Weibull

Kjøp og salg av bedrifter

Weibull er en av norges ledende transaksjonsrådgivere i SMB markedet.

Vi kombinerer tung transaksjonserfaring med industriell kompetanse for å levere gode løsninger for våre kunder. Weibull er en profesjonell samarbeidspartner når du skal kjøpe eller selge en bedrift.

 

Salg av bedrift

Les mer

Kjøp av bedrift

Les mer

Verdivurdering

Les mer
Weibull har vært en god rådgiver for oss som eiere og som vi har hatt stor nytte av særlig i siste del av forhandlingene
Petter Holth, deleier av Nortett Bygg.

Siste transaksjoner

Aller Media kjøper Uniform

TL_aller-mediaTL_uniform
Aller Media kjøper Uniform

Aller styrker byrånettverket Ahead – kjøper seg inn i designbyrået Uniform

Byrånettverket Ahead Group er et av Nordens største byrånettverk med en omsetning på rundt 900 mill NOK og 500 medarbeidere. I nettverket i Norge inngår Redink, Hyper, OMG og NVFT. Felles for byråene i Ahead Group er at de alle er blant de ledende innen sine fagfelt, som bl.a. omfatter innholdsmarksføring, digital forretnings- og tjenesteutvikling, CRM, performance marketing, field marketing og events.

Uniform ble etablert for 20 år siden og har de siste årene vokst til nærmere 20 ansatte med en årsomsetning på i overkant av 20 mill. kroner. I 2016 vil omsetningen ende på nærmere 26 mill. kroner.

Bygger helhetlige oppleverser og løsninger
Byrået har befestet sin posisjon som et kompetansemiljø hvor design som strategisk virkemiddel skaper relevante løsninger i skjæringspunktet tjenester og merkevarer. Tilnærmingen til prosjektene er basert på tjenestedesign med vekt på brukerens behov og kundereisen. På kundelisten står store og ambisiøse oppdragsgivere som Jernbanedirektoratet, Bane NOR, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Stortinget, Stiftelsen Norsk Luftambulanse, NSB, Veidekke og Sjømatrådet.

Uniform har ambisiøse mål for utviklingen videre og har sett fordelen av å bli en del av en større konstellasjon.

Skal legge enda mer ambisiøse planer
”Vi er stolte over hvor vi har kommet med en tydelig strategi og retning for byrået, høy kvalitet på alle leveranser, bevisst tenkning rundt forretningskritisk kompetanse kombinert med kontinuerlig fokus på å skape løsninger som begeistrer brukerne.

Nå ser vi frem til å bli en del av et større nettverk med supplerende kompetanse, gleder oss til å starte samarbeidet og legge enda mer ambisiøse planer for fremtiden”, sier daglig leder Helle Thorkildsen.

”Tjenestedesign er et fremtidig vekstområde som vil styrke det strategiske tjenestetilbudet fra Ahead Group, og ikke minst nyttiggjøre seg ressurser fra de eksisterende byråene i nettverket. Uniform er et spennende byrå med riktig kompetanse og attraktive kunder, som vil stå i sentrum for denne satsingen”, sier Rolf Hanche-Olsen, konserndirektør for strategi og nye forretningsområder i Aller Media.

Weibull var rådgiver for Aller Media

For ytterligere informasjon se hjemmesiden til Aller Media, samt pressedekning i Kampanje, dn.no, DN, Fagpressenytt

HB og HBB solgt til SE Gruppen AS

tl_harstadbyggtl_se-gruppen-as
HB og HBB solgt til SE Gruppen AS

SE Gruppen etablerer det største lokaleide entreprenørsystemet i midtre Hålogaland

Målsettingen er å bli en slagkraftig entreprenørkonstellasjon, som skal være i stand til å gjennomføre de største prosjektene i regionen. Alle selskapene vil bli opprettholdt og videreutviklet, under de opprinnelige merkenavnene og i de markedene som en i dag jobber i.

«Vi har tidligere samarbeidet med Harstadbygg AS og Harstadbygg bolig AS, og vi arbeider jo i stor grad med det samme. Alle de tre selskapene er sterke virksomheter, og når vi blir større kan vi utnytte kompetansen bedre» forteller Oddbjørn Toften, adm.dir. i SE Gruppen AS.

