet gir selskapet et godt utgangspunkt for videre vekst i det raskt voksende markedet for nedihullsutstyr.
Teknologiselskapet Proserv Welldeco har spesialisert seg på engineering, design og produksjon av utstyr knyttet til undervannsprosjekter for olje og gass.

Kjøpet i Welldeco gir Proserv nye markedsmuligheter fordi stadig flere oljeselskap bruker ny intervensjonsteknologi i brønnene for å øke utvinningen i eksisterende felt som er over produksjonstoppen.

Welldeco, som har seks ansatte, ble etablert på Forus i 2000 og har spesialisert seg på design og produksjon av spesialutstyr for oljeserviceselskaper.

Interoptic Jacobsen er solgt til Synsam Invest

Interoptic Jacobsen er solgt til Synsam Invest

Før sommeren ble tvisten mellom Optikk Norge AS og Synsam Invest AS vedrørende forkjøpsrett, avgjort ved voldgift. Voldgiftsdommeren ga klart medhold til Synsam Invest som nå er ny eier av butikken. Butikken heter nå Synsam Karl Johan.

Weibull var i denne sammenheng rådgiver for selger.

Aleris overtar Ungplan AS

Aleris overtar Ungplan AS

Svenske Aleris overtar fra 1.august eierskapet til Norske Ungplan AS.

Med sine 250 ansatte og en omsetning på 175 MNOK, er Ungplan en betydelig aktør innen psykososial behandling av barn og unge. Oppkjøpet gjør Aleris til markedsleder i Skandinavia på dette feltet.

Weibull har bistått selger i denne transaksjonen.

Tromsø Maskinforretning AS er solgt til Albert E Olsen AS

Tromsø Maskinforretning AS er solgt til Albert E Olsen AS

Tromsø Maskinforretning AS ble den 20. mai 2005 solgt til Albert E. Olsen AS. Weibull AS bisto i den forbindelse som rådgivere for selger.

Erfaringene fra ovennevnte prosess viser at maskinforretningsbransjen står ovenfor store strukturendringer. Vi opplever at flere store og små aktører ønsker å erverve maskinforretninger. Denne strukturendringen, er slik vi ser det, i stor grad drevet av kjedenes ønske om større kontroll over hele verdikjeden, herunder styrket kontroll over detaljist- leddet. Med basis i ovennevnte mener vi derfor at timingen nå er god for den som vurderer salg av virksomheten.

Brekke & Strand Akustikk får nye eiere

Brekke & Strand Akustikk får nye eiere

De norske lydkonsulentene i Brekke & Strand Akustikk tar inn Ingemansson Technology AB som nye eiere. Selskapet er Sveriges største kunnskapsforetak innen akustikk, lyd og vibrasjoner. Sammen blir de ledende i Europa.

Gjennom å styrke båndene med Ingemansson Technology blir vi sterkere på de internasjonale markedene, sier Ingjerd Aaraas, Daglig leder i Brekke & Strand akustikk. I en tid hvor lydmarkedet er i sterk vekst så kompletterer vi hverandre, legger Ingjerd til.

Varemerket Brekke & Strand Akustikk, er først og fremst knyttet opp mot kompetanse innen romakustikk i tillegg til støy fra trafikk og industri. Ett av de pågående prosjektene er å utforme akustikken i det nye operahuset i Oslo. På kontoret i Oslo arbeider i dag 16 sivilingeniører og doktoringeniører med fagområdet akustikk. Selskapet omsetter for 20 M NOK.

Ingemansson Technology AB er et svensk kunnskapsforetak innen akustikk, lyd og vibrasjoner. I selskapet arbeider 120 lyd- og vibrasjonseksperter med å skape stille og vibrasjonsfrie forhold. Stockholmskontoret har et eget lydlaboratorium. I dette laboratoriet utvikles det blant annet støysvake produkter. Ingemansson har også spesialkompetanse innen akustisk design, dette er et svært spennende og nytt område i akustikken. Selskapet er uavhengig rådgiver og det ble startet for 50 år siden av Stig Ingemansson. De omsetter i dag for 100 M SEK hvorav ca. 8% av dette er oppdrag utenfor de nordiske landene.

