Weibull

Veidekke ASA kjøper Leif Grimsrud AS – Endelig avtale inngått.

Veidekke Entreprenør AS har inngått endelig avtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs-entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS.

– Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 millioner kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän.

– Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Weibull var rådgiver for Leif Grimsrud AS i prosessen som nå har ledet frem til inngått endelig avtale med Veidekke. – Som en del av Veidekke i det sentrale østlandsområdet og i Bohuslän vil Leif Grimsrud AS, Øst AS og Leif Grimsrud Entreprenad AB nå lettere kunne utvikle og styrke sine tjenester mot det lokal næringslivet, sier Frithjof Samuelsen, partner i Weibull AS.

Se også pressemelding fra Veidekke ASA, melding fra GG Gruppen og presseomtale i bygg.no, Halden Arbeiderblad og Teknisk UkebladVeidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 24 milliarder kroner (2014), og halvparten av de 6 400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Overdragelsen skjer med virkning fra 13. november. Kjøpesummen utgjør 300 millioner kroner.

For ytterligere informasjon se pressemelding fra Veidekke og GG Gruppen, samt presseomtale i Hegnar.no, bygg.no, Halden Arbeiderblad og Teknisk Ukeblad.