Weibull

Spennende utvikling i bilbransjen i Norge

I følge OFV’s beregninger vil det bli registrert 157 500 nye personbiler i 2016 mot 150 686 i 2015. Det gjør at 2016 blir det nest største bilåret i historien, bare slått av 1986.

Salg av nye biler i Norge

Et resultat av dette er stor kjøpsinteresse hos de store forhandlergrupperingene. Dette har blitt bekreftet både gjennom vår personlige kontakt med dem og pressemeldinger. En annen interessant utvikling er at også mellomstore forhandlere ser etter oppkjøpsmuligheter. Weibull har en sentral posisjon som bedriftsmegler i bilbransjen, og har hittil i år vært rådgivere til eierne av Toyota Hønefoss og Toyota Hadeland som ble kjøpt av Bauda konsernet.

Vi ser også en interessant utvikling i bruktbilsegmentet. Bauda åpnet sitt første bruktutsalg på Alna i januar, og i samme måned startet Birger N Haug opp sitt nye anlegg i Røyken. Møller starter opp egne butikker med klargjøring og salg av bruktbiler flere steder i landet, og det første ble nylig åpnet i Bergen. Kverneland og Toyota Sørvest flytter inn i nytt anlegg på Forus sommer/høst 2016 hvor det vil bli felleseide enheter på blant annet bruktbilsalg.

På ettermarkedet etablerer Møller egne verksteder for eldre biler i alle de store byene, og det første vil bli åpnet på Kokstad i Bergen. Det er videre en ekspansiv utvikling innen dekkhotell. Mange store forhandlere satser på egne anlegg som Toyota Bilia ved Jarlsberg Travbane med kapasitet på 6000 sett, mens spesialtilbyderen Oslo Dekkhotell har åpnet nytt hotell på Økern med kapasitet på 16 000 sett.

Weibull jobber tett med hele bilbransjen, både salgs- og oppkjøpsprosjekter, og har pågående oppdrag for bilforhandlere, delegrossister, verksteder og dekkhotell. For mer informasjon vennligst kontakt Knut Kraft (+47 971 45 896) eller Fredrik Horn Eriksen (+47 992 192 79)