Telecomputing IT kjøper IT Broker AS

Telecomputing IT kjøper IT Broker AS

Weibull bistod TeleComputing ved kjøp av selskapet IT Broker. IT Broker har 27 ansatte og omsatte for 27 millioner i 2004. IT Broker har hatt en økende vekstrate de siste årene og

TeleComputing forventer en operativ lønnsom drift allerede fra integrasjonstidspunktet.

Stavanger er et viktig marked i Norge. Vi har stor tro på verdien av å være etablert og tilgjengelig der vi har vårt marked, helst gjennom en aktør med god lokal forankring. Felles forretningsfokus på IT-drift er en hjørnestein, men vi er også bevisst verdien av å kunne tilføre kunnskap og tjenester rundt kundenes forretningssystemer. Mange av våre kunder etterspør i stadig større utstrekning at TeleComputing tar et større ansvar for hele forretningsprosesser. Oppkjøpet av IT Broker er et skritt i å bredde oss innen rammen for eksisterende strategi, sier Johan Lindqvist, konsernsjef i TeleComputing.

Begge selskapene har sin virksomhet rettet mot IT-drift og outsourcing. Overtagelsen forventes å gi synergi- og stordriftsfordeler.

ISS kjøper Logistikk-support

ISS kjøper Logistikk-support

Logistikk-Support AS og ISS Norge AS har i dag undertegnet en avtale hvor ISS overtar virksomheten i Logistikk-Support AS. Virksomheten vil inngå i eiendomsdivisjonen i ISS.

Logistikk-Support er leverandør av Facility Services tjenester som kontortekniske tjenester, montasje og innredningsarbeid, flytting og vedlikehold, hovedsakelig i det sentrale Østlandsområdet. Selskapet driver sin virksomhet ut fra Lier og har samarbeidspartnere i store deler av landet. Selskapet omsetter for ca. 12 millioner kroner og har 18 medarbeidere.

ISS Norge AS er en del av det verdensomspennende serviceselskapet ISS AS med hovedkontor i København. ISS Norge AS er landets ledende leverandør av servicetjenester til så vel offentlig som privat sektor.

Weibull AS har bistått eierne av Logistikk-Support i søk etter en ny partner til virksomheten, tilrettelegging og avtaleforhandlinger.

Mollier AS får nye eiere

Mollier AS får nye eiere

Investorene Torstein Hana og Anders Storaker sammen med enkelte ansatte i Mollier AS har inngått avtale om salg av 85% av aksjene i Mollier AS til selskapene BR Industri AS og Bokko AS. Disse selskapene er et Rogalandsbaserte industriutviklingsselskaper med private eiere.

Mollier AS har vokst kraftig de siste årene og har i dag ca. 50 ansatte. Helge Fuglestein har de siste 8 årene vært administrerende direktør.

Virksomheten er lokalisert på Forus utenfor Stavanger. Bedriften oppnådde i 2004 en omsetning på ca. kr. 60 mill. og et resultat før skatt på ca. kr. 5 mill.

Weibull AS bisto eierne i Mollier med å finne en ny strategisk partner/eier.

Nye eiere i Sølvkroken AS

Nye eiere i Sølvkroken AS

De to Stavanger-baserte investorene Knut Øgreid og John Arild Ertvaag har gjennom to av sine selskaper, henholdsvis Verket Finans AS (et selskap i Øgreid gruppen) og Camar AS, kjøpt halvparten hver av selskapet Sølvkroken AS, som produserer fiskeutstyr. Per Throne-Holst har eid bedriften de siste 12 år.

Weibull bisto med transaksjonen.

Elnett Gruppen kjøper Valkyrien Elektroinstallasjon

Elnett Gruppen kjøper Valkyrien Elektroinstallasjon

Fra medio desember inngår tradisjonsrike Valkyrien Elektroinstallasjon som del av Elnett Gruppen.

Valkyrien har drevet installasjonsvirksomhet på Majorstuen siden 1945. Selskapet har kompetanse innen elektrotekniske anlegg og IKT installasjoner. Espen Nedrebø har drevet Valkyrien Elektroinstallasjon siden 1992. Han fortsetter som daglig leder i virksomheten.