Om Harstadbygg AS
Harstadbygg AS er en ledende lokale betongentreprenør med tjenester innen oppføring og rehabilitering av næringsbygg og offentlige bygg. Selskapet har en egen entreprenøravdeling med fokus på utvikling av totalprosjekt for næringsliv og offentlig sektor.  Dette innebærer at selskapet er involvert i hele prosessen – kjøp av tomt, prosjektering, oppføring, ferdigstilling og utleie. Harstadbygg AS konkurrerer også innenfor vanlige entrepriseformer, der tomteutvikling og prosjektering er utført av andre.  Selskapet har lang erfaring med oppføring og ferdigstilling av ulike typer offentlige og private bygg. Selskapets hovedmarked er Sør-Troms, Ofoten, og Vesterålen. Selskapet har 30 egne ansatte hvorav 8 er prosjektledere og formenn.

Om Harstadbygg Bolig AS
Harstadbygg Bolig AS er Byggmester og Mesterhus forhandler som selger og bygger eneboliger, rekkehus og leiligheter. Virksomheten har 4 egne ansatte og 4 fast innleide ansatte i tillegg til andre håndverkere ved behov.

Om SE Gruppen
SE-gruppen AS er morselskape i konsernet SE-gruppen. Konsernet SE-gruppen består foruten morselskapet av 9 datterselskaper – fordelt på fire forretningsområder. SE-konsernet har 100 fast ansatte medarbeidere. SE-gruppen omsatte i 2015 for 208 millioner kroner. SE-gruppen er regionens største totalleverandør av byggevarer og entreprenørtjenester for bygg- og anlegg. I tillegg leverer selskapet tannhelsetjenester og er engasjert i eiendomsforvaltning. Virksomheten har sitt hovedkontor i Vestmarka på Sortland, med avdelinger på Borkenes, Harstad, Finnsnes og Leknes.

Weibull var rådgiver for eierne av Harstadbygg AS og Harstadbygg Bolig AS

For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Harstadbygg og SE Gruppen i tillegg til presseomtale i Bladet Vesterålen, vol.no og neso.no

Syv selskaper danner OSN Gruppen AS

tl_osn-gruppentl_longship
Syv selskaper danner OSN Gruppen AS

Syv selskaper innen anlegg- og områdesikring slår seg sammen og danner OSN Gruppen AS.

osn-gruppen

De syv selskapene som inngår i OSN Gruppen AS er Systemsikring AS, Lauritsen Gjerdefabrikk AS, Røa Gjerdefabrikk AS, OSN Anleggsikring AS, Solheim Gjerdenett AS, Eiker Gjerdesenter AS og Håland & Karlson AS. Alle selskapene, utenom OSN Anleggsikring, vil bli eid 100% av OSN Gruppen AS. Selskapene vil videreføres i sine lokale markeder under dagens selskapsnavn.

OSN Gruppen blir den ledende aktøren i det norske markedet for anlegg- og områdesikring og vil kunne levere til kunder i hele Norge. Gruppen vil tilby alt av installasjon og produkter innen områdesikring for industri, bygg- og anlegg, forsvarsanlegg, flyplasser, havner, idrettsanlegg, barnehager og villaer. Selskapet er også Norges største produsent av flettverk til gjerder.

OSN Gruppen har en pro-forma omsetning i 2015 på NOK 263 millioner og har de siste 5 årene vokst med mer enn 10% årlig. Selskapet har 156 ansatte og kontorer i Stavanger, Stokke, Oslo, Bergen, Nedre Eiker og Haugesund.

«Selskapene som vil inngå i gruppen har alle utviklet seg positivt på egne ben, men vi ser et ytterligere potensiale i å slå oss sammen og skape en nasjonal aktør innen områdesikring. Sammenslåingen er derfor et naturlig neste steg for alle selskapene i gruppen» sier Erik Lauritzen, daglig leder i Lauritsen Gjerdefabrikk.

Dagens eiere har invitert Longship, et norsk aktivt eierfond, inn som partner for å utvikle selskapet videre og for å kunne realisere de potensialene som ligger i en samlet gruppe.

«Longship har den riktige kompetansen og en sammenfallende visjon med dagens eiere om hvordan selskapet skal utvikle seg og er derfor den riktige partneren for OSN Gruppen på den videre reisen» sier Kjell Andersen, daglig leder i Systemsikring.

