Weibull

REMA 1000 kjøper Kolonihagen – satser sterkt på økologisk mat

Norges ledende aktør innen økologisk mat blir en del av REMA 1000

REMA 1000 satser stort på økologi og skal nå tilby økologiske kvalitetsprodukter fra Kolonihagen i alle sine butikker over hele landet gjennom oppkjøpet av anerkjente Kolonihagen.

– Vi kan påvirke miljøet mye gjennom verdikjeden, men til syvende og sist er det produktene vi selger som påvirker miljøet mest. Det beste «verktøyet» for salg av bærekraftige produkter er i dag økologi. Økologi er godt kjent, men få kjenner egentlig til hva det står for. Det skal vi gjøre noe med, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

Kolonihagen driver salg og distribusjon av kortreist økologisk mat gjennom Kolonihagen Bakeri, restauranten Kolonihagen Frogner, nettbutikk og abonnentsordning med levering av mat på døra.

– Vi er svært glade for at REMA 1000 ønsker å satse på økologi. Kolonihagen er drevet at et ekte ønske om å endre verden og det kan REMA 1000 virkelig gjøre med sin kunnskap, kraft og kompetanse, og ikke minst muligheten til å nå utrolig mange kunder. Ved å kombinere Kolonihagens kompetanse med REMA 1000 sin gjennomføringskraft, kan vi sammen tilby økologiske høykvalitetsprodukter – bedre enn noen andre i verden, sier daglig leder i Kolonihagen, Jon-Frede Engdahl.

REMA 1000 har som mål å øke volumet på økologiske varer betydelig som gjør at prisene på økologi blir lavere – og som igjen gjør at flere vil kjøpe produktene.

– Det blir økologi for alle. Økologi skal være tilgjengelig for alle som har lyst til å spise sunn og bærekraftig mat, sier Reitan.

REMA 1000 ønsker at Kolonihagen skal være Norges beste kompetansemiljø for å fremme utvikling av økologiske produkter. Dette skal gjøres gjennom produktutvikling, produksjon og salg av høykvalitetsprodukter i ulike kanaler; bakerier, restauranter, butikker, osv.

Kolonihagen skal også være Norges klart beste kompetansemiljø for å hjelpe bønder til å konvertere over til økologisk produksjon.

– Det tar tid å omlegge til økologisk drift, og den største frykten for den lokale bonden er om varene blir solgt i tiden under omlegging – og om det er lønnsomt i fremtiden, sier Engdahl.

Derfor etablerer REMA 1000 nå Øko-fondet som med hjelp av Kolonihagen og deres eksperter skal bidra til å få flere norske bønder til å omlegge til økologisk drift. Gjennom å selge varene i omleggingen skal REMA 1000 sørge for at den lokale bonden kan fokusere på å produsere best mulig kvalitet mest mulig ansvarsfullt.

– Vi kaller det «Veien frem mot 100% økologisk», sier Ole Robert Reitan

Weibull var rådgiver for eierne av Kolonihagen i prosessen med REMA 1000.

«Weibull har vært en veldig god støttespiller for oss i prosessen med Rema 1000. De klarte på en svært god måte å sette fokus på totaliteten av vår virksomhet, herunder det fremtidspotensialet og den verdien merkevaren Kolonihagen representerer. Weibulls innsats var utvilsomt avgjørende for det resultatet vi oppnådde.»
– Jon-Frede Engdahl

Les også om transaksjonen her. For ytterligere informasjon, se hjemmesiden til Kolonihagen og REMA 1000, video med Jon-Frede Engdahl og Ole Robert Reitanpressemelding, video fra Kolonihagen, samt pressedekning i Dagens Næringsliv, hegnar.noAftenpostenAdresseavisa, E24, DN.no, Nationen, Ren Mat, apetitt.no

 

Kolonihagen AS har i over 10 år, som eneste norske aktør, levert økologiske smakfulle råvarer hjem til forbrukere og til egne restauranter. Råvarer som er produsert på naturens premisser, fremstilt uten bruk av kunstige tilsetninger eller andre snarveier. Kolonihagen kjøper fra produsenter som har valgt kvalitet fremfor kvantitet og som brenner for det de driver med. Slik at du kan være helt trygg på at det du spiser er rent, næringsrikt og produsert på en bærekraftig måte.

I tillegg til hjemlevering av økologiske råvarer driver Kolonihagen restaurant på Frogner, har et eget økologisk bakeri på Lilleborg i Oslo og et økologisk bryggeri som brygger og tapper øl til salg i egne restauranter og i dagligvarebutikker.

REMA 1000 AS omfatter virksomheten til REMA 1000 i Norge og Danmark. Virksomheten eies 100% av Reitangruppen. REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer.

Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt kunder over hele landet et godt valgt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til de laveste prisene.

REMA 1000 i Norge består av et hovedkontor i Oslo, samt tolv regionskontorer og seks distribunaler. Hovedkontorets oppgaver omfatter felles markedsføring og innkjøp, økonomi og IT, samt drift, etablering og sentrale støttefunksjoner. Regionskontorene er servicekontorer for butikkene i regionen, og tar seg av regional markedsføring og etablering av nye butikker i sitt område.