Hafslund kjøper Brednett Solør

Hafslund kjøper Brednett Solør

Hafslund Venture går inn som eier i Brednett Solør. Brednett Solør har frem til i dag vært et interkommunalt eiet selskap som har satset på bredbånds utbygging i Hedmarks-kommunene Våler, Åsnes og Grue.

Grunnet konkurransesituasjonen i bredbåndsmarkedet har de kommunale eierne ønsket å finne strategiske partnere som kan løfte selskapet videre.

Weibull bistod i prosessen med å finne den riktige strategiske partneren.

NEAS kjøper Nordkom TV

NEAS kjøper Nordkom TV

Nordmøre Energiverk (NEAS) Bredbånd kjøper nå selskapet Nordkom TV i Kristiansund.

Oddstøl Elektronikk AS selger Nordkom TV for å frigjøre ressurser til å satse sterkere på sin primære virksomhet innen telekommunikasjon, maritim elektronikk og offshore.

Weibull har bistått Oddstøl Elektronikk AS i planlegging og gjennomføring av salget.

HSD Transport kjøper Miniekspress

HSD Transport kjøper Miniekspress

HSD Transport AS har inngått avtale om overtagelse av logistikkvirksomheten i Miniekspress Logistikk AS. Kjøpet blir gjort gjeldende fra 1. september 2004.

Ved å slå selskapene sammen vil HSD Transport styrke sin posisjon på Østlandet hvor den største veksten i transportmarkedet er. Dette vil gi HSDs kunder bedre service og regularitet på begge sider av Oslofjorden der Miniekspress er særlig sterk. I tillegg vil tilstedeværelsen på Hedemark fylle et lenge følt savn hos HSDs kunder. Miniekspress sine kunder vil få direkte tilgang til HSD Transports landsdekkende nettverk i tillegg til det internasjonale tilbudet selskapet har gjennom samarbeidet med Frans Maas. HSD Transport har daglige forbindelser både nasjonalt og internasjonalt.

HSD Transport ser på overtagelsen av logistikkvirksomheten som svært spennende og ser frem til samarbeidet med både kunder og ansatte.

HSD Transport vil forestå en overgangsprosess i nært samarbeid med representanter for de ansatte for å sikre en god prosess for alle parter.

Miniekspress Logistikk AS driver sin virksomhet ut fra avdelinger i Sandefjord (hovedkontor), Oslo, Kongsvinger og Sarpsborg. Selskapets hovedaktivitet har siden starten vært distribusjon rundt Oslofjorden. De har i dag også faste ruter til de største byene i Sør Norge. Omsetningen i 2003 var ca 37 millioner kroner, og det var ca 45 ansatte i selskapet.

HSD Transport AS driver landsdekkende godstransport med bil og jernbane. Selskapet har moderne terminaler over hele landet og tilbyr markedet et komplett transportnett for logistikkstyrte transportløsninger og internasjonal transport gjennom samarbeid med Frans Maas Norge AS. Produktområdene er stykkgods, partigods og kontraktskjøring. Stykkgods og partigods organiseres gjennom det landsdekkende terminal- og rutenettet. HSD Transport AS hadde i 2003 130 ansatte og en omsetning på 350 mill. kroner.

ISS kjøper CCC Services AS

ISS kjøper CCC Services AS

CCC Services AS er lokalisert i Stavanger og driver kantinedrift for flere av de største selskapene i regionen, og har i tillegg flere avtaler om cateringtjenester med både større selskaper og offentlige etater.

Bedriften har 21 høyt kvalifiserte fast ansatte og har opparbeidet seg et meget godt renommé for kvalitet og servicegrad. Weibull Rogaland har bistått CCC Services AS i transaksjonen.

Trygve Alm AS har fått nye eiere

Trygve Alm AS har fått nye eiere

Sports- og fritidsdistributør Trygve Alm AS, etablert i 1928, er et privat aksjeselskap som driver import, grossist- og distributør- virksomhet av skopleie- og sport og fritidsprodukter.

Trygve Alm AS viderefører sin drift, hvor Ingulf A. Horn og Marius Haabeth videreutvikler varemerkene.