«Vi er veldig glade for å bli invitert inn i en unik situasjon hvor vi sammen med dagens eiere kan etablere en tydelig markedsleder og en plattform for videre vekst. Vi er imponert over utviklingen i de enkelte OSN-selskapene. Fremover vil vi bygge videre på det som er skapt til nå, samtidig som etableringen av en større aktør skaper nye muligheter for vekst og utvikling» sier Espen Stenumgård, Partner i Longship.

Dagens hovedaksjonærer har stor tro på OSN Gruppens framtidsutsikter og blir med videre som deleiere. Longship vil ha en eierandel på 70% etter at transaksjonen er gjennomført.

Weibull var rådgiver for de syv selskapene som har gått sammen i OSN Gruppen AS og bistod eierne i prosessen mot Longship.

For ytterligere informasjon se hjemmesidene til Longship, OSN Gruppen, Systemsikring, Lauritsen Gerdefabrikk, Røa Gjerdefabrikk, OSN AnleggsikringSolheim Gjerdenett og Håland og Karlson AS,

 

Aktuelt

Weibull søker nye rådgivere

På grunn av økt aktivitetsnivå søker Weibull nye M&A rådgivere til vårt kontor i Oslo. Vi søker primært etter personer med minimum 5-10 års erfaring fra industri eller konsulentvirksomhet. Ta kontakt Les mer

Syv selskaper danner OSN Gruppen AS

Syv selskaper innen anlegg- og områdesikring slår seg sammen og danner OSN Gruppen AS. De syv selskapene som inngår i OSN Gruppen AS er Systemsikring AS, Lauritsen Gjerdefabrikk AS, Røa Les mer

Weibull forventer større M&A-aktivitet i leverandørindustrien til oppdrett

Er du forberedt til å håndtere strukturelle endringer i leverandørindustrien til oppdrettsnæringen? Vi har nylig utført en bransjestudie av leverandørindustrien til oppdrettsnæringen der vi har sett viktige utviklingstrekk. Det har Les mer

VT Gruppen kjøper Øst Kran & Transport AS

VT Gruppen har kjøpt en majoritetsandel i Øst-Kran AS, og slår sammen sitt kranbilselskap Veikran AS med Øst Kran AS. Det nye kranselskapet vil bli en ledende aktør i det Les mer

Utviklingen i bilbransjen gir flere oppkjøp

Nybilsalg av personbiler 2016 I følge OFV’s beregninger vil det bli registrert 157 500 nye personbiler i 2016 mot 150 686 i 2015. Det gjør at 2016 blir det nest Les mer

Bransjestudie B2B markedet for møbler i Norge

Weibull har foretatt et dykk ned i segmentene/verdikjeden for B2B tjenester og produkter til proff markedet for møbler og innredning. Vår nysgjerrighet på hvilken tilstand, sammenhenger og utvikling vi kunne Les mer

Spennende utvikling i bilbransjen i Norge

I følge OFV’s beregninger vil det bli registrert 157 500 nye personbiler i 2016 mot 150 686 i 2015. Det gjør at 2016 blir det nest største bilåret i historien, Les mer

REMA 1000 kjøper Kolonihagen – satser sterkt på økologisk mat

Norges ledende aktør innen økologisk mat blir en del av REMA 1000 REMA 1000 satser stort på økologi og skal nå tilby økologiske kvalitetsprodukter fra Kolonihagen i alle sine butikker Les mer

Erling Haug ny rådgiver i Weibull

Vi er veldig glade for å få Erling Haug med på laget i Weibull. Med sin erfaring og kompetanse vil han styrke Weibulls satsing mot maritim leverandørindustri. Erling har over 25 års Les mer

Weibull bisto bWise med å finne ny eier

Visma kjøper bWise AS bWise er Norges ledende kompetansesenter innenfor Business Intelligence, datavarehus og virksomhetsstyring. Oppkjøpet styrker satsningen på Business Intelligence i Visma Consulting, som med dette blir en av Les mer

Anleggsentreprenørene står overfor viktige strategiske valg

  Kraftig økning i investeringene gir store muligheter for anleggsbransjen Anleggsbransjen i Norge står foran store muligheter. Flere tiår med underinvesteringer har medført et betydelig investeringsbehov i ny infrastruktur og vedlikehold innen Les mer

Bauda-konsernet kjøper Toyota Hønefoss og Toyota Hadeland

Norges største Toyota- og Lexus-forhandler, Bauda-konsernet, kjøper Toyota-forhandlerne Toyota Hønefoss AS og Toyota Hadeland AS. Selger er Bilholding AS. Det er også gjort avtale om at Bauda kjøper aksjene i Les mer

