Weibull

VT Gruppen kjøper Øst Kran & Transport AS

VT Gruppen har kjøpt en majoritetsandel i Øst-Kran AS, og slår sammen sitt kranbilselskap Veikran AS med Øst Kran AS. Det nye kranselskapet vil bli en ledende aktør i det sentrale østlandsområdet innen kranbiltjenester og tilhørende oppgaver.

Eier av Øst Kran, Thomas Fredriksen, vil ha en eierandel i det nye selskapet på 20 prosent, mens VT Gruppen, som kontrolleres av Jonny Enger, vil eie de resterende 80 prosent. Samlet omsetning for de to selskapene vil være nærmere 80 millioner kroner i 2016 og vil ha en flåte på ca. 40 biler og 50 ansatte. Selskapet ser for seg en betydelig vekst i årene som kommer.

– Med dette kjøpet får vi en meget god partner for å sikre videre vekst, sier Jonny Enger i en kommentar. Han legger til at han tror det nye selskapet vil stå godt rustet i kampen om større oppdrag, og at han er veldig fornøyd med å få med seg den kompetansen Øst Kran har bygget opp innen bransjen.

– Sammen med Veikran og Jonny Enger har vi nå skapt en svært god plattform for fremtiden, sier Thomas Fredriksen i Øst Kran. – Dette sikrer både eksisterende og nye kunder en fleksibel og pålitelig samarbeidspartner, fortsetter Fredriksen.

De to selskapene vil formelt slås sammen på nyåret, og vil hete Veikran.

Om VT Gruppen
VT Gruppen er samlebetegnelsen og morselskapet til selskapene Veitransport, Veireno og Veikran. Selskapenes fellestrekk er at de utfører transporttjenester, men innen hvert sitt spesialfelt. Alle selskapene bygger på følgende visjon; «Kvalitet hele veien». Totalt har gruppen ca. 230 ansatte og 160 biler i drift hver dag.

Veikran AS leverer flere typer transporttjenester innenfor krantransport til byggebransjen. Arbeidsområder er innenfor levering av byggevarer og krantjenester på Østlandsområdet.
Om Øst Kran & Transport
Øst Kran & Transport har 20 års erfaring i bransjen og tilbyr kranbiltjenester og spesialtransport. De utfører alle typer heise-, løfteoppdrag og transport av alle typer gods med topp moderne utstyr. Øst Kran og Transport etterlever sitt mål om høy sikkerhet og topp servicenivå, stor fleksibilitet og god kvalitet på sine tjenester.

Weibull har vært rådgiver for Øst Kran & Transport i prosessen.