Kiwi skopussemidler, Petzl hodelykter, Petzl og Charlet Moser klatreutstyr, CamelBak drikkesystemer m.m.

Weibull AS som bedriftsmegler har vært behjelpelig med denne transaksjonen.

Photoline AS har kjøpt Norsk Skolefoto AS

Photoline AS har kjøpt Norsk Skolefoto AS

Photoline AS har kjøpt Norsk Skolefoto AS med overtakelse 1. mars 2004. Gjennom dette oppkjøpet har Photoline sikret seg en betydelig markedsposisjon i det norske skolefotomarkedet.

De tidligere eierne vil fortsette i virksomheten og bidra til videreutvikling og synergiuttak. Photoline har gjennom dette oppkjøpet også forhindret utenlandske aktører i å komme inn på det norske markedet.

Weibull AS bisto Norsk Skolefoto AS med salget.

Management Buyout i Tranberg AS

Management Buyout i Tranberg AS

Ledelsen i selskapet Tranberg AS, gjennomførte i mars 2004, en management buy-out.

Tranberg AS er en tradisjonsrik Stavanger-bedrift som produserer utstyr til marine- og offshoreindustrien. Selskapet som ble etablert i 1901, var i familien Tranbergs eie inntil 2004. Selskapet ble da overtatt av de to investorene John Arild Ertvaag (Camar AS) og Knut Øgreid (Verket Investering AS) sammen med en gruppe av de ansatte.

Weibull Rogaland har bistått Tranberg AS i transaksjonen.

Nordoc Services kjøper Saga Innovation

Nordoc Services kjøper Saga Innovation

Nordoc vokser videre gjennom oppkjøp av Saga Innovation. Saga har sitt utspring fra Lillehammer med hovedvekt på IT-drift, support samt opplæring. Samlet vil selskapet ha en omsetning på 65 mill. Weibull AS var rådgiver for kjøper Nordic Systems AS.

Jonny A. Gundersen AS solgt til Glenn Julseth

Jonny A. Gundersen AS solgt til Glenn Julseth

Agenturet Jonny A. Gundersen AS har agentur for ur og klokker fra bl.a. Junghans i sin portefølje. Eierne solgte agenturet ved årsskiftet til Glenn Julseth, tidligere Meglerhuset St. Hanshaugen AS.

Det solide agenturet for Junghans er et rikholdig sortiment som har eksistert i Norge i mer enn 50 år. Agenturer for AMS, Dold, Eurochron og Haller er også representert. Firmaet har mer enn 300 aktive forhandlere over hele Norge.

Kjøper har etter overtagelsen planer for vekst tilsvarende ca 30 % for år 2004 og ytterligere ca 20 % for år 2005.

Weibull gjennomførte transaksjonen.

ProTector Norge AS har solgt forhandleravtale til Schioldborg AS

ProTector Norge AS har solgt forhandleravtale til Schioldborg AS

Fiber ProTector Norge AS har solgt ene-forhandleravtalen på Classic Clothing Care i Norge til Schioldborg AS.

Fiber ProTector Norge AS har med dette frigitt ressurser og kapital for økt satsning på kjernevirksomheten. Schioldborg AS vil nå satse for fullt på revitalisering av Classic Clothing Care i Norge.

Weibull har bistått Fiber ProTector Norge AS i forbindelse med salget.

Barber Ship selger til Oceanwide

Barber Ship selger til Oceanwide

Barber Ship Management AS, en del av rederigruppen Wilh. Wilhelmsen, selger sin norske bemanningsaktivitet organisert under Norsk Bemanning AS til nederlandske Oceanwide B.V. Ca 270 norske sjøfolk vil bli administrert fra det nyetablerte Oceanwide Norway AS som også tar sikte på å utvide sine aktiviteter mot offshoremarkedet med nye og fleksible bemanningstjenester.

Weibull AS har vært rådgiver for Oceanwide i arbeidet med å etablere seg i det norske markedet. Oceanwide er den maritime divisjonen i det nederlandske bemanningsselskapet Humares B.V.

Se også Q.06.05.10 Avisomtale PDF\20031022 Barber Ship selger Oceanwide.pdf.