Eierskifte fra kjøpers- og selgers perspektiv

Weibull inviterer til seminar i Trondheim 3. mars og i Lillestrøm 10. mars. Formålet med seminaret er å gi bedriftseiere og ledere faglig påfyll knyttet til kjøp og salg av bedrifter, og seminaret gir en Les mer

Vellykket start på seminarsesongen 2016

God start på 2016 seminarene Weibull har gjennomført seminar i Bergen den 28. januar og i Oslo den 4. februar, og nå står Trondheim og Lillestrøm for tur hhv. den Les mer

Weibullseminar i Oslo 4. februar

Weibull holder seminar for bedriftseiere og -ledere i Oslo Formålet med seminaret er å gi bedriftseiere og ledere faglig påfyll rundt gjennomføringen av oppkjøp og salg av bedrifter. Selv om det Les mer

Weibullseminar i Bergen 28. januar

Weibull holder seminar for bedriftseiere og -ledere i Bergen Vi starter årets seminarer i Bergen den 28. januar kl 14:00-17:00. Formålet med seminaret er å gi bedriftseiere og ledere faglig Les mer

God Jul og Godt Nytt År

Vi i Weibull ønsker å  takke alle våre kunder og forretningsforbindelser for året som har gått. Med ønsker om en riktig God Jul og et Godt Nytt År.  

Weibull styrker analysekapasiteten

Aleksander Karlsen begynner som analytiker i Weibull Vi er veldig glad for å kunne ønske Aleksander Karlsen velkommen som analytiker i Weibull. Aleksander har 4 års erfaring som konsulent fra Les mer

Peter A. Simonsen går av med pensjon

Peter A. Simonsen har jobbet i tilknytning til Weibull siden 1994 og som fast ansatt siden 2003. Peter har vært sterkt medvirkende til oppbyggingen av Weibulls analyseavdeling og har i en årrekke Les mer

Veidekke ASA kjøper Leif Grimsrud AS – Endelig avtale inngått.

Veidekke Entreprenør AS har inngått endelig avtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs-entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS. Les mer

Weibull på EMO-messen 2015

Weibull var på den store EMO-messen i Milano i begynnelsen av oktober. Der så vi på en rekke nyvinninger innen sponfraskillende bearbeiding. Automatisering og lean-production var en gjenganger, og her Les mer

Weibull søker ny analytiker

Har du erfaring med verdivurderinger og transaksjoner? Weibull er en ledende rådgiver i forbindelse med kjøp og salg av bedrifter i SMB markedet i Norge. Våre analytikere jobber i team sammen med Les mer

Veidekke ASA gjør betydelig oppkjøp – godkjent av Konkurransetilsynet

Veidekke har inngått intensjonsavtale om kjøp av Leif Grimsrud AS Veidekke Entreprenør AS har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs¬entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden Les mer

Spoon og Bonnier Media kjøper Teft

Nordens ledende content marketing-byrå Spoon og Bonnier Media kjøper content-byrået Teft. Det nye Spoon Norge kommer etter sammenslåingen til å ha 18 ansatte og en forventet omsetning på over 30 Les mer

Møt oss på «Bygg Reis Deg 2015»

14.-17. oktober 2015  arrangeres Bygg Reis Deg  på Norges Varemesse, Lillestrøm. Bygg Reis Deg er Norges største og viktigste messe innenfor byggebransjen. Weibull er selvsagt til stede under messen. Weibull Les mer

Seminar 3. september – nøkkelinformasjon

De fremmøtte på vårt seminar den 3. september fikk med seg Knut Anton Morks presentasjon «Utsikter for norsk økonomi», Trygve Gulbrandsen snakket om «Eierskifter og nedleggelser i perioden med finanskrise», Les mer

Weibull ansetter ny rådgiver

Vi er glade for å kunne annonsere at Anders Gjære har blitt ansatt som rådgiver i Weibull. Anders begynte hos oss den 28. august 2015. Anders er utdannet siviløkonom og har Les mer

AQUA NOR 2015

18.-21. August arrangeres Aqua Nor messen i Trondheim. Det er over 500 utstillere representert på messen. Havbruk er i vinden og mye forventes å skje. Weibull er til stede på Les mer