COOP NKL kjøper eiendomsselskap

COOP NKL kjøper eiendomsselskap

Som et ledd i strategien med å effektivisere organiseringen av samvirkesystemet i Norge har Coop NKL kjøpt Coop Øst Eiendom AS med sine over 80 eide og leide eiendommer. Eiendomsselskapet integreres i NKLs totale eiendomsportefølje.

Weibull har bistått Coop Øst i forhandlingsprosessen i nært samarbeid med næringsmeglerne Tschudi & Malling og advokathuset Wikborg Rein.

Kenno AS solgt til AB Hexaplan OY

Kenno AS solgt til AB Hexaplan OY

Kenno AS er et veletablert selskap som driver med katalogsalg av kontorutstyr, lagerinnredninger, garderobe, transport- og verkstedsløsninger. Selskapet opererer kun business to business. Virksomheten har sitt hovedkontor og sentrallager på Sofiemyr rett utenfor Oslo.

Daglig leder og gründer Asbjørn Viig går fra årsskifte 03/04 inn i pensjonistenes rekker og har derfor benyttet Weibull i arbeidet med å finne en riktig industriell aktør som kan sikre videreføring av verdiene i virksomheten.

I forbindelse med dette arbeidet har Weibull gjennomført et nordisk søk som har resultert i at flere kandidater har lagt inn bud på selskapet, etter forhandlinger med flere ulike interessenter valgte selger å avhende virksomheten til finske AB Hexaplan Oy.

AS Convect blir en del av Kitchentec AS

AS Convect blir en del av Kitchentec AS

Convect er en ledende leverandør av systemløsninger for tilberedning av fastfood på bensinstasjoner, gatekjøkken, kaféer og kiosker. Bedriften utvikler konsepter, leverer og installerer disker, montre, maskiner og småutstyr.

I løpet av oktober 2003 flytter virksomheten til AS Convect inn i Storkjøkken-Huset i Arnljot Gellines vei 3 i Oslo og blir del av Kitchentec Gruppen.

Storkjøkken-Huset huser for øvrig bedriftene Riise Prosjekt, Berg & Dahl AS, Culina Oslo (Riise & GG Storkjøkken AS) og Oslo Storkjøkken Service AS.

Weibull AS har bistått Convect i søket etter en ny partner til virksomheten.

Due Miljø selger deler av sin virksomhet til Norway Tubes

Due Miljø selger deler av sin virksomhet til Norway Tubes

Weibull bisto selger i transaksjonen.

Ventistål AS kjøper Air-Jet AS

Ventistål AS kjøper Air-Jet AS

Ventilasjonsleverandøren Ventistål AS overtar fra 1. januar 2003 Air-Jet AS på Kolbotn, en av Norges ledende produsenter av kundetilpassede ventilasjonskanaler. Med dette oppkjøpet styrkes et rendyrket norsk alternativ i et marked som for en stor del er preget av utenlandske produsenter og leverandører.

Overtagelsen av Air-Jet bidrar til å styrke Ventiståls posisjon i markedet betydelig. Air-Jet AS er et selskap som har vært drevet godt i mange år. Det skal drives videre under samme navn og ledelse. Air-Jet har 11 ansatte, omsetter for 26 millioner kroner i året.

Weibull AS forhandlet avtalen på vegne av Air-Jet.

WANI Industrier selger Finnortimber OY

WANI Industrier selger Finnortimber OY

Som et ledd i sin videreutvikling av WANI-konsernet og fokusering på kjerneområder har WANI Industrier AS solgt sitt finske selskap til MCM Timber OY.

Weibull AS bisto WANI i salgsprosessen.

Ing. Yngve Ege kjøper Christiania Oppmerking

Ing. Yngve Ege kjøper Christiania Oppmerking

Oslofirmaet Ing. Yngve Ege AS, en av Norges ledende leverandører av skjærende verktøy, har overtatt virksomheten til Christiania Oppmerking.

Med denne overtagelsen blir selskapet en ledende aktør innen merking av parkeringsplasser på Østlandet. I kundeporteføljen er parkeringsselskap som EuroPark, Parkerings-Compagniet og en rekke større kjøpesentre og borettslag. For Ing. Yngve Ege AS innebærer overtagelsen en økt satsing innen merkeprodukter og tjenester.

Selskapet har fra før merkeprodukter fra ROCOL SITE SAFETY i sitt produktprogram.

Weibull AS forhandlet avtalen og foresto transaksjonen på vegne av Christiania Oppmerking.

Askøy Apotek solgt til Unichem Norge As

Askøy Apotek solgt til Unichem Norge As

Unichem overtar Askøy Apotek fra og med 1. juni 2002. Bjarne Thune, som selger apoteket, vil fortsatt ha det faglige driftsansvaret. Thune sier at eierskifte er den beste løsningen for apoteket i dagens marked som preges av skjerpet konkurranse og store omstillinger. Askøy Apotek vil komme styrket ut av eierskiftet, blant annet gjennom bedre innkjøpsavtaler og øket tilgang til fagpersonell.

Unichem Norge AS vil videreføre driften i samme lokaler og samtlige ansatte vil fortsette i det nye selskapet.

Weibull AS forhandlet avtalen og foresto transaksjonen på vegne av Bjarne Thune.

Kong Salomos Apotek solgt til Unichem

Kong Salomos Apotek solgt til Unichem

Unichem overtar tradisjonsrike Kong Salomos Apotek i Nygaardsgate i Fredrikstad fra 1. mai 2002. Apoteket ble opprettet i 1689 og i 1739 innvilget kongen den opprinnelige konsesjonen. Kong Salomos Apotek i Fredrikstad solgt til Unichem Norge AS.

Lise Kari Viksmo, som selger apoteket, vil fortsatt ha det faglige driftsansvaret. Viksmo sier at eierskifte er den beste løsningen for apoteket i dagens marked som preges av skjerpet konkurranse og store omstillinger.

Weibull AS forhandlet avtalen og foresto transaksjonen på vegne av Lise Kari Viksmo.

Hokksund Apotek solgt til Unichem

Hokksund Apotek solgt til Unichem

Hokksund Apotek skifter eier. Unichem går fra 1. mars 2002 inn som eier i Hokksund Apotek. Det faglige driftsansvaret vil fortsatt bli ivaretatt av apoteker Knut Bjørgo.Den nye apotekloven gir også rett til fri etablering av apotek. Hokksund Apotek vil komme styrket ut av dette, blant annet gjennom bedre innkjøpsavtaler, tilgang til fagpersonell osv.

Unichem vil videreføre driften i samme apotekerlokalene og alle ansatte fortsetter i det nye selskapet.

Weibull AS foresto transaksjonen som bedriftsmegler på vegne av Hokksund Apotek.

Vera Fiberglass overtar tankvirksomhet

Vera Fiberglass overtar tankvirksomhet

Weibull AS har hatt som oppdrag å finne ny eier til tankvirksomheten i Flowtite Pipe & Tank AS.

Resultatet ble en vellykket – management buyout prosess, der de ansatte har tatt over bedriften for å utvikle Vera Fiberglass AS til en betydelig aktør i kompositt industrien. Les pressemelding her.

Rana Apotek solgt til Apokjeden

Rana Apotek solgt til Apokjeden

Apoteket er distriktets største og har vært drevet av farmasøyt Tove Elden siden hun overtok driften i 1988.

Norsk Medisinaldepot gjorde i sommer avtale om overtakelse av Rana Apotek. Tyske GEHE overtok Norsk Medisinaldepot senere denne sommeren og hadde andre strategiske planer. Dette gjorde at NMD måtte tre ut av avtalen om kjøp av Rana Apotek.

Fra januar 2002 går Apokjeden AS inn som eier av apoteket. Det faglige driftsansvaret vil fortsatt bli ivaretatt av apoteker Tove Elden.

Den nye apotekloven gir rett til fri etablering av apotek. Rana Apotek vil komme styrket ut av eierskiftet, blant annet gjennom bedre innkjøpsavtaler og øket tilgang til fagpersonell. Apokjeden vil videreføre driften i samme lokaler og samtlige ansatte vil fortsette i det nye selskapet.

Weibull AS foresto transaksjonen som bedriftsmegler på vegne av Rana Apotek

Nordic Shoe og Lutra Norge slås sammen

Nordic Shoe og Lutra Norge slås sammen

Nordic Outdoor AS, som allerede eier Lutra Norway AS, har kjøpt 100% av aksjene i Nordic Shoe AS. Målsettingen er å framstå som et fusjonert selskap fra 1. januar 2002. Selskapets nye navn blir Nordic-Lutra AS. Holdingselskapet har fått en styrket eierstruktur.

Tidligere eiere i Lutra AS, Stein Thorvaldsen og Øivind Sollie har 17,6 % hver. Håvard Korsvold, som fram til i dag har vært eneeier og daglig leder i Nordic Shoe AS har også 17,6 % og blir daglig leder etter at selskapet er fusjonert. De øvrige 47,2 % av aksjene er fordelt på sju andre investorer.

Nordic Shoe AS og Lutra Norway AS er to sterke aktører i jakt-, fiske- og friluftsmarkedet, med sterk fokus på kvalitet og høy servicegrad. En sammenslåing vil innebære klare synergier. Selskapet vil få en samlet omsetning på 60 millioner kroner.

Weibull foresto transaksjonen.

Sandberg Resirk inngår avtale med AR

Sandberg Resirk inngår avtale med AR

Sandberg Resirk AS som er en pionervirksomhet innen resirkulering av ildfast materiale innen smelteverksindustrien inngikk i juli en samarbeidsavtale med Aluminium Recycling Norway AS. Avtalen omfatter blant annet felles markedsapparat og styredeltagelse.

ARN har opsjon på å overta en vesentlig andel av aksjene i Sandberg Resirk AS i nærmeste fremtid. Det er vesentlige synergier mellom selskapenes virksomheter.

Weibull AS foresto transaksjonen mellom partene.

Fauske Apotek solgt til Apokjeden

Fauske Apotek solgt til Apokjeden

Fauske Apotek skifter eier. Apokjeden går fra i sommer inn som eier i Fauske Apotek. Det faglige driftsansvaret vil fortsatt bli ivaretatt av apoteker Egil Magne Fagerheim.

Fauske Apotek vil komme styrket ut av dette, blant annet gjennom bedre innkjøpsavtaler, tilgang til fagpersonell osv. Apokjeden vil videreføre driften i nye apotekerlokaler og alle ansatte fortsetter i det nye selskapet.

Weibull AS foresto transaksjonen som bedriftsmegler på vegne av Fauske Apotek.

Skandinavisk Høyfjellsutstyr solgt til svenske Friluftsbolaget AB

Skandinavisk Høyfjellsutstyr solgt til svenske Friluftsbolaget AB

En av Norges ledende forhandlere av friluftsutstyr, Skandinavisk Høyfjellsutstyr, er solgt til svenske Friluftsbolaget AB, som i flere år har arbeidet for å komme inn på det norske markedet. Siden mai i år har de to selskapene i Norge og Sverige forhandlet om oppkjøpet av den prestisjetunge norske leverandøren av utstyr til fjellet, turer og ekstremsport.

Handelen forventes å tilføre det svenske selskapet 28 millioner kroner i mer omsetning årlig, og gi konsernet et positivt resultat for i år.

Weibull hadde oppdraget med å finne kjøper til Skandinavisk Høyfjellutstyr og foresto transaksjonen mellom selskapene.

Stangeskovene AS kjøper Thor Berntsen & Sønner AS

Stangeskovene AS kjøper Thor Berntsen & Sønner AS

Fra 1. januar neste år overtar Stangeskovene trelast- og byggevarehandelen Thor Berntsen & Sønner AS i Fetsund, Fetsund-bedriften, som har vært familieeid siden starten i 1930, er en mellomstor byggevareforretning med en sterk posisjon og et betydelig markedspotensiale i et voksende nærmarked. Bedriften har seks ansatte.

Den 102 år gamle familiebedriften Stangeskovene AS har sitt hovedsete i Aurskog-Høland og overtakelsen vil styrke deres posisjon i regionen. Kjøper har planene klare for vekst i Fetsund og vil innføre sitt vellykkede byggevarehandelskonsept i firma Thor Berntsen & Sønner AS.

Weibull AS bisto Thor Berntsen & Sønner AS i salgsprosessen.